Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarih : 3 Ekim 2005, Fakat...

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

gecen gun bi programda yunanistan'da bir vatandaşla röportaj yapıyorlardı ve adam AB ye lanet okuyarak herşeyin %40 pahalandığını ve artık hic bir turistin ulkelerine pahalılıktan dolayı gelmemesinden şikayet etti..röportajı yapan adam yunanlı vatandaşa Türkiye ve AB ilişkileri hakkında soru sorduğunda;'Girince anlarsınız..' dedi![signature][hline]If anything can go wrong, it will.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bayat, 18 Aralık 2004 00:31 tarihinde demiş ki:
Gah, deliricem. Kan doktuk kan doktuk. Kan dokmekle olmuyor bu isler. Al kestim kolumu bacaami, fosur fosur kaniyor. N'oldu? Hic bisi. Sehit analarina da girmeyin hic, "vah vah gitti gul gibi evladim"la da olmuyor bu isler.

Abin amcan kuzenini topraga elinle bırakınca anlarsın ne demek istedigimi.
Gulup eylendiginin adamın olu yuzune bakıncakonusmadıgın yuzune bakınca anlarsın anlarsın anlarsın diyicemde

Sen aglayan anaların sov yaptıgını dusundugun icin hic bişey anlıyamassın.
Senin icin ekonomik degerler ve para guc demek.

Kan dokduk yalanmı?
Ermeni soykırımını kabul etmek icin dokmedik ama.
Girsekte bir sey olmıcak anlasanıza kendimiz guclu olmadıkca hic bi zaman bir sey olmıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

Sov yaptiklarini soylemedim. Vurulup olmenin guzel bisi oldugunuda soylemiyorum. Soyledigim bu islerin bunlarla olmadigi. Dunya artik parayla donuyor, Osmanli tarihindeki gibi kilic sallamakla degil. Gerceklerden niye bu kadar uzaksiniz anlayamiyorum. Adamlar bize amarbargo koydugu anda biteriz, tek damla kan dokulmeden elimizle teslim ederiz Istanbul'u, Izmir'i baska devletlere. Buyuk balik kucuk baligi yutar, bu dunyanin kurali, kucuk balik oldugumuzu kabullenelim artik.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CentriC, 18 Aralık 2004 00:25 tarihinde demiş ki:
Yunan devleti PKK destekleyen degilmiydi biraz tarihimizi araştırıp yazmamız lazım.

Bu çeşit bir düşünce sistemi yanlış. İngiltere ile de 80 sene önce savaşıyorduk.
Bunlar kriter olmamalı, tedbirli olmak iyidir ama herkesi potansiyel düşman olarak görmek kötüdür.

Ayrıca, bence Türkiye'de buna benzer şeyler yapmıştır başka dış ülkere karşı. Ne yazıkki ülkeler arası politika böyle işliyor.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Ra_tyillustrious, 14 Aralık 2004 12:11 tarihinde demiş ki:
Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Burda soz konusu olan da hayat degil salak diplomatik isler zaten Sufi, onlar da matematik islemlere bagli gayet.

Bence nedir bunun en guzel teorik cozumu? Avrupa Turkiye'yi niye istiyor, genc nufusu yuzunden, orta dogu baglari yuzunden. Turk insanina bi test yaptirirsin, begendiklerini Avrupa vatandasi yaparsin (kosa kosa giderim), begenmediklerini de birakirsin Turkiye'de. Turkiye'nin yuzde kaci basvurur sizce boyle bir sey olsa? 80% filan diyorum ben.

Ama teorik iste bu. 50 milyona insana test yapamiyorsun pratikte.

Istisnalar kaideyi bozmaz diyerekten, burda yazan kisilerin yuzde kaci Turkiye'nin en gelismis sehirleri olan Istanbul, Izmir gibi yerlerde yasiyor? ADSL'inizi, Dragonlance kitaplarinizi elinizden alip sizi Konya'nin Balligul koyune yerlestirsek kaciniz hayatinizdan memnun olucak? Turkiye geri kalmis bir ulkedir. Bu bir gercek. Bunu duzeltmeden hicbir sey hayallerinizdeki sanli Turkiye'yi yaratmaz. AB'de bunu yaratabilmek icin bir yoldur.

[Bu mesaj bayat tarafından 18 Aralık 2004 00:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Dunyanın en guclu ordusunu yaratan onlar zaten.

Pkk olmasa ve bir nevi diger tehditler olmasa Türkiye ordusuna bu kadar abanmazdı.Bu benim gorusum.
Bana gore kendi icimizde guclu olmalıyız Avp. Bir. de bizi babasının hayrına almıyor ki Adamlarıda cıkarları olucak bizimde.

Ama sorun olan bize cok agir dayatmalar yapiyorlar.
Ermeni soykırımıymış Osmanlı yaptı onu Türkiye degil.Tmm devamı gibi gorunuyoruz ama yapmadigimiz icin neden bedel ödiyelim.
Onlarada bakılırsa neden ingiltereye zamanında yaptıgı somurgeler icin hesap sorulmuyor.
En onemlisi biz neden bunları yuzlerine soyliyemiyoruz.
Basit:İcimizde guclu degiliz hepimizi ilkokul 3 mezunu gibi düşün ne kadar kötüdegilmi.
Egitim durustluk bir de vatan sevgisi.
Biz dede suç yok degil bugune kadar kendimizi iyi geliştiremedik
Hep başlarımız kotuydu kotuydude neden iyisini cıkaramadık.
Osmanlı tarihinde bile İttihat ve Terakki 2.Abdul... tahttan indirmiş Meclisi Mebusanı açmıştır.Bir başka deyişle Tanzimat ...
Bu gunde olucak iş degil Halk yuruyicek indiricek asıcak flm da halkımızda bir şekilde kendini göstermeliydi.
Ama beleş dinamit buldum patlatalım bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantıgıyla gidip fakirlik korkusuyla zenginlik peşinde koşar ve acımadan birbirimizi satar
Nerede beleş oraya yerleş mantıgını içimizden atamazsak Dünyanın tüm ülkeleri bize köle olsun genede olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Atalarımızın yaptıklarıyla övünüyoruz hala. Evet, güzel şeyler yapmışlar ama hala onlarla övünmemiz, aynı zamanda bizim hiçbir halt yapamadığımızı gösteriyor.

Centric de Bayat da haklı. Centric, yaptığın fedakarlıkları emin ol çok iyi anlayabiliyorum, amcam 95 civarında 1 sene savaştı doğuda ve geldiğindeki hali asla gözlerimin önünden gitmez, adam kendine gelemedi yıllarca.

Fakat, Bayat a da hak vermek lazım ki, artık dünyayı eskiden olduğu gibi bileği kuvvetli olan değil, parası çok olan yönetiyor. Artık iyi savaşçı diye birşey yok, en iyi silah var, en iyi bomba var. Yani her şey parayla artık.

Dünyanın değiştiğinin de farkına varın. Evet, biz akıllanmadıkça değil AB ye girmek, bize ABD yi verseler "alın buyrun yönetin yerleşin" diye, Atatürk'ün bize bıraktığı cumhuriyetin 80 senede içine ettiğimiz gibi onun da içine ederiz.

Zamanında savaştık, evet şimdi de savaşırız sınırlarımızı koruruz, ama artık ülke sınırları sadece haritada çizgilerden ibaret. Artık sınır diye birşey yok günümüz dünyasında.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Yani farkındamısın ama Türkiyedeyiz demokratiz, laikiz ama farkli bir inanç taşiyorsan kendini bir müslümanla eşit göremezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Pent bu gorusune bende katılıyorum.
Her sey cıkar ugruna bizde diger ulkere yasa dısı yollarla kısaca bizde kotu seyler etmedik degil.Kabulumdur.
Ama boylede boyun egmek olmaz ki.
Bu nasıl bi olaydır anlamam ki Romanyada Dogu guneydogu kürdistan diye okutuluyorsa yuh ben ne diyim.
Kısacası Dunyadı hiç bir ülke bizi sevmiyor bunu bilin.
Avp birligi bizim için cıkıs yolu olabilir ama biz calısmadıkca başımızdaki siyasetciler 'Bugun Teroru Siliyorum' diyip yarın İst. bombalar patlıyorsa pek olacagına inanmiyorum.

En önemliside Kendimde ve halkımda Hükümetimde bu sınavı gecicek potansiyel göremiyorum.

birazdan aşagıya kopya cekeriz diye msg gelirsede anlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bizi neden sevsinler ki? Bir ülkenin bir ülkeyi sevmesi için en ufak bir neden olamaz.

Çıkar ilişkileri olur sadece.

Ne meraklısınız siz de sevmeye, sevilmeye ya =) Başından beri Avrupa bizi sevmiyor diyorsunuz, niye sevsinler? Biz onları niye sevelim? ( Kuzey Avrupalı kızları hariç tutuyorum :) )

Kaldı ki, Avrupalı devletler de birbirlerini neden sevsinler? Sadece Amerika'ya karşı alternatif güç oluşturmak için tek şansları bir arada durmak, bu yüzden bir aradalar. Karşılıklı derin bir aşk içinde olduklarından değil yani.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

said:
CentriC, 18 Aralık 2004 01:15 tarihinde demiş ki:
Sence A.B.D kendilere karşı alternatif bir güç olan Avp Bir. Türkiyenin girmesini istermi?

ABD elimize emzik verme konusunda bir numaradır.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Sosyal ağlarda paylaş

bu yasta bu yorum helal olsun valla mhp mitinglerindeki amcadanmi dinledin:)

said:
Mave, 17 Aralık 2004 14:09 tarihinde demiş ki:
said:
onlyreal, 17 Aralık 2004 13:51 tarihinde demiş ki:
yas kac?

said:
Mave, 17 Aralık 2004 13:36 tarihinde demiş ki:
Erdoğan yurda döner , yarın sabah Türk ordusu Kıbrısı kompLe oLarak ( Türk ve rum tarafı ) fetheder , döner Amerikaya geL kardeş sende Irak 'a çök der oLur biter...

askerLik çağım geride kaLdı , hayroLa orduya mı davet edeceksin ?
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Milletlerin dostu olmaz milletlerin dusmani olmazzzz.
Milletlerin zaman ve duruma gore hareket marjlari vardir o kadarrrrr.

said:
bayat, 18 Aralık 2004 01:14 tarihinde demiş ki:
Eh be, hala Turkun Turk'ten baska dostu olmaz. Asalim keselim evet. Soyle fasist bi rejim gelsin Turkiye'ye, biz mantikli insanlar kayiklara atlayip kacalim, kalanlar da tanklarin arasina parketsin arabalarini. Yeter be, dilim kurudu. Yazmiyorum baska bisi.
[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

Bayatcım peki A.B.D amacını soyluyorsun.Dogrudur benimde aklıma yatıyor.
Ama bu forumdaki herkez şunu bilmeli ve kabul etmeli.
Ulke olarak calısmassak ve biir sürü lafın ..........................................................................................................ardından hala Avrupa Birligini cıkıs yolu olarak goruyorsak bu boş bi zihniyettir.
Bu durumda Avp. birligine girelim calısalım ve guclu olalımdada.
-Bu guc halkımızda ve hükümetimizde ve vatanımızda bu potansiyel varmı?
-Bu potansiyelinin acıga cıkmasına Avp ve A.B.D izin verirmi?

Zamanında Almanya ile yakınlaşarak devletler arası rekabet sayesinde kaputilasyonları kaldırmayı amaçladık elimiz boş kaldı.
Yurt dışına olan borcumuzun faizi 30 milyon.Ulkeden toplanan para 25 milyondu.Tabii bu geçmişlde kaldı ama şu ana bakıyorumda farklı bi durum yok benide düşündüren bu.

Bu arada ben yatıyyorum yorucu bir gundu.Herkeze iyi geceler ve saygı ve sevgi cercevesinde iyi tartışmalar.

[Bu mesaj CentriC tarafından 18 Aralık 2004 01:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ya birde insan zihniyeti var

20 dakika once havaalanindan geldim

babami almaya gitmistim bir baktim tayyip donuyormus belki 500 tane araba var havaalani kapatilmis resmen bu adamlar tarafindan tayyibim oluruz sana abli tayyip. Ya belki cebimizde paramiz olur ekonomimiz olur ama medeniyete nasil ulasicaz onu hala cozemedim:)[signature][hline]any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

o adam bu ulkede var

dogu perincek hatta fidel castro yu getirelim

birincisi bak AP ye girerek medeniyete giricez anlayin bunu ya adamlar bize ozel kanun cikarmiyorlar. olanlari uygulayin diyorlar.

kibrisa gelince bolemi gidicek bir omur? peki kktcliler turkiyeyi istiyormu?

abdnin butun dunyada ustleri var almanyada hele devasa boyutlarda ustlerinin bize ne zarari var?

sonra senin bu super kibris cozumun konu hakkinda ne kadar bilgisiz oldugunu gosteriyor

turkiye rum kesmini taniyor zaten ama mevzu dunyanin rum kesmi diye bir yer olmadigini solemesi. yani tc kibrisi tanirsa butun adanin onlarin hakki oldugunu taniycak.

said:
Ra_tyillustrious, 17 Aralık 2004 16:18 tarihinde demiş ki:
Bir gün şu ülkenin başina birisi geçicek..

AP'ye : Tamam kardeşim biz girmiyoruz avrupabirliğine ama sizlerle iyi ilişkilerimizin devam etmesi için türkiye ve avrupa birliği arasinda bir protokol imzalayalım aramızdaki dostluk pekişsin.

IMF'ye : Al kardeşim sen bu parayı(Bulacak bir yerden). Sana borcumuz bitdi ihtiyacimiz olursa tekrar isteriz(Nah).

Amerika'ya : Arkadaşim sen benim ülkemde bundan sonra üst bulunduramıycaksın. Ama herhangi lojistik desteğe ihtiyacin olursa çekinme söyle.

Kıbrıs Rum kesimi'ne : Tamam ben senin ülkeni tanidim sizlerin kibris türk cumhuriyetini tanimaniz benim için artik önemsiz isterseniz tanimayin ama aradaki sınır ihlal ederseniz aramızdaki barış bozulcaktır.

Valla ben inaniyorum bunlari diyebilcek birisi elbet bu ülkenin başina geçicek neyden korkuyorsak anlamadım Amerika ırağı işgal edemiyor TÜRKİYE'yimi edicek... Komik.. Avrupadakiler zaten 1000 yıldır deniyorlar en son 80 yıl evel denediler aldılar cevaplarını.

Çekceksin o AP ye resti koşturkcaksın peşinden anca öyle değer bilirler.

Sinirliyim kusurabakmayın
C CLARKE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...