Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dinden çıkmak sadece 6.5 lira

Noyzura

Öne çıkan mesajlar

Bilim düyanın sonuna kadar altına sıçan bi bebek olacak. Büyüyüp tamam kanka yeter bu kadar diyeceğini mi sanıyosun?

Gökyüzünün bile çük kadar bi kısmını keşfetmişiz daha, periyodik cetveldekilerin dışında kim bilir daha ne elementler var. Malzeme bilimi desen her gün yeni bi malzeme geliştirilmesine rağmen hala tam anlamıyla her istediğimizi karşılayan malzemeler bulamıyoruz. Atom dediğini çözmek için yüzyıllardır kafa patlatılıyor vs.

Sen kalkmışsın öğretmen emeklisi gibi "bilim var ama amerikanın oyunu hep" kafasında takılıyosun.

Bilim senin kurduğun yalan hayallerdeki gibi paralel evrene kapı açmalar, yok rüyada uçmalar falan bunları vermez sana. Diyorum ya önce fizik 101 alıcaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

Görmezden geldiğiniz şey aslında çok bariz. Mevcut bilim insanların hizmetinde olsaydı şuan marketlerde besin diye satılan gıdaların %90'ı insan sağlığına olan zararından dolayı satılması yasaklanırdı...

öyle yakın zamanda doktorlar sigara reklamlarında oynayıp arada bir ateşlemek iyi diye reklamlar dönmezdi..

florür gibi bir madde asla diş macunlarınızda olmazdı..

Bahsettiğim bilim yobazlığı bu. Bana cahil demek ve sürü psikolojisinde saçmalamak kolayınıza gelebilir ama ayık olun azıcık ne demek istediğimi anlayabilirsiniz belki.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlarla bilimin alakası yok. Sanki tüm bilim dünyası rafine gıda yiyelim diye kampanya yapıyor. Akıllıysan iyi gıdanı seçer onu yersin. Seçim yapmak isteyene yol gösterecek bi kamyon dolusu bilimsel kaynak var.

Halktan talep varsa ve deletler de halk sağlığını düşünmüyorsa, suç bilimin değil.

İnsanlar aile hekimine gidip 1 torba ilaç yazdırıyorsa bunun suçlusu tıp bilimi değil.

Çocuk oyuncaklarında kanserojen madde kullanımına izin veriliyorsa suçlusu malzeme bilimi değil.

Depremde binalar çöküyor ve insanlar ölüyorsa bunun suçlusu ilgili mühendislik bilimleri değil.

Bilimi gücü elinde bulunduran otoritenin günah keçisi yapamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya varsa fikrin yaz işte. Cevab veremedi olayı varsa da böyle SAFTİRİK =)=) fln yapmana gerek yok.

Adam rüyamda halepte 80 arşın uçuyorum, bedenimi uzaylılar inceliyor, paralel evrene kaçıyorum fln diyo, sonra geliyo rafine gıdalar çok rererö diyo.

Lan mistik gücüm var diye gezen adam toz şekerden korkar mı ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Noyzura said:

Görmezden geldiğiniz şey aslında çok bariz. Mevcut bilim insanların hizmetinde olsaydı şuan marketlerde besin diye satılan gıdaların %90'ı insan sağlığına olan zararından dolayı satılması yasaklanırdı...

öyle yakın zamanda doktorlar sigara reklamlarında oynayıp arada bir ateşlemek iyi diye reklamlar dönmezdi..

florür gibi bir madde asla diş macunlarınızda olmazdı..

Bahsettiğim bilim yobazlığı bu. Bana cahil demek ve sürü psikolojisinde saçmalamak kolayınıza gelebilir ama ayık olun azıcık ne demek istediğimi anlayabilirsiniz belki.

senin bilim dediğin şey marketing hacı. bilimin bu anlattıklarının hiçbiriyle alakası yok. sahip olduğunu düşündüğüm farkındalık veya bilinç mi nedir artık ne diyosan onunda bilimle alakası yok yaptığın tespitinde bilimle alakası yok. sosyolojik gözlem yapıyosun o yüzden bilim bilim dediğinde cahil diye cevap alıyosun.

bilim diye düşündüğün şey kolgeyt reklamında dişlerinizi fırçalayın iyidir diyen adamın yaptığı şey değil. modern hayatın yaşam dinamiklerin şu anda tamamen bilim üzerine kurulu. sen istediğine inan elektriğini sana cinler uzaylılar vermiyor sen istediğine inan hastalandığında aldığın ilaçlar onu geçtim şu anda içtiğin sprilunasına kadar bilimin ürünü.

bu yüzden cahil cahil konuşma deniyor. birçok bilimle alakalı yazdığın şey flash tv'de halka sorduk ne dediler tipi röportaj quotu gibi. ben utanıyorum içim gıcıklanıyor yazdıklarını okuyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

fikirlerimi yazıyorum ama koşullanmalarından dolayı düşünme yetilerind ciddi kısıtlamalar var.

bi kaç yüzyıl öncede dünya yuvarlak diyenlerle testis geçiyorlardı , şimdi paralel evrenlerde hareket ettiğimi söylemem tuhaf karşılanmasını anlayışla karşılıyorum. Bekle bilimin ıspatlasın sonra "hah tamam şimdi oldu" dersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...