SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Normalde mobil developerim. Arada kendi basima salak sacma projeler yapmak icin server side biraz kasayim diyorum. (Bide bu aralar fazla objective C yazdim baska dillerle bogusasim var). AWS kullanalara database kullanan basit bir sunucu yapip oynamak istiyorum. Ama durum su ki cok karisik... Vaktinde .netler biraz hasir nesir olmustum ama server kurma falan cok uzak bana. Yapmak istedigim herhangi bir dilde (Tercihen Java ama su daha iyi derseniz acigim maksat biseyler ogrenmek) data uzerindeki kayitlara ulacak onlari isleyecek bir server yazmak. Sonra mobilden buna ulasmak vs. Bunu AWS ile nasil yaparim. Nerden baslarim bir makineyi kurup ayarlarini nasil yaparim? Guzel tutoriallar - kitaplar var mi (varsa ben neden bulamadim?!). Yol yordan gosterecek birisine ihtiyacim var. Patiden cikar dedim. bi yardim ediniz.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Valla amacin sadece "data uzerindeki kayitlara ulacak onlari isleyecek bir server yazmak" ise guzel cloud servisleri var back-end yerine gecen, hatta kendi fonksiyonlari yetmediginde server-side custom fonksiyonlar yazmana bile izin veriyorlar. Bir suru de API'lari oluyor bunlarin java, C#, objective-c vs. Ama illa amazon web servisi diyorsan o konuda bir fikrim yok.
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 ya kayitlar uzerinde pek oynama sansin yok o durumda yamulmuyorsam. Sadece kullanici adi sifresi kaydetmeyecegim. Var olan datalar uzerinde cikarmalarda yapmam lazim. O yuzden cloud bana uygun gibi gelmemisti.
Fly Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 konuyu cok saptirmis gibi olmayayim ama sadece ec2 kullanmayi (ve ucretli tierini) planliyorsan, aws'in diger hizmetleriyle ilgin olmayacaksa (amacin aws'in kendisini ogrenmek degilse) ve yapacagin sey pet project kafasyindaysa daha alelade bir vps saglayicisina bak digitalocean var mesela yeni balonlasmis sirketlerden, fena da degil gibi son 8 aylik kullanimimda gordugum kadariyla
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 SenariouS said: ya kayitlar uzerinde pek oynama sansin yok o durumda yamulmuyorsam. Sadece kullanici adi sifresi kaydetmeyecegim. Var olan datalar uzerinde cikarmalarda yapmam lazim. O yuzden cloud bana uygun gibi gelmemisti. kayitlar uzerinde ne derecede oynayacagini bilmiyorum ama cok cpu yiyen seyler yapmayacagin surece sorun olacagini sanmiyorum, fakat nosql di dbleri. Bi bak istersen http://api.shephertz.com/ edit: su da senin istedigin sey http://api.shephertz.com/apis/custom_code.php
Soris Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 amazon free tier den üye ol para ödemezsin. Bir ec2 instance açman gerekiyor. Ordan işte seçersin hangi linux sürümünü kuracağını free tierde ubuntu ve amazon un linux amisi var redhat filan paralı onu seçme. birde .net için windows server lar var. Oradan seçersin. Dökümanları çok açıklayıcı.
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 10, 2013 Soris said: amazon free tier den üye ol para ödemezsin. Bir ec2 instance açman gerekiyor. Ordan işte seçersin hangi linux sürümünü kuracağını free tierde ubuntu ve amazon un linux amisi var redhat filan paralı onu seçme. birde .net için windows server lar var. Oradan seçersin. Dökümanları çok açıklayıcı. bende tam ordayim aslinda ec2 serveri yarattim ubuntu ile. ama alete baglanma bir desktop gorme sansim yok sanirim (bu sirada evdeki pc mac...). Hersey konsol uzerinden mi yapiliyor yoksa bi tur gorsel uzak baglanti saglayabiliyor muyum ?
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 13, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2013 Ubuntuda var mı bilmiyorum ama Windowsta gayet var, RDP ile bağlanıyorsun. Ama EC2 o kadar kompleks bir platform ki o dediğini yapma noktasına gelene kadar bile milyon tane farklı şeyle uğraşman lazım, networkingin her dalından bir şeyler bilmen gerekebilir. Portları, güvenliği, zartu zurtu doğru konfigüre etmek lazım. Ayrıca free tier'dan dışarı çıkmak çok kolay, aman ücretsiz zaten deyip açık bırakma derim. Mesela serverdan internete dışarı çıkan her mb data ücret alınıyor diye hatırlıyorum en basitinden.
Soris Mesaj tarihi: Aralık 14, 2013 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2013 yok ya biz 2-3 ay full kullandık daha yeni bitti. test filan yaptık hep yapıyı öğrenmek için. amazon bu işi iyice geliştirdi. biz yazın başında başladık kurcalamaya o zamandan beri bir sürü gelişme oldu. adamlar sonuna kadar hak ediyor bu kadar popülariteyi cloud dünyasında.
Öne çıkan mesajlar