Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Merhaba arkadaşlar, Yaptığım e-ticaret sitesinde bir indexpazar dan xml alınmış.benim merak ettiğim bu entegrasyonlarda mantık nasıl işliyor.yani aldığım bu xml i direk veritabanına mı yazmalıyım yoksa ürünleri direk xml den çekip sitede mi göstermeliyim.xml den ürünleri ve kategorileri sorunsuzca kendi veritabanıma çekebiliyorum ama işin mantığını merak ettim diğer sistemlerde nasıl çalışır asıl oluru nedir. sonuçta xml deki bu ürünler sürekli güncelleniyor ve fiyatları sürekli değişiyor.birde stok sorunu var tabi,sanırım stoklarda sürekli güncelleniyor.direk veritabanına çekersem stok sorun çıkartabilir. adamlarda doğru düzgün cevap veremiyor o yüzden birde patiye sorayım dedim. birde çok saçma bir şeymiş bu ürünler normalden daha pahalı asasjf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 genelde sen sistemini "best practice" tasarlarsın. entegrasyon için ayrıca job tanımlarsın (win service, init script vs.) ve bu job senin sistemini timer ya da event-based job biçiminde besler. yani sana xml sağlayan birisi varsa misal, sen xml'i nereye atacağını gösterir ya da bir interface sağlarsın. sonra xml'in düştüğü yeri belirli zaman aralığında ya da event-based olarak yakalar, xml'i db'ye aktarırsın. bu aktarım işlemini falan da logla ki, hangi kayıda ne olduğunun hesabını verebilesin ileride. muhtemelen sistemin zaten db'de çalışıyordur. business katmanını farklı kaynaklardan beslememeye çalış zorunda olmadıkça. zaten xml tabanlı olarka yavaş çalışır db'ye göre, eğer ki xml büyükse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 xml büyük baya.hani büyük dediğim 2000 küsür ürün var.bende win servis yazmayı düşünmüştüm zaten ama farklı bir oluru varsa diye merak etmiştim :) gerçi log tutmak aklıma gelmemişti eheheh teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar