Katibim Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Selam arkadaşlar bu başlık son zamanlarda benimde aracıma sorulan soruların başında geliyor... Aramızda bilmeyenler olabilir onun için şöyle bir hesaplama yolu anlatacağım Benzinliğe gittin. Dedin ki, birader depoyu doldur. Doldurduktan sonra Km'nin genelde hemen üstünde bulunan, sıfırlanabilen bir yer var. Ondan sonra yola çıktın. Diyelim 500 km gezdin, baktın tekrar yakıt alman gerekiyor. Yine gidip depoyu fulletiyosun. Aracının LPG deposu da 100 YTL'lik LPG aldi. Bu durumda, 100 TL'lik LPG ile 500 km yol yapmış oldun. 100TL/500km = 0.20 TL/Km, yani km'de 20 kuruş yakmış aracın demektir. En net sonuca, aracının deposunu ilk olarak hangi benzinlikte doldurduysan, ikinci sefer de aynı benzinlikten ve mümkünse aynı pompadan doldurarak ulaşırsın. Bu sayede pompaların olası yakıt ikmali farklarından da kurtulmuş olursun. Bir de, bizim benzinliklerdeli pompacılar sanki ödemelerin çok büyük bir kredi kartıyla yapılmıyormuş gibi depoyu yuvarlak rakamlarda doldurmaya (86 Tl'yi 90 Tl'ye tamamlamak gibi) ve arabanın benzin deposunun altını yakıtla kirletmeye çok meraklılar. O yüzden bu ölçümü yaparken, aracının başında durup pompa kendi kendine attığı zaman pompacının fazladan yakıt eklemesine engel olursa, bu durumdan doğacak farkı da engellemiş olursun. Not alıntıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 bu hesaplamaya göre benim aracım km de şehir içi 30 kr şehir dışı 23 kr yakıyor... Golf TDİ 1.6 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 kaç liralık benzin aldın kaç km gittin 1 litre benzin kaç lira bu bilgileri aldıktan sonra (ödedigin fiyat / benzin litre fiyatı) / gittiğin km ilkokul matematiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 "Kac takiyo abey" diye soran koyluye yol ver abi. Onlar alici degil Sahibinden.com tuyosu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Esh said: "Kac takiyo abey" diye soran koyluye yol ver abi. Onlar alici degil Sahibinden.com tuyosu öyle abi tabiiki ama ne bilim bi yandan da böyle soranlara cevap vermek hemde yararlı bir bilgi sunmak için buraya yazmak istedim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Selam, Benim aracık yol bilgisayarı 1km hassasiyetle gösterdiği için bilgileri oldukça net oluyor ortalama tüketim bilgisi :) 3-4 gündür yükleniyorum otobanda; 4,8-4,9 litre/100km değerindeyim. 21,0-21,5 Krş/km değerindeyim. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Şu türkiyedeki en gerizekalı hesap yöntemidir bana göre. Her gün aldığın yakıtın litre başına fiyatının değiştiği, hatta istasyondan istasyona fark ettiği yerde adama "Shell'den alırsam KM'de 20 ykr, OPET'den alırsam 18ykr yakıyore" mu diyeceksin. Onu yapacağına şu kadar litre yakıyor 100 KM'ye desene. Yemin ediyorum bir çok yönümüzle unique'iz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 hesaplanmaz. onun yerine 100 km de kac litre yaktigina bakilir ve o karsilastirilir. boylece 2 ayda bir zam yiyen benzin yuzunden eski forum konulari da çöp olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 hohohoh baskasi yazmis bile. gec kalmisim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Selam, Ama sen bir başka yazdın :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rotweiler Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 SEN HEP ONU TUT ZATEN! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2013 paramecium un gecenlerde yaptigi hesap iyiydi. 100 km nin fiyati cinsindendi. mesela ben 6.8lt/100km dizel yakiyorum. 4.46lira eurodiselden hesaplarsam (en son aldigim fiyat) ~30.5lira/100km gibi biseye geliyor. Guzel bi notasyon. Guncel fiyata gore istendigi gibi sundur, parcala. ister taksici gibi km de kac kurus yakiyor abi sorusunu cevaplandir 100 e bolup. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 lpg zammından once 90 tl lik gaz ile 250 km yapıyordum, simdi 100 tl ile 250 km yapıyorum. makyajlı kasa crv. inbe hukumet. ps: biraz daha az yakması lazım gaz ayarına gidecem heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar