KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 3üncü günümü bitirmek üzereyim. Saat farkı resmen beni yamulttu.Bir de gün içerisinde ziyaretler,iş koşturmacası derken size bu akşam bir şeyler yazma fırsatı buluyorum. Türkiye'den 6 saat ileride. 40'tan fazla ülkeyi defalarca görmüş birisi olarak hiç görmediğim ÇİN'in Şanghay gibi adını çok duyduğum bir şehrine gelmek açıkçası beni çok heyecanlandırıyordu taa ilk ziyaret planını yaptığım andan beri. Burası inanılmaz bir şehir. Lüksün ne demek olduğunu ne Paris,ne Londra,ne de Avrupa ya da dünyanın başka bir yerinde gördüğüm hiç bir şehir açıklayamaz. New York'u görmedim, o nedenle orası ile ilgili bir şey yazamam ama kesinlikle onbinlerce gökdelen(abartmadım), birbirinden lüks restaurantlar,mağazalar,dükkanlar,alış veriş merkezleri,arabalar..... Bugün Şanghay'ın 2 saat dışında bir fabrikayı ziyaret ettik.Bir ara bize kamera şakası yapıyorlar sandım.Şöyle ki sağımızdan ve solumuzdan BMW, Mercedes 300 SEL ve diğer Mercedes son model araçlar, Buick, Jaguar, Maserati, Porsche, Passat(en kötüsü Passattı,düşünün) ve daha neler... 32 kilometrelik (muhtemelen yanlış söylüyorum ama) KOY DA ÇİO köprüsü(dünyanın en uzun köprüsü)üzerinden gidip gelirken çok çeşitli şeyler düşünüyor insan. Genel bilgi vereyim biraz. Nüfus pek çoğumuzun bildiği gibi 1,5 milyarın üzerinde. Çok yeni olarak hükümet tek çocuk zorunluluğu yasasını 2 çocuğa izin vererek değiştirmiş.2'den fazla çocuk sahibi olanın aylık gelirinden ciddi bir para kesiliyormuş devlet tarafından.Daha önce tek çocuktan fazla çocuk sahibi olanlara uygulanıyormuş bu yasak. Ülkenin 15% kadarı gerçekten de İsviçre standartlarında yaşıyormuş anlatılanlara göre. Kalan 85%in durumu ile ilgili çeşitli farklı görüşler dinledim.Ama herkesin söylediği son 20 sene içerisinde ve özellikle şu son 10 sene içerisinde komünist partinin KARMA EKONOMİK MODELİ ülke genelinden destek alıyor. İnşaat işçisinin aylık ortalama geliri 1000 Dolar. Başka bir şey demeye gerek yok. Devlet insanların özel mülk,gayrımenkul edinmesine kısmen izin vermiş. 80 ile 99 yıl arası değişen süreler için geçerli oluyor ev,arazi,bağ,bahçe,arsa tapuları. Bunun en büyük nedeni çocukların ve özellikle torunların çalışmadan yan gelip yatmasını engellemek. Şanghay 20 milyon nüfuslu daire şeklinde planlanmış bir şehir(İstanbul gibi enine ve boyuna gelişen bir şehir değil),sınırları var şehrin. Çinliler gerçekten herşeyi yiyorlar. Atasözleri şu şekilde...."Havadaki uçak ve yerdeki masa hariç her şeyi yeriz." İnternette yaygın olarak gezen Çinlilerin kürtajla alınmış bebekleri yediği iddiası yalan.Ancak Çinlilerin ve özellikle zengin Çinlilerin favori yemeği plasenta.Henüz doğmuş bebeğin plasentasını ve hem de doğum gerçekleştikten birkaç saat sonra en lüks lokantalarda plasenta severlere servis ediyorlar çok büyük ücretler karşılığında. Domuz en çok tüketilen yiyecek.Bunun yanı sıra fare, böcek, aklınıza gelebilecek her türlü etli,butlu canlıyı afiyetle yiyorlar. Şanghay'ın alışveriş merkezleri saat akşam 10'a kadar açık ve hep dolu.Gençler batı kültürüne tıpkı Japon gençleri gibi aşırı derecede kaptırmışlar kendilerini.Giyim ve kuşamları bunu net şekilde gösteriyor.Yalnız en büyük eksiklik İngilizce bilen,hakkı ile İngilizce konuşan çok az. Bunun yanı sıra (ırkçılık ile ilgisi yok)gerçekten de birey olarak baktığınızda genel olarak çok zeki insanlar değiller. Ama takım çalışmasına alıştırılmışlar.Takım olarak herkes görevini yapınca ortaya güzel şeyler çıkarıyorlar.Yoksa bizdeki pratik zeka, aynı anda birkaç sorunu halletmeye çalışma diye bir şey yok.Bir çok örnekten birini,kendi yaşadığım olayı yazayım...İngilizce bilenler bilmeyenlere anlatır :) Check in yapıyorum Salı günü.Diyalog aynen şöyle. -Sir,so you will stay for 3 nights. -Yes, I will stay until Friday. -It doesn't matter sir,you will stay 3 nights. -(dur bakayım ne olacak diye ısrar ettim).Yes, I will stay until Friday. -It doesn't matter sir, you will stay 3 nights. Kıssadan hisse. En meşhur meydan PEOPLE'S SQUARE ya da PEOPLE'S AVENUE diye biliniyor yani HALK MEYDANI. Bizim Taksim Meydanı gibi düşünün ve İstiklal Caddesi'nin benzeri,biraz daha küçüğü ortam düşünün. Her milletten insan bu caddede mağazalara bakıyor,yürüyor,restaurantlara girip çıkıyor,cafe-barlara girip çıkıyor. Bu sırada Çinli kızlar yanınıza gelip sizinle genelde kötü İngilizce ile ama bazen de iyi İngilizce ile bodoslama tanışıyorlar. Kimisi fahişe,kimisi muhabbet tellalı.Bazıları da cidden tek gece takılmak isteyen kızlar.Batılılara karşı inanılmaz bir hayranlık var özellikle gençlerde(Umarım bu durum ileride başlarına sorun açmaz). Türkiye'den İstanbul'dan THY uçağı ile 11 saatte gelip, yaklaşık 13 saatte İstanbul'a dönmek mümkün. Havaalanında ilk hoşuma giden ve takdir ettiğim şey tüm pasaport polislerinin önünde, ziyaretçi tarafında PLEASE VOTE MY SERVICE şeklinde bir ifadenin yazılı olduğu ve üzerinde de 4 butonun olduğu alet var.En baştaki gülen yüz,2incisi sabit bakan surat,3üncüsü üzgün,4üncüsü kızgın suratlar(sanırım böyleydi 3 aşağı,5 yukarı). Havaalanı şehir merkezine uzak.Benim gibi ilk kez gelenlere taksi öneririm ama mutlaka ellerinde önceden hazırladığınız gideceğiniz otelin Çince adını,adresini içeren A4 çıktısı bulundurun.Hiçbir şoför kesinlikle tek kelime İngilizce bilmiyor.Ayrıca otelinizin telefon numarasını mutlaka yanınıza alın.Havaalnında 1 Dolar yaklaşık 5,47 YÜEN(RMB'de diyorlar)'den bozuluyor.Ancak gerçekte 5,92.Dolayısıyla havaalnında 100 Dolar bozdurmanız yeterli.Ancak şehirde de bir gün içinde bankadan(döviz büfesi yok Şanghay'da ve diğer Çin şehirlerinde de böyleymiş,bankalar bozuyor)en fazla 500 Dolar bozduruyorsunuz çünkü sisteme pasaport bilgilerinizi giriyorlar ve başka bir bankadan gün içerisinde daha fazla para bozmanızı engelliyorlar. Ayrıca Meridyen otel'de otomatik ATM'den Dolar bozdurduk gecenin 11inde.Bilmeyenler için bu bilgi de önemli çünkü otellerin çoğu Dolar bozmuyor.Hemen hemen hiç kimse Dolar kabul etmiyor.Büyük oteller de sadece kendi misafirlerinin dövizlerini bozuyorlar. Meridyen Otel bilgisi gerçekten önemli.Not edin.People's Square'de her yerden görülebilir Meridyen Otel. Çinlilerin hepsinin İngilizce isimleri var."Neden?" diye sorduğumda net bir cevap alamadım ama isimlerinin yabancılar tarafından doğru telaffuz edilemediği bilgisinin altında yine kompleks sezinledim.Ayrıca tüm yabancılara da kendi alfabelerine göre isim seçiyorlar.Bana SI-TING dediler. Bu olayın biraz üzerinde duracağım çünkü Çin'de STAR BUCKS tabelasına sık rastlıyorsunuz ama sıradan Çinli'ye "STAR BUCKS nerede?" dediğinde yardım edemezler. Ama "Where is ŞIN BAK?" dediğinizde gösterirler çünkü Çin'de MC DONALD's, STAR BUCKS, PIZZA HUT gibi uluslar arası restaurant ve cafe zincirlerinin Çin yazı karakterlerine göre isimleri biliniyor. Çünkü Çin'de yasal zorunluluk gereği tüm bu saydığım markalar Çin içerisinde firma kurmak ve o firmanın ismini de faturada Çin karakterleri ile yazdırmak zorunda. Çin alfabe karakterleri de bu isimlerin hemen hiç biri ile bire bir örtüşmediği için en yakın karakterlerle böyle ifade ediyorlar. Alfabe demişken...7000 karakterden oluşan,kimi zaman harf,kimi zaman kelime olabilen; ilk okulun 6 sene olmasının nedeni olan bir alfabe. Ortaokul ve lise 3er sene.Yani 19 yaşında mezun oluyor 7 yaşında ilkokula başlayan ortalama bir Çinli. Bizim Uygur Türkleri burada şiş kebap benzeri yemekleri dükkanlarda veya çokça sokakta el arabalarında yapıp satıyorlar. Pasifik Okyanusu'nun kenarında olduğu için deniz havasını şehrin her yerinden hissedebiliyorsunuz.Geceleri soğuk.Salı günü indiğimde 5 dereceydi.Gün içinde 11-12 dereceleri buldu ancak geceleri 5-6 derece civarlarında. Ben Çin yemeğini zaten öteden beri sevmezdim.Bir de buraya gelip bizzat Çin yemeğinden başka alternatif bulamayınca kaç gündür TSIGTAO isimli biraları ile(valla iyi ki varmış bu bira)çeşit çeşit soslarla muamele görmüş et,sebze,vs.den yemeye çalışıyorum. Yine de buradaki acentam sağ olsun,beni elinden geldiği kadar memnun etmeye çalıştı. Facebook, Youtube, Yahoo, Hotmail hep yasak. Elbette buralara girmenin yolunu burada da işi bilen biliyor ama hükümetin tavrı bu. Karışık oldu ama özet bu. Çok, hem de çok fotoğrafım var. Videomda var ama daha önce sordum,kimse cevap vermedi, youtube veya facebook haricinde video yükleyip forumda paylaşabileceğim bir site önerirseniz gerçekten ilginç olduğunu düşündüğüm videoları paylaşabilirim. Yoksa resimleri zaten birazdan paylaşacağım. Az sonra B)- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kek Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 iyi paylaşım. okudum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 TL;BR beğendim yaa gitmiş kadar oldum ve acaip merak ediyorum en son Tayland seferimden sonra uzak doğu acaip ilgimi çekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 biz her gün geziyoruz abi. geçen gün gökdelen çöktü mesela önümüzde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 5 dakika once tepesindeydik, allah korduu avlla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 off hepsini okumaya usendim ama ben de 2009'da gitmistim sangay'a. dedigin kadar var. bu yazıyı okuyup sonrasında gidecek varsa tavsiye edecegim bi gece kulubu var. financial district'in tam karsısında (nehrin karsısı) rouge diye bi mekan. bu kadar guzel hatunu bir arada muhtemelen dunyanın baska bir yerinde gormeniz mumkun degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 mumkun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 hızlıca bir muhalefet de geldiğine göre konuya devam edebiliriz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 ibiza var, gidersin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Cetin abi devam et, zevkle okuduk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 toggie said: off hepsini okumaya usendim ama ben de 2009'da gitmistim sangay'a. dedigin kadar var. bu yazıyı okuyup sonrasında gidecek varsa tavsiye edecegim bi gece kulubu var. financial district'in tam karsısında (nehrin karsısı) rouge diye bi mekan. bu kadar guzel hatunu bir arada muhtemelen dunyanın baska bir yerinde gormeniz mumkun degil. Golddigger götleri kalkik hatunlar mı yoksa diğer türlü mu? Ayrıca Çin abi ya. Japon, Kore olsa neyse de bilemedim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 asyalı yok içerde. ibiza diyen arkadaş için türkiye bile yeterince iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 People's Square'de APP STORE. People's Square'de GAP. People's Square'de TUDOR's. People's Square'de dev billboard. Kore Lokantası. Çinlilerin HOT POT dedikleri; içinde çeşitli sebze ve sosların karışımı bir çeşit çorba bulunan kaynar tencere.İstediğiniz et,sebze,noodle,vs.yi bu tencerenin içinde pişirip yiyorsunuz.Masanın ortasına konmuş barbekü var. PSQ PSQ PSQ PSQ PSQ PSQ DEVAM EDECEK.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 aa cakma times square. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 yüksek lisans için avrupa'ya değil de şangay'daki üniversitelere falan başvuram mı acaba diye düşünüyorum zaman zaman ama hem yemiyor hem de istediğim alan çin'de pek gelişmiş değil. ama yazıyı okuyunca gene bir kafam kurcalandı. özellikle batı erkeklerine olan ilgi kısmı can alıcı dsfg. öğrenci hayatı nasıldır acaba çin'de, graduate eğitimi paralı mı paralıysa ne kadar burslar kiralar vs. nasıl bir oturup araştırmak lazım. şangay'da iktisadi kalkınma vs. master'ı yapıp çin'deki ekonomi ve sosyal politikalarını falan araştırıp türkiye'ye raporlar yazıp akademisyenlik kasmak ile çin-türkiye pazarında gidip gelen firmalara danışmanlık yapmak falan para tatmini açısından pek şukela geliyor kulağa ama aklım başka yerlerde işte. gene de düşünücem ben bunu tabi daha. ay ne yazdım gene öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 bütün wotu okumayın arkadaşlar "Bu sırada Çinli kızlar yanınıza gelip sizinle genelde kötü İngilizce ile ama bazen de iyi İngilizce ile bodoslama tanışıyorlar. Kimisi fahişe,kimisi muhabbet tellalı.Bazıları da cidden tek gece takılmak isteyen kızlar.Batılılara karşı inanılmaz bir hayranlık var özellikle gençlerde(Umarım bu durum ileride başlarına sorun açmaz). Türkiye'den İstanbul'dan THY uçağı ile 11 saatte gelip, yaklaşık 13 saatte İstanbul'a dönmek mümkün. " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Şanghay Siluet-1 Şanghay Siluet-2 Şanghay Siluet-3 Şanghay Siluet-4 Şanghay-İşçiler ve gökdelenler Şanghay Lamborghini Mağazası Bizim Asmalı Mescit benzeri bir sokakları var.Barlar,cafeler,publarla dolu.Burada girdiğimiz bir barda Filipinler'den bir grup vardı.Burada gece klüpleri ve gece mekanlarında yaygın larak Filipinler'den gelen şarkıcılar ve sanatçılar çalışırlarmış. 1 ltlik olan benim :) Bir restaurant ve bahsettiğim sokağın bir kısmının görünümü. İştahla yiyebildiğim birkaç şeyden biri olan bir çorba. Çin yılbaşısı Nisan'da kutlanıyor.Ancak son yıllarda batılıların kutladığı YENİ YIL'ı da yaygın bir şekilde kutluyorlarmış ve erkenden caddeleri ağaçlar süslemeye başlamış. Etrafı apartmanlarla çevrili bir park ve içindeki >havuz.Makinem çok kötü çekmiş.İnanılmaz güzel bir manzaraydı. DEVAM EDECEK.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 yav said: yüksek lisans için avrupa'ya değil de şangay'daki üniversitelere falan başvuram mı acaba diye düşünüyorum zaman zaman ama hem yemiyor hem de istediğim alan çin'de pek gelişmiş değil. ama yazıyı okuyunca gene bir kafam kurcalandı. özellikle batı erkeklerine olan ilgi kısmı can alıcı dsfg. öğrenci hayatı nasıldır acaba çin'de, graduate eğitimi paralı mı paralıysa ne kadar burslar kiralar vs. nasıl bir oturup araştırmak lazım. şangay'da iktisadi kalkınma vs. master'ı yapıp çin'deki ekonomi ve sosyal politikalarını falan araştırıp türkiye'ye raporlar yazıp akademisyenlik kasmak ile çin-türkiye pazarında gidip gelen firmalara danışmanlık yapmak falan para tatmini açısından pek şukela geliyor kulağa ama aklım başka yerlerde işte. gene de düşünücem ben bunu tabi daha. ay ne yazdım gene öyle Şu an patronun oğlu ile birlikteyiz.Edirne'de hatırlamadığım bir bölümü bitirdikten sonra Amerika'ya dil öğrenmeye gidip 2 sene kalmış.Sonra Çin'e Çince öğrenmeye gitmiş ve 4 sene kalmış.Kendisi tevazu gösterse de oldukça iyi Çince konuşuyor.Çok sayıda Türk öğrenci var.Akıl çelmek falan değil de bildiğimi paylaşayım dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 akilli adammis, bu devirde cine girmek lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Fin said: bütün wotu okumayın arkadaşlar "Bu sırada Çinli kızlar yanınıza gelip sizinle genelde kötü İngilizce ile ama bazen de iyi İngilizce ile bodoslama tanışıyorlar. Kimisi fahişe,kimisi muhabbet tellalı.Bazıları da cidden tek gece takılmak isteyen kızlar.Batılılara karşı inanılmaz bir hayranlık var özellikle gençlerde(Umarım bu durum ileride başlarına sorun açmaz). Türkiye'den İstanbul'dan THY uçağı ile 11 saatte gelip, yaklaşık 13 saatte İstanbul'a dönmek mümkün. " Uçak bileti ve otel fiyatlarını da öğrenelim o zaman sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Yengeç satan bir dükkan. Yeni Yıl ağacı. Metrodan durakları gösteren şema. Söylemedim hiç ama çok yaygın metro ağları var.Bizimkiler gibi çakma değil,gerçek metro. Şanghay-1 Şanghay-2 Şanghay-3 Başta anlattığım köprüden geçerken denizi çekmeye çalıştım.Bu köprü Pasifik Okyanusu nedeniyle Şanghay'da oluşan körfezin etrafı dolanılarak 4-5 saatte alınan yolu 1 saate indirmiş. Üst geçitten otoyol görüntüsü. Otoyolda su almak için benzin istasyonunda durduk ve bu >karşılaştık?!?! Tavuk bacakları...Burada en çok da maç izlerken tüketilen çerezlermiş. Kızlar çok tüketiyormuş çünkü güzelleştirdiğine inanıyorlarmış :) Hemen alttakiler de domuz yüreği. Az önce yediğimiz hot pot değişikti.İki tane yan yana pişirdik.Birinin içinde acı sos vardı,diğerinde ise yoktu. Dana ve kuzu eti ben ve arkadaşım için,domuz Çinli için, yengeç,karides,patates,çeşitli adını bilmediğim sebzeler hepimiz için geldi.ırayla pişirdik.Rica ettim Çinli'den,domuzları en sonra sakladı.İlk yengeçleri attık.Fotoğrafta görünen çubuk şeklinde olanlar yengeç.Çok güzel değillerdi ama yine de birkaç gündür yediğim en iyi yemekti. Fotoğraftaki adamın yaptığına KUNG FU NOODLE diyorlar. Ufacık bir hamur parçasını ellerine alıyor ve kung fu hareketleriyle,zaman zaman bizim Maraş dondurmacılarının yaptıkları şovlara benzer şekilde hareketlerle çeviriyor,çevriyor,çeviriyor.Sonunda 4-5 kişinin yiyeceği miktarda noodleı elleriyle hazırlayıp hot potun içine bırakıyor. ŞİMDİLİK BU KADAR dostlar...İyi geceler.Burada saat çoktan 1'i geçti. Yarın kısmetse gece uçağı ile dönüyoruz. Kızımı,eşimi,her türlü bokuna püsürüne rağmen memleketmi,ailemi,arkadaşlarımı,sizleri çok özledim.Senelerdir bu kadar uzun seyahat yapmamıştım.Bakalım Pazartesi gününe kadar kendime gelebilecek miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 "Tatar Ramazan" said: Fin said: bütün wotu okumayın arkadaşlar "Bu sırada Çinli kızlar yanınıza gelip sizinle genelde kötü İngilizce ile ama bazen de iyi İngilizce ile bodoslama tanışıyorlar. Kimisi fahişe,kimisi muhabbet tellalı.Bazıları da cidden tek gece takılmak isteyen kızlar.Batılılara karşı inanılmaz bir hayranlık var özellikle gençlerde(Umarım bu durum ileride başlarına sorun açmaz). Türkiye'den İstanbul'dan THY uçağı ile 11 saatte gelip, yaklaşık 13 saatte İstanbul'a dönmek mümkün. " Uçak bileti ve otel fiyatlarını da öğrenelim o zaman sdf 7 uçuş yaptığım için hepsini bir aldım biletlerimin.Birçok havayolunun biletini 2700 Euro'dan aldım.Direk gidiş-geliş İstanbul-Şanghay nedir bilmiyorum.Ama 2-3 ay önceden alırsanız 1000 Euro civarı alınabileceğini hatırlıyorum. Kaldığımız otel oldukça modern bir otel.Temiz en azından.Odanın içinde değişik konsept kullanmışlar.Uzun hikaye.Kahvaltı hariç(kahvaltı dahil önermem zaten,biz hiç sevmesem de normal zamanda mecburen otel yakınındaki STAR BUCKS'ta krosan,üzümlü kek,cafe mocca'dan oluşan bir rutin şeklinde kahvaltımızı yapıyoruz 3 gündür)75 Dolar gibi bir paraya kalıyoruz. Havaalanından otelime taksi yaklaşık 55 Dolar tuttu.Havaalanına 1 saat mesafedeydi otelim ama trafik nedeniyle 2 saatte geldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 İslamiyeti yaydın mı çeto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 kişibaşı mı 75 dolar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar