Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptopta onboard ve harici ekran kartı sorunsalı

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

Şundan satın aldım. üzerinde bir adet onboard ekran kartı bide ati nin 2gb lık ekran kartı var harici olarak. oyunlarda falan onboarddakini kullanıyor hatta normal ekrana verdiği görüntüyü bile onboarddan kullanıyor. onboard olanı deaktif edip harici olanı nasıl varsayılan yapabilirim? demin aygıt yöneticisinden deaktif ettim ati nin driveri falan yok demeye başladı. bi yardımcı olursanız çok sevinicem ty bab the kenks.
Sosyal ağlarda paylaş

aygıt yöneticisi ile alakası yok o olayın ya. ati'den nasıl bilmiyorum ama nvidia panelden hangi durumlarda harici ekran kartının kullanalılacağını seçebiliyorsunuz, muhtemelen atide de böyle bir ayar vardır. ayrıca herşey için hariciyi kullanma gereksiz ısıtır anakartı fan yüksek devir çalışır, tozlanır, performans düşer vs..
Sosyal ağlarda paylaş

amd için driver kurduktan sonra geliyor. masaüstünde sağ tıklayıp "değiştirilebilir grafikleri yapılandır" deyince seçebiliyorsun hangi uygulamanın hangi kartı kullanacağını.

ama benim için can sıkıcı olan şey oyunların sistemi tararken 2. ekran kartını bulamamaları. onu çözebiliyor muyuz
Sosyal ağlarda paylaş

bios'a falan girmeyin olm windows üzerinden ati kontrol panelinden değişin. her durumda harici ekran kartı kullanılmaz. sürekli laptop'ı söküp fan mı temizleyeceksin.

kontrol panelinden harici ekran kartının ne gibi durumlarda açılacağını seçin işte hangi oyunlar vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarı ilk aldığımda değiştirilebilir grafikten lolü yüksek performansta açtığımda 110-170 fps alıyodum. Sonra format atmak zorunda kaldım yine aynı driverları kurdum aynı ayarlarla 20-30 fps alıyorum.Dizüstünün içinde HD 8750 var ama bir türlü geçiş yapmıyor.Baya araştırdım net framework yüzünden oluyor diyenler var ama işin içinden çıkamadım.

özellikler

Marka Samsung
Model Samsung NP-370R5E-S06TR Core i5-3230M 2.6 Ghz 4 GB 500 GB 2 GB VGA 15.6 Windows 8
Ürün Kodu Samsung NP-370R5E-S06TR
İşlemci Markası Intel
İşlemci Tipi Core i5-3230M
İşlemci Hızı 2.60 Ghz
Ekran Boyutu 15.6"
Ekran Tipi LED
Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
Ekran Kartı AMD
Ekran Kartı Hafızası 2 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
Grafik İşlemcisi AMD Radeon HD 8750M
HDMI Var
Sistem Belleği 4 GB
Bellek Tipi DDR3 1600 Mhz
Maks. Bellek 8 GB
Disk Kapasitesi 500 GB
Disk Hızı 5400 Rpm
Disk Arabirimi SATA
Optik Sürücü Yok
Ethernet Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
Wireless 802.11 b/g/n
Bluetooth Var
USB Portu 1 x USB 3.0 - 2 x USB 2.0
Video Portu Var
Klavye Numerik Q TR
Hoparlör Var
Kart Okuyucu Var
Kamera Var
Parmak İzi Okuyucu Yok
Touchpad Var
3G Yok
Diğer Özellikler -
İşletim Sistemi Windows 8
Paket İçeriği Notebook, Adaptör, Pil
Çanta Yok
Boyut -
Pil Teknolojisi 3 Hücreli Li-lon
Pil Ömrü -
Ağırlık 1.9 Kg.

Sosyal ağlarda paylaş

Chastor said:

Bilgisayarı ilk aldığımda değiştirilebilir grafikten lolü yüksek performansta açtığımda 110-170 fps alıyodum. Sonra format atmak zorunda kaldım yine aynı driverları kurdum aynı ayarlarla 20-30 fps alıyorum.Dizüstünün içinde HD 8750 var ama bir türlü geçiş yapmıyor.Baya araştırdım net framework yüzünden oluyor diyenler var ama işin içinden çıkamadım.

özellikler

Marka Samsung
Model Samsung NP-370R5E-S06TR Core i5-3230M 2.6 Ghz 4 GB 500 GB 2 GB VGA 15.6 Windows 8
Ürün Kodu Samsung NP-370R5E-S06TR
İşlemci Markası Intel
İşlemci Tipi Core i5-3230M
İşlemci Hızı 2.60 Ghz
Ekran Boyutu 15.6"
Ekran Tipi LED
Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
Ekran Kartı AMD
Ekran Kartı Hafızası 2 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
Grafik İşlemcisi AMD Radeon HD 8750M
HDMI Var
Sistem Belleği 4 GB
Bellek Tipi DDR3 1600 Mhz
Maks. Bellek 8 GB
Disk Kapasitesi 500 GB
Disk Hızı 5400 Rpm
Disk Arabirimi SATA
Optik Sürücü Yok
Ethernet Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000
Wireless 802.11 b/g/n
Bluetooth Var
USB Portu 1 x USB 3.0 - 2 x USB 2.0
Video Portu Var
Klavye Numerik Q TR
Hoparlör Var
Kart Okuyucu Var
Kamera Var
Parmak İzi Okuyucu Yok
Touchpad Var
3G Yok
Diğer Özellikler -
İşletim Sistemi Windows 8
Paket İçeriği Notebook, Adaptör, Pil
Çanta Yok
Boyut -
Pil Teknolojisi 3 Hücreli Li-lon
Pil Ömrü -
Ağırlık 1.9 Kg.

birkaç oyun falan kurmayı dene. setup oyun için gerekli elementleri kuruyor zaten. neyin eksik olduğunu anlayamadığımda öyle çözüyorum genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...