xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Merhabalar Bünyemizde kullandığımız bir time capsule birde qnap nas backup çözümlerimiz var. Tamamen aynı ağda çalışmalarına rağmen time capsule çok hızlı bir şekilde backup alabilirken qnap nas saatlik backup ayarında ve yetişemediği için 5 saatte bir falan backup alıyor. Bu denli yavaş olmasında ki sıkıntı nedir. Ayarları vs yaptırıldı bakıldı ama çözüm bulunamadı. Birde sizleden fikir alabilirsem çok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Time machine incremental backup alıyor, Qnap'ta kullandığınız yedekleme programı full backup mu alıyor peki? Eğer full alıyorsa uzun sürmesi çok normal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 "roket adam" said: Time machine incremental backup alıyor, Qnap'ta kullandığınız yedekleme programı full backup mu alıyor peki? Eğer full alıyorsa uzun sürmesi çok normal. Hayır, sadece değişiklik, silme ve yeni dosyaları alıyor. Tüm diski taraması çok uzun sürüyor, tarama bittikten sonra ki kısım zaten kısa sürüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Hangi yazılımı kullanıyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 "roket adam" said: Hangi yazılımı kullanıyosunuz? netbak replicator son sürüm, qnap nas ta son sürümde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 tam 2 saat önce başladı backup işlemine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Ben de Thecus marka böyle NAS almıştım, delirtti beni. Sonunda gittim 5 tane falan HDD aldım, bi bilgisayarı NAS yaptım üstüne OpenFiler yükleyip. Boru gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 gönderdiğim ss ten sonra halen bitmedi niye olmuyor ki time capsule de word excel dosyalarını bile geriye dönük adım adım backup yapabilirken 10 dk da tüm günümü harcadım buna ama halen bitmedi. Neyi yanlış yapıyor olabiliriz ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2013 Disklerin durumu ne? RAID sağlıklı mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Mr_Hand said: Disklerin durumu ne? RAID sağlıklı mı? yetkili gelsin sorup cevap vereceğim. raid ama nasıl falan bilmiyorum ss falan gönderebilirim bi yeri varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 en kötü web arayüzünde yazar yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 şöyle birşeyler var ama.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Nas dosya sunucusu olarak çalışmıyor ve sadece backup için kullanılıyorsa, nas hangi makinadaki bilgilerin backup'ı için kullanıyorsan o makineye yeni bir ağ kartı tak. Farklı bir ağ tanımla. Nas'ı da ağa almayı unutmayın tabi. Çok farkediyor hız açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 vaperon said: Nas dosya sunucusu olarak çalışmıyor ve sadece backup için kullanılıyorsa, nas hangi makinadaki bilgilerin backup'ı için kullanıyorsan o makineye yeni bir ağ kartı tak. Farklı bir ağ tanımla. Nas'ı da ağa almayı unutmayın tabi. Çok farkediyor hız açısından. şimdi bizde şöyle birşey var. Tek server var özellikleri biraz abartı 20 tane monütör var monütörlerin arkasında bildiğin ethernet kartı özelliğinde ufak bir cihaz var ağ üzerinden RDP yapıp serverdan kendi kullanıcı adı ile giriş yapıyor. Buna rağmen mi farklı bir ağ kartı takmam gerekiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 nas ta o server'dan backup yapıyor değil mi? O zaman ağ trafiği gerçekten darboğaz olabilir hakkaten de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Darboğaz olur abi. 20 rdp, veri akışı vs. Hatta yükseltiyorum yeni bir switch + ethernet kartı al ve ağ trafiğini tamamen ayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xlaidehlevar Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2013 sistemlerin performansında bir sorun yok autocad vs kullanıyoruz hatta ama eğer gerçekten fayda edecekse takalım ozaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2013 raid sağlam ok =) Switch iyi bişey değilse network darboğaz olur hakkaten. Sunucuda ikincil ethernet varsa switche bağlamadan direkt NAS'a tak, farklı bir network yaratıp NAS'ta ve sunucuda uyumlu ayarlar girmen gerekecek yalnız. Bu şekilde performans farkı varsa network problemin var demektir. Backup için en temizi farklı VLAN kurup orada switchte jumbo frameleri de açarak yardırman olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar