Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muhabbet Kuşu Yukarılara Bakıyor

Parliamert

Öne çıkan mesajlar

Selamlar. Muhabbet kuşumun 2 gün önce hiçbir şeyi yokken şuan kafesin bir köşesinde tüylerini kabartmış, kanatlarını indirmiş bir vaziyette duruyor. Kafası sürekli 60 derece açıyla yukarı bakıyor, nefes alıp verirken de kuyruğu yukarı aşağı hareket ediyor. Sıkıntısı nedir, var mıdır bir bilen?
Sosyal ağlarda paylaş

Kuyruk kafaya yaklaşırsa işin duaya kalmış demek oluyor. Felç geçiriyorlar :( Bir kuşumu öyle kaybetmiştim. Kurtulsa bile çolak kalıyorlar.

Vitamin takviyesi bulmaya çalış bir yerden.

Birde felç durmu varsa boşuna veterinere götürme veterinerin elinde kalır. hemen strese girebiliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Burnunu kontrol et, bir tikaniklik var mi gorunurde?
Nefes alirken gagasi acik mi?

Yok hocam, gagası falan normal yani açık değil. Ama işte şu kuyruğun hızlı hızlı yukarı aşağı gitmesi ve çok durgun olması korkutuyor beni. Astım olabilir mi acaba?

Remus said:

Kuyruk kafaya yaklaşırsa işin duaya kalmış demek oluyor. Felç geçiriyorlar :( Bir kuşumu öyle kaybetmiştim. Kurtulsa bile çolak kalıyorlar.

Vitamin takviyesi bulmaya çalış bir yerden.

Birde felç durmu varsa boşuna veterinere götürme veterinerin elinde kalır. hemen strese girebiliyorlar.

Yok tarif ettiğin gibi değil ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi dışkısına falan da baktım, daha doğrusu yeni akıl edebildim, sulu ve yeşil renk. Üşüttü herhalde yavrucağız. Neyse vitamin alıp sıcak tutayım garibanı.

EDIT: Biraderin zamanında kuş yetiştiriciliği yapmış bir arkadaşı vardı, ona anlattım problemi. Solunum yolu enfeksiyonu olduğunu söyledi ve gerekli ilaçları benim bulamayacağımı belirtti. Kaldım öyle ne yapsam bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen oyle, gecmis olsun.

nefes allirken gagasini acmaya baslar, burnunda gorunur tikanikliklar olmaya baslarsa akcigerinden once bulunan hava keseciklerinde iltihaplanma baslamis olabilir. Remusun verdigi linkteki yazdiklarima ek olarak kesinlikle tozlu yerlerde bulundurulmamasi gerekiyor kusun.
Sosyal ağlarda paylaş

kus gribiyle alakasi yok.

Ben zamansiz antibiyotik kullanimini pek onermiyorum kuslarda, karacigerini kizartabilirsin cok hizli bir sekilde. Ozellikle de cok kucuk diyorsun ufaklik. Yarardan cok zarari dokunabilir.
Ucmasini ve hareket etmesini biraz engelle, los isik sagla devamli. gece/gunduz farketmez. Suyuna besin takviyesi alabilirsin bir veterinerden.
Kakasini gozlemlemek onemli, yesil ve sulu olmasi cok iyi degil.

kus kaka bilimi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...