Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Skoda Superb? derken Octavia...

paramecium

Öne çıkan mesajlar

senko said:

http://www.tasit.com/oto-bilgileri/oto-haberleri/skoda-octavia-prag-dan-kuzey-kutbuna-2-depo-yakitla-gidebiliyor.html

gercı ben de ev-ıs arası 3.5-3.7 yakıyorum.

abi o vw grubunun her sene baska arabayla yaptigi bi sidik yarisi. Bi sefer polo bluemotion tdi ile yapyiorlar. Bi kere audi a6 tdi ile yapiyorlar, bu sene octavia. Seneye de seat altea falan gibi biseyle yaparlar. Bu dortlu arasinda gider gelir o muhabbet senelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

http://www.tasit.com/oto-bilgileri/oto-haberleri/skoda-octavia-prag-dan-kuzey-kutbuna-2-depo-yakitla-gidebiliyor.html

şu geyik bitmedi gitti ak
bende hergün kuzey kutbu üzerinde gidiyorum işe zaten
altta ki bi videodaki elemanda istanbuldan izmire gitmiş, yok işte 1300 km yol yapıyo diyo
18den sonra avrupa-anadolu yap bakam sen 130km gidebiliyonmu
Sosyal ağlarda paylaş

avr - anadolu yapiyorsan bitmissin
benim ev - is guzergahi ankara eskisehir yolu ustunde
10km boyunca hic trafik isigi yok, sadece bir yerde 70 radari var.
benim de tuketimim 3.5 - 3.7 civarinda
ankara - eskisehir yaptigimda cok duzgun kullansam muhtemelen ben de 3.3 lere indiririm.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben de gaflet ve dalalet içerisinde Octavia'ya baktım... Superb'in arka koltuk mesafesi ve egzotik bagaj kapağı haricinde güzel alternatif. Hatta fiyatıyla dövüyor. Acep izolasyon ve malzeme kalitesi ne düzeyde diyerek bir satıcıya uğramayı düşünüyorum.

Rapid vs Octavia = City vs Civic

Sanırım Octavia yeni kasa değil mi; makyaj değil? Kasa 100 küsür kg hafifletilmiş falan demişler.

Yeni kasalardaki improvements nedir nasıl öğrenebiliriz?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Değişiklikleri de yazmışlar wikide.

http://en.wikipedia.org/wiki/%C5%A0koda_Octavia

Third Generation alt başlığına göz atabilirsin.

Genel olarak daha geniş ve daha kaslı. Motor seçenekleri bol.

1.2, 1.4, 1.8 ve 2.0 benzin.
1.6 ve 2.0 disel var.
86 PS'den başlıyor 179 PS'e kadar yolu var benzinlide.
Dizelde de bu değer 90-150 PS aralığında. Yanlız forumlarından okuduğum kadarı ile özellikle dieseller 3-5 fazla çıkıyormuş dynolarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Biliyorum sen ikinci el bakiyorsum ama donanimlarina bakayim diye yuce oto nun siteye bir girmistim. yeni superb in fiyat listesine bakiyordum da, elegance paket uzerine prestij paketi yaparsan 86500 TL, pazarlik oncesi. yeni kasa diye biraz sismis herhalde fiyat ancak yine de cok guzel bir araba oluyor.

donanim listesi
http://www.superb.com.tr/donanim.html

prestige paketinde ek olarak elektrikli sunroof, Bluetooth, Isıtmalı ön ve arka koltuklar

resmen ortalama bir bmw nin, audi nin kat kat uzerinde donanim doluluguna ve konfora variyorsun. hala benim gozumde hafif cirkin bir araba, ama "goz alisirsa..." diyecegimiz tarzda bir olumsuzlugu yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Mevcut Superb facelift olduğu için açıkçası Gönlüm Octavia'ya kayma noktasında... kaydı!

Ben Octavia II'e bakmıştım ama Octavia III'de yeni şase kullanıldığı için aks aralığı öncekinden daha geniş ve araç uzunluğu da artmış. Fakat burun kısmını kısa tutup (Superb gibi V6 koymayacakları için) kabin içi ferah olmuş. O yüzden güncel model de hacim beklentimi karşılayacaktır diye tahmin ediyorum. Hafta sonu bir gidip bakacağım. Umarım estate modeli gelmeye başlamıştır veya yaza kadar gelir :) İlk çeyrekte veya ikinci çeyreğin ortasında 4x4 ve Scout modeli çıkıyormuş. Haldex'li 4x4 düşünülebilir eğer yerden yükseklik çok artmazsa.

Dün sabah elektronik el freni hata ışığı yaktı, şimdilik sorun yok ama pek hayra alamet değil gibi. O sebeple Octavia'da klasik el freni ve açılır cam tavan olmamasını tercih ediyorum. Sunroof arızası adama kitliyor resmen.

KHaRoN hayallerimin katilisin!!!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...