Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağlık Sigortaları Hk.

Katibim

Öne çıkan mesajlar

Selam arkadaşlar sormak istediğim soru başlıkta olduğu gibi sağlık sigortaları hakkında

Aranızda kullanan ve ciddi anlamda yararını gören varmı ?

Ve bunun çalışma sistemi nasıl ? Her ay düzenli para yatırıyorsun sonra hastaneye gidip tedeavini olup çıkıyorsun gibi mi ?

(aranızda sigortayı ara diyenler olabilir arayınca da bu sefer sürekli geri dönüyorlar naaptınız yapıomusunuz diye )

Evet cevaplarınızı bekliyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

genelde ayakta tedavi için 1000-2000 arası yatarak tedavi için 10.000-30.000 lira civarı kapsamı oluyor. doğum veya dişi kapsattırırsan sağlam bir aylık ödemesi oluyor.

ayakta tedaviyi kattırmazsan primler baya düşüyor.

anlaşmalı hastaneye gidersen muayene vs. ne kadar tutarsa tutsun ödemeden veya %25ini ödeyerek çıkıyosun. anlaşmasıza gidersen bir form var onu dolduruyosun yolluyolar hemen.

yıllık 1 checkup falan hakkın oluyor aylık 80 lira ile 600 arası ödemesi oluyor kapsama göre. sakat kalırsan falan ayrı ödemeleri oluyor vs..
Sosyal ağlarda paylaş

Benim(şirketten), eşimin()şirketten ve oğlumuzun(babadan) var. Başladığın zaman sağlık raporu falan isteyecekler tabiki, sonrasında her türlü hastalığı, rahatsızlığı daha önce var mıydı diye sorgulayacaklar. Ücretleri adamına göre değişiyor. Ben mesela hiç hasta olmayan biriyim neredeyse. Senede bir belki, onu da ayakta geçiriyorum, dolayısıyla benim için mantıklı olmazdı kendim ödeyecek olsam, ama sık sık hastanede geçiyorsa ömür, güzel bir şey özel hastanede geçirmek. Verdiğin parayı çıkaracaksan yaptır yani.

Birde, özel hastanelerde de artık acil durumlarda ücret talep edemiyorlar aklında olsun, eğer aklında böyle durumlar için bulundurmak varsa sigortayı.
Sosyal ağlarda paylaş

4 senedir özel sağlık sigortam var, bugun ilk defa bel ağrılarımdan dolayı fıtık mı acaba diye kontrol ettirmek amacıyla kullandım :)

Eğer sürekli pimpiriklenip alakalı alakasız herşey için hastanelere gidiyor, "döktör bö nööö" diye zırt pırt soruyorsan yada ciddi rahatsızlık riskleri içeriyorsan ve ben devlet hastanelerinde 1-2 hafta randevu sırası beklemem, varoşlar ile aynı havayı solumam, param var huzur var diyorsan yaptırılabilir.

Benimkini şirketim yaptırıyor, eğer yaptırmıyorlar olsaydı yaptırmazdım. Allah düşürmesin ama hayatımda hastaneye grip nezle raporu almak dışında pek gitmişliğim yok çok şükür.

Ayrıca sgk ile anlaşmalı özel hastaneler de var, epey bir indirim oluyor. Sgk hastaneleri de kalite olarak son senelerde epey ilerleme kaydetti.
Sosyal ağlarda paylaş

cepten ödemek çok mantıklı değil gibi yıllık ödemesi zaten normal bir insanın yıl içinde yapacağı hastane masraflarından fazla oluyor(marjinal bir durum olmazsa olursada ssk baya kapsamlı aslında çoğu durumda).

o sebeple iş yerini teşvik etmek lazım. çünkü vergisel falan avantajları var.. kendin bireysel yaptırcaksanda bordroyu oluşturan muhasebeciye ilgili faturaları ileterek ödediğin gelir vergisinden indirim kazanabiliyorsun sanırım vs..

bu arada güvenilir sigortacı arıyorsan isim önerebilirim hehe :)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlarım karı koca toplamda aylık 1000TL özel sağlık sigortası primi ödüyorlar. Gelirleri de 5000TL civarlarında fakat çok sağlam borç ödüyorlar ve dışarı çıkacak paraları kalmıyor geriye.

Yemişim öyle özel sağlık sigortasını, canım istediğinde sinemaya kafeye gidemeyeceksem parasızlıktan, arabam yok ve otobüs metrobüslerde sürünüyorsam, acil bir durumda helikopterle hastaneye nakledilsem ne yazar(kapsama bu da dahil şaha gibi, gerektiğinde helikopter ambulans veriyorlar hizmetine de ne zmn gerekecek, organ naklinde fln mı, adamlar zaten istanbulun göbeğinde yaşıyorlar, 4 bir yanları tam teşeküllü hastanelerle çevrilmiş durumda)

Lüks bence...
Sosyal ağlarda paylaş

benim poliçe aşağıda. senelik 500lira civarı. 4 senedir hiç bir işime yaramadı, checkup var yıllık onlarada hiç gitmedim. muayene için dandik özel hastanelere gidiyorum 15 lira civarı ödeyip çıkıyorum sgkdan dolayı(benim poliçede ayakta tedavi yok)

http://i.imgur.com/TteLQUd.png

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...