Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hdd Hd Tune sector hataları verdi yorum lütfen

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Başlık saçma oldu biliyorum ama, geçen gün burada imaj alma vs konusu sırasında Osuran_boğa ile azıcık konuştuk ve o ara benim HDD de problem olabileceğini söyledi. HD tune ile yaptığım kontrol ss leri aşağıda.

Sorularım da şunlar:

HDD kesin değişmeli mi?

Cevap "hayır" ise;
a) HDD değişmesi zorunlu değil ise Zero fill ile mi hallolur sadece?

b) Eğer zero fill (sonuçta format demek oluyor da uğraşmak istemiyorum hiç sevmem format) zorunlu değilse böyle formatsız vs halletme imkanı var mı?

Cevap "evet" ise;
c) WD alacağım, şu anda 1tb black var, black mi almam gerekiyor yoksa blue da yeterli mi? (intellipower olanlar 5400 rpm diyorlar da almam 5400 rpm zaten eğer cidden öyleyse)

d) OS kurulu partition da imaj alıp dosya ve oyunların durduğu drive ı direk copy yapmayı planlıyorum, imaj almak için önerilecek program var mıdır?

e) Yeni HDD e imajı atıp partition da kopyaladığım zaman formatsız vs tak diye açılır değil mi? (Buna Osuran_boğa evet demişti sanırım ama ÖM kutusu dolunca silmişim 1 mesajını yanlışlıkla)

Teşekkürler;

Ekran görüntüleri;

Sosyal ağlarda paylaş

bad sectorler donanımsal sorun oluyor genelde zero fill ile düzeleceğini sanmıyorum. hdd üzerinde düzeltme uygulaman her şekilde formatla sonuçlanır.

bana kalırsa öyle veya böyle bu hdd sonunda kullanılmaz hale gelir.bütün kopyalayacağın şeyleri kopyaladıktan sonra bu hdd i formatla 750k da bad sector var sen 700 gb lık bir bölüm oluştur gerisi boş kalsın o şekilde bunu 2. hdd olarak kullanırsın misal torrentten download yapmak için.

aldığın image dosyasını yeni hdd e kopyaladıktan sonra normal bi şekilde açılması gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Anladım abi sağol :)

Şimdi summon yapmam lazım. /summon

Trias said:

Sorundan bahsetmiştim, oyunda fps nin bir anda 1 e düşmesi ile fark ettim ters bir şey olduğunu, bunu zaten black disk in okumalarında görüyoruz zıbırt diye düşüşünden, ama aynı şey daha az da olsa greende de oluyor da, green in testleri problemsiz gibi. RAM leri kontrol ettirebileceğim bir program/yöntem var mıdır? (Yeni bir set 833mhz ram satın almamı gerektirmeden bunu yapabilecek?)

Aşağıda spoiler içinde tüm screen shotları veriyorum, ilginize teşekkürler şimdiden tüm donanım guruları =)

Screen Shotlar

WD Black Crystalinfo bilgileri:

WD Black HDTune Pro Error Check:

WD Black HDTune Pro Health Check:

WD Black HDTune Pro Benchmark:

WD Black HDTune Pro Benchmark (Short):

WD Black HDTune Pro Random Access:

WD Green Crystalinfo bilgileri:

WD Green HDTune Pro Health Check:

WD Green HDTune Pro Benchmark:

WD Green HDTune Pro Benchmark (Short):

WD Green HDTune Pro Random Access:

Sosyal ağlarda paylaş

Memleri test etmek için memtest 86 var ,FPS düşüşü illa HDD ile bağlantılı olmayabilir ama garip sorunlara neden olur benimde başıma geldi ,donma vb olur oynarken
http://www.memtest86.com/download.htm bura hem bootable cd/ hemde bootable usb versiyonları bulunabiliyor , dos gibi ,bilgisayarı açıp bu programı çalıştıracaksın ve test edcek yalnız en iyi sonuç için mümkünse ramleri birer birer test et .

Dworgian said:

RAM leri kontrol ettirebileceğim bir program/yöntem var mıdır? (Yeni bir set 833mhz ram satın almamı gerektirmeden bunu yapabilecek?)

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...