Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Başlık saçma oldu biliyorum ama, geçen gün burada imaj alma vs konusu sırasında Osuran_boğa ile azıcık konuştuk ve o ara benim HDD de problem olabileceğini söyledi. HD tune ile yaptığım kontrol ss leri aşağıda. Sorularım da şunlar:HDD kesin değişmeli mi?Cevap "hayır" ise; a) HDD değişmesi zorunlu değil ise Zero fill ile mi hallolur sadece? b) Eğer zero fill (sonuçta format demek oluyor da uğraşmak istemiyorum hiç sevmem format) zorunlu değilse böyle formatsız vs halletme imkanı var mı?Cevap "evet" ise; c) WD alacağım, şu anda 1tb black var, black mi almam gerekiyor yoksa blue da yeterli mi? (intellipower olanlar 5400 rpm diyorlar da almam 5400 rpm zaten eğer cidden öyleyse) d) OS kurulu partition da imaj alıp dosya ve oyunların durduğu drive ı direk copy yapmayı planlıyorum, imaj almak için önerilecek program var mıdır? e) Yeni HDD e imajı atıp partition da kopyaladığım zaman formatsız vs tak diye açılır değil mi? (Buna Osuran_boğa evet demişti sanırım ama ÖM kutusu dolunca silmişim 1 mesajını yanlışlıkla) Teşekkürler; Ekran görüntüleri; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 bad sectorler donanımsal sorun oluyor genelde zero fill ile düzeleceğini sanmıyorum. hdd üzerinde düzeltme uygulaman her şekilde formatla sonuçlanır. bana kalırsa öyle veya böyle bu hdd sonunda kullanılmaz hale gelir.bütün kopyalayacağın şeyleri kopyaladıktan sonra bu hdd i formatla 750k da bad sector var sen 700 gb lık bir bölüm oluştur gerisi boş kalsın o şekilde bunu 2. hdd olarak kullanırsın misal torrentten download yapmak için. aldığın image dosyasını yeni hdd e kopyaladıktan sonra normal bi şekilde açılması gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Ha bir de öyle bir şey mi var. format sonrası 700 lük partition oluşturup diğer 300k yı boş bırakmam lazım. O 300k ya önemsiz şeyler yüklesem sorun olur mu? Olmaz sanıyorum. Bir daha da prize takılı bilgisayarı süpürgeyle temizlersem ne olayım asjkdhkh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 kaç yıllık bu disk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 2010 yılında almışım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Gaboo said: kaç yıllık bu disk cevap verdim de niye ki abi ohooo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2013 biraz hor kullanmışsın gibi de ondan sordum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Ha evet, bilgisayar çalışırken elektrik süpürgesiyle toz almaya kalktım akşamdan kalma bir gecenin sabahında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Hangi kafada yaptım o işi hala bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 1 tane bile bad block varsa o harddiskten iflah olmuyor. at çöpe c)farketmez. d)acronis true image e) çalışır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 tişikkirlir =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Trias said: 1 tane bile bad block varsa o harddiskten iflah olmuyor. at çöpe c)farketmez. d)acronis true image e) çalışır 2010 da almışım gidip tamir/değişim isteyeyim mi? :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 30, 2013 garantisi varsa değişiyorlar, çok başıma geldi. ama garanti süresi bittiyse, çöp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 WD de black en hızlı seri Black > Blue > green Dworgian said: c) WD alacağım, şu anda 1tb black var, black mi almam gerekiyor yoksa blue da yeterli mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2013 ben şu acronis i ve imaj alma hedelerini öğrenip kısa sürfede adamlara carlamaya gideyim madem. değiştirsinler tabii cık cık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2013 jagd said: WD de black en hızlı seri Black > Blue > green Dworgian said: c) WD alacağım, şu anda 1tb black var, black mi almam gerekiyor yoksa blue da yeterli mi? ya black hızlı da hani "lan olm ne farkedecek oyunlarda" denirse ona göre vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Çok bir fiyat farkı yoksa black ,bir yerden kısmam lazım kusura bakma ise blue Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Anladım abi sağol :) Şimdi summon yapmam lazım. /summon Trias said: Sorundan bahsetmiştim, oyunda fps nin bir anda 1 e düşmesi ile fark ettim ters bir şey olduğunu, bunu zaten black disk in okumalarında görüyoruz zıbırt diye düşüşünden, ama aynı şey daha az da olsa greende de oluyor da, green in testleri problemsiz gibi. RAM leri kontrol ettirebileceğim bir program/yöntem var mıdır? (Yeni bir set 833mhz ram satın almamı gerektirmeden bunu yapabilecek?) Aşağıda spoiler içinde tüm screen shotları veriyorum, ilginize teşekkürler şimdiden tüm donanım guruları =) Screen Shotlar WD Black Crystalinfo bilgileri:WD Black HDTune Pro Error Check:WD Black HDTune Pro Health Check:WD Black HDTune Pro Benchmark:WD Black HDTune Pro Benchmark (Short):WD Black HDTune Pro Random Access:WD Green Crystalinfo bilgileri:WD Green HDTune Pro Health Check:WD Green HDTune Pro Benchmark:WD Green HDTune Pro Benchmark (Short):WD Green HDTune Pro Random Access: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 diğer parçaların testi için AIDA64 Extreme Edition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 ty :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jagd Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Memleri test etmek için memtest 86 var ,FPS düşüşü illa HDD ile bağlantılı olmayabilir ama garip sorunlara neden olur benimde başıma geldi ,donma vb olur oynarken http://www.memtest86.com/download.htm bura hem bootable cd/ hemde bootable usb versiyonları bulunabiliyor , dos gibi ,bilgisayarı açıp bu programı çalıştıracaksın ve test edcek yalnız en iyi sonuç için mümkünse ramleri birer birer test et . Dworgian said: RAM leri kontrol ettirebileceğim bir program/yöntem var mıdır? (Yeni bir set 833mhz ram satın almamı gerektirmeden bunu yapabilecek?) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 tamamdır sırasıyla hepsini deneyeceğim bakalım. zira daha yeni bilgisayar almama var bir kaç ay :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2013 Gece gece üşendim hepsini bir kontrol etsin de, sonra tek tek bakarim :) Edit: 1 full pass yaptirdim error sifir :/ Ne karmasik is bu hardware kardesim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar