Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS sorularında günlük hayatla alakası olmayan cisimler, sistemler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Pirvan, 14 Aralık 2004 23:53 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar anlamamız gereken şu..
Bu adamlar bize bilim yapalım ya da gerçekten ilmi düşünen bireyler olalım gibi bir seçenek sunmak istemiyorlar.
Yıllarca bana zorla böceklerde dolaşım iskelet ve kas sistemi öğretildi! Olasılık konusu hocamız benim kafam basmıyor dediği için es geçildi, ama hindistan da kölelik yıllarında düşünmeyen bireyler yaratmak için ingilizlerin uyguladığı Trigonometrik formülleri ezberleme bizde hala yapılıyor!
Ben son derece yüksek puanla alan bir üni.de okuyorum ve şunu görüyorum. Burada da tek tip, yaratmayan, düşünmeyen, yaşamayan bireyler yaratma çabası var. Üstelik bilim yuvasında..
Ha ayrıca öğrenciler çok mu buna müsait? 3 tane formül ezberleyip bütün gün soru çözüp geliyorlar. Birçoğunun hiçbir birikimi, hayata dair bir rengi yok. Dünyadan habersiz geliyorlar. Benim gibi birkaç kişi sürekli olarak kişisel gelişim ve insiyatif noktasına değindirme yapıyor, bazı şeylere karşı çıkıyor ve bizim sayemizde arada bir sunum(presentation) ya da münazara yapılabiliyor. Onun haricinde yazdırılan kompozisyonlarda size bir prototip kompozisyon veriyorlar, şiirlerde yine herkes aynı uyakla aynı kafiyeyle yazmaya zorlanıyor. Sınavda yok hocam ben serbest ölçüyle yazacam derseniz CART diye 0 alıyorsunuz. Yani Orhan Veli Kanık girse bu sınavlara ya da Nazım Hikmet girse Ahmet Mithat girse "0" alacaklar.
Ne yazık. Lisede size Trigonometri ezberlerinde, böcek dolaşım sistemlerinde, failatün feiletünlerde başarılar. Üniversite de farklı değil ne yazık ki günümüzde.
Vah memleketim

:) merak etme avrupa'da da amerika'da da bu boyle.
egitim sirasinda kolay olmasi ve kavranmasi icin varsayim kullanilir tabi. is hayatina girdiginde sana zaten egitimini verirler ve kullanilan formuller bellidir. hatta karsina cikacak rakamlari da verirler ki absurt bi sey ciktigini goresin. normal hayatta oss sorusu sormuyolar. birakin en azindan bi seyi dooru yapsinlar ki, bence dooru yapiyolar. "varsayim" olmasaydi, hic bi sekilde teorileri oorenemezdin. sana en basit islemi bile anlatirken varsayim kullaniliyo, ilk okulda bile. daha sonra onun oyle olmadigi yavas yavas aciklaniyo ki ilk okul cocuguna sen merkezkac kuvvetinin torkla baglantisini anlatirsan cocuk sana dil cikartir :D
her seyin zamani var. gercek rakamlar ve gercek ortamlar, ilerde karsiniza cikiyo ki, o zaman bile bazi seylerin varsayim oldugunu goruyosunuz...[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Mesaj tarihi:
said:
riglous, 15 Aralık 2004 06:33 tarihinde demiş ki:
said:
Pirvan, 14 Aralık 2004 23:53 tarihinde demiş ki:
Arkadaşlar anlamamız gereken şu..
Bu adamlar bize bilim yapalım ya da gerçekten ilmi düşünen bireyler olalım gibi bir seçenek sunmak istemiyorlar.
Yıllarca bana zorla böceklerde dolaşım iskelet ve kas sistemi öğretildi! Olasılık konusu hocamız benim kafam basmıyor dediği için es geçildi, ama hindistan da kölelik yıllarında düşünmeyen bireyler yaratmak için ingilizlerin uyguladığı Trigonometrik formülleri ezberleme bizde hala yapılıyor!
Ben son derece yüksek puanla alan bir üni.de okuyorum ve şunu görüyorum. Burada da tek tip, yaratmayan, düşünmeyen, yaşamayan bireyler yaratma çabası var. Üstelik bilim yuvasında..
Ha ayrıca öğrenciler çok mu buna müsait? 3 tane formül ezberleyip bütün gün soru çözüp geliyorlar. Birçoğunun hiçbir birikimi, hayata dair bir rengi yok. Dünyadan habersiz geliyorlar. Benim gibi birkaç kişi sürekli olarak kişisel gelişim ve insiyatif noktasına değindirme yapıyor, bazı şeylere karşı çıkıyor ve bizim sayemizde arada bir sunum(presentation) ya da münazara yapılabiliyor. Onun haricinde yazdırılan kompozisyonlarda size bir prototip kompozisyon veriyorlar, şiirlerde yine herkes aynı uyakla aynı kafiyeyle yazmaya zorlanıyor. Sınavda yok hocam ben serbest ölçüyle yazacam derseniz CART diye 0 alıyorsunuz. Yani Orhan Veli Kanık girse bu sınavlara ya da Nazım Hikmet girse Ahmet Mithat girse "0" alacaklar.
Ne yazık. Lisede size Trigonometri ezberlerinde, böcek dolaşım sistemlerinde, failatün feiletünlerde başarılar. Üniversite de farklı değil ne yazık ki günümüzde.
Vah memleketim

:) merak etme avrupa'da da amerika'da da bu boyle.
egitim sirasinda kolay olmasi ve kavranmasi icin varsayim kullanilir tabi. is hayatina girdiginde sana zaten egitimini verirler ve kullanilan formuller bellidir. hatta karsina cikacak rakamlari da verirler ki absurt bi sey ciktigini goresin. normal hayatta oss sorusu sormuyolar. birakin en azindan bi seyi dooru yapsinlar ki, bence dooru yapiyolar. "varsayim" olmasaydi, hic bi sekilde teorileri oorenemezdin. sana en basit islemi bile anlatirken varsayim kullaniliyo, ilk okulda bile. daha sonra onun oyle olmadigi yavas yavas aciklaniyo ki ilk okul cocuguna sen merkezkac kuvvetinin torkla baglantisini anlatirsan cocuk sana dil cikartir :D
her seyin zamani var. gercek rakamlar ve gercek ortamlar, ilerde karsiniza cikiyo ki, o zaman bile bazi seylerin varsayim oldugunu goruyosunuz...

........
Arkadaşım abd de oturuyorsun ya bir tek sen biliyorsun dimi abd ve avrupa da ne yapıldığını. Ayrıca abd ve avrupa diye birşey yoktur abd ayrı avrupa ayrıdır.
Lise yıllarında çocukların kendilerine bir yol seçmesi sağlanır avrupa da böylece benim gibi iktisat okuyan insanlar böcek sistemlerini okumaz. Ya da inşaat mühendisi kardeşilerimiz failatün feilatün ezberlemez. Ayrıca, kişisel gelişime önem verilir özellikle çocukluk yıllarında buna yönelik çalışmalar yapılır ve ilkokul müfredatı müzik, resim vb derslerden oluşur. Böylece estetik beğeniye ve yaratıcılığa sahip çocukları yetiştirilir. Üstün zekalı çocuklar diğerlerinin arasında ölüme terk edilmez özel yönlendirmeyle büyük adam olarak yetiştirilir.
Bizim memlekette ise 1 saat yol yürüyerek vardığı okulunda, ezber bilgi doldurulur kafasına çocuğun, istediği gibi yazmasına, okumasına, konuşmasına izin verilmez.
Önce abd den türkiyeye gel ve durumu bir gör sonra yorumlarda bulun[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
TurkPortalCenter *Türkiyenin Portalı...
Mesaj tarihi:
Ben 1. sınıfta Kulyanumkara Papamkara diye bir şey ezberlemiştim ama ne olduğunu unuttum[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!..
Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken)
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 15 Aralık 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
bir failatündür kaptırmışız gidiyor da, üniversite 2. sınıf öğrencisiyim ben daha failatün mefailün sözlerini hababam sınıfı dışında duymadım.

O zaman sizin hocalarınız ders işlememiş. Çünkü müfredatta divan aruz ölçüsü diye bir konu vardır ve 3 hafta sürer. Araştırırsan görebilirsin[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
Mesaj tarihi:
ve şiirler bu kalıba göre yazılmıştır..
bu kalıbın dışında yazılan şiir yok denecek kadar azdır...

sayısal öğrencisi bile lise 2. sınıfta en az 2 hafta işlemişti...[signature][hline]But if my life is for rent and I don't learn to buy
Well I deserve nothing more than I get
Cos nothing I have is truly mine
Mesaj tarihi:
said:
insight, 16 Aralık 2004 12:09 tarihinde demiş ki:
ve şiirler bu kalıba göre yazılmıştır..
bu kalıbın dışında yazılan şiir yok denecek kadar azdır...

sayısal öğrencisi bile lise 2. sınıfta en az 2 hafta işlemişti...

Yanlış..
Sen 1930 lardaki garip akımı ve sonrasındaki şiirleri şiir saymıyorsun sanırım. Bugün okuduğumuz Orhan Veli Ahmet Mithat Ahmed Arif Nazım Hikmet Ran Ataol Behramoğlu Rıfat Ilgaz Fazıl Hüsnü Dağlarca ve hatta Yılmaz Erdoğan ve yüzlerce daha şair var bunun gibi.. Bunların hepsi serbest ölçü kullanmaktadır.
Divan ölçüsü 1850 lerde hakkın rahmetine kavuşmuştur, Necmi, Necimi, Niyazi :D gibi şairlerin kullandığı ölçüdür.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
Mesaj tarihi:
said:
fizban, 16 Aralık 2004 23:36 tarihinde demiş ki:
müfredatı hoca istediği gibi evirip çevirebilir. bizim hocalarımız da son derece yetenekli olduğundan divan aruz ölçüsü yerine divan edebiyatındaki simgelerden bahsedebilecek kadar mantıklı insanlardı.

O lafta öyle. Yönetmeliğe göre hoca müfredatı tam olarak ve zamanında işlemek zorundadır. Bu nedenle hocanız resmi olarak görevini yapmamış. Ama öğretmenlik anlayışına göre daha uygun tabi yaptığı..
Ama bunu oturup da işleyen öğretmenler işlemeyenlerden daha fazla. Ayrıca demek istediğimi çarpıtmayın lütfen ben orda bir sürü örnek verdim aradan bi tanesini seçip de "bizim hocamız böyle yapmadı" demenin anlamı yok. Önemli olan verdiğim her örneğin her hoca tarafından uygulanıp uygulanmadığı değil, eğitim sistemindeki çarpıklık.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
  • Yeni Oluştur...