Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kombiciler buraya

monoscope

Öne çıkan mesajlar

evdeki kombi biraz eski nesil dün kombici geldi biraz baktı bişeyler yaptı falan ama işte bi sorun var sanırım.

basınç 1.2'ye falan düşüyo kombi eco ışığını yakıp söndürüyo durmadan biraz su veriyorum 1.4 1.5de düzeliyo duş alıyoruz sonra sabaha baktım bi daha hop basınç 1.2'ye düşmüş gene ışık yanıp sönmeye başlamış.

nedir bu sorun oluşturur mu ?
Sosyal ağlarda paylaş

nerden görcem kaçağı ?

bu arada hop düşmüş derken 5-10 saatte falan düşmüş. internette baktım eski kombilerin tankına hava basılması gerekiyomuş falan filan. bayramda kimse olmaz bu bize sıkıntı yaratır mı bu süre boyunca? yani ben duşa gircekken su basarım dert değil
Sosyal ağlarda paylaş

kaloriferler için de çalıştırdınız mı
bende de aynısı oluyor, fazla suyu boşaltıyor sıcaklık denegeye gelince kombide basınç kalmıyor
her sabah pompalıyorum mecburen

eğer sistemde kaçak yoksa içeride basıncı ayarlayan azotlu mazotlu birşeyler varmış onlar ayarsız diyorlar

kombi bozulmuyor o konuda raad olun
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

nerden görcem kaçağı ?

Petek bağlantılarında falan yani görünürde bir akma yoksa zor görürsün, duvar içinden yerden vs kaçak verebilir tesisat, yağmurda dışarıdan su alıyormuş gibi bir görüntü verir bu kaçak veya aşağı daireye akıtır bir yerden. Açıkcası bulunması değil de oranın kırılıp borunun fixlenip tekrar fayans vs döşenmesi asıl baş belası iş olur.

Eğer kiracıysan hiç ses etme bence, her sabah basıncı 1,5'a getirecek kadar doldur suyu ve kullan kombiyi, ev sahibine söylersen tonlan tamir uğraşı açılır başına.
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

summon seağle

hatta ben de bi soru sorayım. benim duvarlardan yerden ısıtma hep, o yüzden ince borularla yapılmış bu (parmak gibiler böyle). konbici dedi ki 60tan fazla açma sıcaklığı, ince borular var zarar görmesin

bilenler ne diyor bu konuda?

sıcaklık arttıkça su basıncı artıyor
3 barı geçerse kombi boşalmaya başlıyor zaten
ısınıyorsan zorlama
ısınamıyorsan koyver gitsin

benim yukardaki sorundan dolayı 3 barları görüyor hep

Lyv said:

1.7- 2 arasına getir basıncı.

1.5 i geçmeyecek
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

monoscope said:

nerden görcem kaçağı ?

Petek bağlantılarında falan yani görünürde bir akma yoksa zor görürsün, duvar içinden yerden vs kaçak verebilir tesisat, yağmurda dışarıdan su alıyormuş gibi bir görüntü verir bu kaçak veya aşağı daireye akıtır bir yerden. Açıkcası bulunması değil de oranın kırılıp borunun fixlenip tekrar fayans vs döşenmesi asıl baş belası iş olur.

Eğer kiracıysan hiç ses etme bence, her sabah basıncı 1,5'a getirecek kadar doldur suyu ve kullan kombiyi, ev sahibine söylersen tonlan tamir uğraşı açılır başına.

aslında evin eski olmasının tek iyi yanı bu olabilir sdfsfsdf bütün borular falan dışarda çirkin bir görüntü oluşturuyor.bi yer ıslanırsa anlarız heralde.

bir de şunu belirtmek istiyorum. kombinin kalorifer düğmesini çevirmiyorum sadece suyu ısıtıyorum ev zaten sıcak. bir de kaçak olsa heralde 0'a doğru yol alırdı ama bu kombide basınç düşüp 1.2'de kalıyor
Sosyal ağlarda paylaş

o ne abi baca temizleme fonksiyonu diye bişey görmedim :(

ya kesin bunun göstergesinde falan bi sorun olmalı ya. birazdan kapatcam gene sabaha falan 1.2 ye inicek o. e bu adam borulardan sızdırmıyosa nası düşüyo göstergede.

bi de böyle yapa yapa en son nokta ne olur patlar mı bu ?
Sosyal ağlarda paylaş

normalde patlaması lazım
çünkü o basınçlarda fazla suyu boşaltıp basıncı dengeliyor

su soğuyunca da basınç düşmüş oluyor
sabah 1.2 den daha düşük seviyede olur
kullanmaya devam edip günler geçtikçe 1.1 1.0 filan direk sıfır basınçla uyancan sabah
ev buz gibi
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

evdeki kombi biraz eski nesil dün kombici geldi biraz baktı bişeyler yaptı falan ama işte bi sorun var sanırım.

basınç 1.2'ye falan düşüyo kombi eco ışığını yakıp söndürüyo durmadan biraz su veriyorum 1.4 1.5de düzeliyo duş alıyoruz sonra sabaha baktım bi daha hop basınç 1.2'ye düşmüş gene ışık yanıp sönmeye başlamış.

nedir bu sorun oluşturur mu ?

Basınç dengeleme tankındaki azot seviyesi düşmüştür. Tabi eğer kaçak yoksa tesisatta. Ki genelde bu zamana kadar bi sorun olmayan tesisatta kaçak pek peydah olmaz sonradan. Tesisat yeni döşenmiş olsa kaçak derim ama yeni tesisat değil anladığım kadarıyla.

Eski kombiymiş zaten azot tankında sorun büyük ihtimal. Basınç sensöründe de problem olabilir ama çok düşük ihtimal.

Bu arada su bastıkça alır ama bi yerden sonra patlama olmaz. Emniyet ventilinden atar limit basınç değerini aşınca. Bu değer de genel olarak 4 bar civarındadır. 4 bar basınca çıkarsa tesisat kombinin altından su boşalır aniden. Patlamaz yani. Ama sırılsıklam olursunuz sdf.

Çağır servisi gaz bassınlar, düzelir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...