monoscope Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 evdeki kombi biraz eski nesil dün kombici geldi biraz baktı bişeyler yaptı falan ama işte bi sorun var sanırım. basınç 1.2'ye falan düşüyo kombi eco ışığını yakıp söndürüyo durmadan biraz su veriyorum 1.4 1.5de düzeliyo duş alıyoruz sonra sabaha baktım bi daha hop basınç 1.2'ye düşmüş gene ışık yanıp sönmeye başlamış. nedir bu sorun oluşturur mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 borularda su kaçağı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 nerden görcem kaçağı ? bu arada hop düşmüş derken 5-10 saatte falan düşmüş. internette baktım eski kombilerin tankına hava basılması gerekiyomuş falan filan. bayramda kimse olmaz bu bize sıkıntı yaratır mı bu süre boyunca? yani ben duşa gircekken su basarım dert değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 kaloriferler için de çalıştırdınız mı bende de aynısı oluyor, fazla suyu boşaltıyor sıcaklık denegeye gelince kombide basınç kalmıyor her sabah pompalıyorum mecburen eğer sistemde kaçak yoksa içeride basıncı ayarlayan azotlu mazotlu birşeyler varmış onlar ayarsız diyorlar kombi bozulmuyor o konuda raad olun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 monoscope said: nerden görcem kaçağı ? Petek bağlantılarında falan yani görünürde bir akma yoksa zor görürsün, duvar içinden yerden vs kaçak verebilir tesisat, yağmurda dışarıdan su alıyormuş gibi bir görüntü verir bu kaçak veya aşağı daireye akıtır bir yerden. Açıkcası bulunması değil de oranın kırılıp borunun fixlenip tekrar fayans vs döşenmesi asıl baş belası iş olur. Eğer kiracıysan hiç ses etme bence, her sabah basıncı 1,5'a getirecek kadar doldur suyu ve kullan kombiyi, ev sahibine söylersen tonlan tamir uğraşı açılır başına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JestersTear Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 bu nası topic lan asgsfjdj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 summon seağle hatta ben de bi soru sorayım. benim duvarlardan yerden ısıtma hep, o yüzden ince borularla yapılmış bu (parmak gibiler böyle). konbici dedi ki 60tan fazla açma sıcaklığı, ince borular var zarar görmesin bilenler ne diyor bu konuda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 60tan fazla açma sıcaklığı, ince borular var zarar görmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 1.7- 2 arasına getir basıncı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 kombinezon diye gelmiştim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geezus Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 5-10 saatte 0.3 bar su basacak kadar acik birak vanayi, hic bitmesin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 goldbären said: summon seağle hatta ben de bi soru sorayım. benim duvarlardan yerden ısıtma hep, o yüzden ince borularla yapılmış bu (parmak gibiler böyle). konbici dedi ki 60tan fazla açma sıcaklığı, ince borular var zarar görmesin bilenler ne diyor bu konuda? sıcaklık arttıkça su basıncı artıyor 3 barı geçerse kombi boşalmaya başlıyor zaten ısınıyorsan zorlama ısınamıyorsan koyver gitsin benim yukardaki sorundan dolayı 3 barları görüyor hep Lyv said: 1.7- 2 arasına getir basıncı. 1.5 i geçmeyecek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lyv Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 yok öyle bi kural. yıllarca kombili evde kaldım. 1.7 en ideal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2013 peteklelerle alakalı aslında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 "Tatar Ramazan" said: monoscope said: nerden görcem kaçağı ? Petek bağlantılarında falan yani görünürde bir akma yoksa zor görürsün, duvar içinden yerden vs kaçak verebilir tesisat, yağmurda dışarıdan su alıyormuş gibi bir görüntü verir bu kaçak veya aşağı daireye akıtır bir yerden. Açıkcası bulunması değil de oranın kırılıp borunun fixlenip tekrar fayans vs döşenmesi asıl baş belası iş olur. Eğer kiracıysan hiç ses etme bence, her sabah basıncı 1,5'a getirecek kadar doldur suyu ve kullan kombiyi, ev sahibine söylersen tonlan tamir uğraşı açılır başına. aslında evin eski olmasının tek iyi yanı bu olabilir sdfsfsdf bütün borular falan dışarda çirkin bir görüntü oluşturuyor.bi yer ıslanırsa anlarız heralde. bir de şunu belirtmek istiyorum. kombinin kalorifer düğmesini çevirmiyorum sadece suyu ısıtıyorum ev zaten sıcak. bir de kaçak olsa heralde 0'a doğru yol alırdı ama bu kombide basınç düşüp 1.2'de kalıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 kalorfieri aç o zaman sıfırlar yerde ıslaklık yoksa borudlar da değil kombide sorun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 kaloriferi açtım ısıttı evi enteresan bi şekilde basınç 3,5'a çıktı ama su çıkışı falan yok bakalım nolcak heycanla bekliyorum. göstergede falan mı sorun var acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 ölebilirsin. dikkat et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 abi o su damlaya damlaya boşalmassa sakat baca temzilemeye filan geçirmiş olma kalorifer diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 o ne abi baca temizleme fonksiyonu diye bişey görmedim :( ya kesin bunun göstergesinde falan bi sorun olmalı ya. birazdan kapatcam gene sabaha falan 1.2 ye inicek o. e bu adam borulardan sızdırmıyosa nası düşüyo göstergede. bi de böyle yapa yapa en son nokta ne olur patlar mı bu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 normalde patlaması lazım çünkü o basınçlarda fazla suyu boşaltıp basıncı dengeliyor su soğuyunca da basınç düşmüş oluyor sabah 1.2 den daha düşük seviyede olur kullanmaya devam edip günler geçtikçe 1.1 1.0 filan direk sıfır basınçla uyancan sabah ev buz gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 patlamadan kasıt nedir ? benim dediğim şey bomba gibi patlaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mandarin Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 nası anlarız ? ferroli marka bi kombi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2013 monoscope said: evdeki kombi biraz eski nesil dün kombici geldi biraz baktı bişeyler yaptı falan ama işte bi sorun var sanırım. basınç 1.2'ye falan düşüyo kombi eco ışığını yakıp söndürüyo durmadan biraz su veriyorum 1.4 1.5de düzeliyo duş alıyoruz sonra sabaha baktım bi daha hop basınç 1.2'ye düşmüş gene ışık yanıp sönmeye başlamış. nedir bu sorun oluşturur mu ? Basınç dengeleme tankındaki azot seviyesi düşmüştür. Tabi eğer kaçak yoksa tesisatta. Ki genelde bu zamana kadar bi sorun olmayan tesisatta kaçak pek peydah olmaz sonradan. Tesisat yeni döşenmiş olsa kaçak derim ama yeni tesisat değil anladığım kadarıyla. Eski kombiymiş zaten azot tankında sorun büyük ihtimal. Basınç sensöründe de problem olabilir ama çok düşük ihtimal. Bu arada su bastıkça alır ama bi yerden sonra patlama olmaz. Emniyet ventilinden atar limit basınç değerini aşınca. Bu değer de genel olarak 4 bar civarındadır. 4 bar basınca çıkarsa tesisat kombinin altından su boşalır aniden. Patlamaz yani. Ama sırılsıklam olursunuz sdf. Çağır servisi gaz bassınlar, düzelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar