Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışından araç getirip Tr de kullanmak

toyga

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
Şöyle bir durumum var, benim kuzen Alman vatandaşı. 2 sene boyunca 3 ayda bir Türkiye'ye gelip gidecek. Burada kaldığı süre içerisinde (2 hafta) kullanmak için aracını getirmek istiyor. Yani araç burada kalacak kendisi uçakla gidip gelecek. Yasalar nedir ne değildir pek araştıramadım. 6 ay sonra çıkış yapması gibi şeyler okudum. Bilen, duyan, yapan varsa veya nasıl olması gerektiğinle ilgili kısaca açıklıyabilirseniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

yurt dısından gelen arac kimin uzerineyse sadece o kişi kullanabilir polis amca başka birini surucu koltugunda yakalarsa saglam cezasi var onu soyleyim baştan
yurt dısından gelen bir aracın tr de kullanım omru 6 aydır sonra cıkıs yapip bir 6 ay sonra tekrar giris hakkı olur yani girdi çıktı işlemiyor bilginize

saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

selam,

yurt dısından gelen arac kimin uzerineyse sadece o kişi kullanabilir polis amca başka birini surucu koltugunda yakalarsa saglam cezasi var onu soyleyim baştan
yurt dısından gelen bir aracın tr de kullanım omru 6 aydır sonra cıkıs yapip bir 6 ay sonra tekrar giris hakkı olur yani girdi çıktı işlemiyor bilginize

saygılar.

Anladığım kadarıyla 6 ay Türkiye'de, 6 ay yurtdışında olması gerekiyor. O zaman hiç gerek yok getirmesine. Neyse, bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

rica ederim baboli

GEd said:

Hazır konu varken :

Alman vatandaşıyım mesela. Türkiye'ye yerleştim, çalışıyorum. Arabamı ne şartlarla getirebiliyorum?

sana gelince panpa senin yapman gereken triptik denilen araba pasaportu gibi birsey var arabanin ruhsatının kayıtlı oldugu ulkeden baska bir ulkede kullanma diyelim onu yaptirman lazim diger prosedurleri tam bilmiyorum ama vergiden de birkac zımbırtı vardır diye tahminingen
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

selam,

saygılar.

noterden soforum vs tarzi bir belge verip kullanma hakki verebiliyordu benim bildigim
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...