toyga Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Selamlar, Şöyle bir durumum var, benim kuzen Alman vatandaşı. 2 sene boyunca 3 ayda bir Türkiye'ye gelip gidecek. Burada kaldığı süre içerisinde (2 hafta) kullanmak için aracını getirmek istiyor. Yani araç burada kalacak kendisi uçakla gidip gelecek. Yasalar nedir ne değildir pek araştıramadım. 6 ay sonra çıkış yapması gibi şeyler okudum. Bilen, duyan, yapan varsa veya nasıl olması gerektiğinle ilgili kısaca açıklıyabilirseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Arac 6 ayda bir edirne sinir kapisindan cikip girecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toyga Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Teşekkürler, peki kendisinin mi yapması lazım yoksa bende yapabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Onu bilmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 kendide yapmayacak. araç kendisi çıkıp girecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 selam, yurt dısından gelen arac kimin uzerineyse sadece o kişi kullanabilir polis amca başka birini surucu koltugunda yakalarsa saglam cezasi var onu soyleyim baştan yurt dısından gelen bir aracın tr de kullanım omru 6 aydır sonra cıkıs yapip bir 6 ay sonra tekrar giris hakkı olur yani girdi çıktı işlemiyor bilginize saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Hazır konu varken : Alman vatandaşıyım mesela. Türkiye'ye yerleştim, çalışıyorum. Arabamı ne şartlarla getirebiliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onetimebaby Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 kuzenin araci sen kullanamazsin yanniz burda. (pascalnouman yazmis zaten) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toyga Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2013 pascalnouman said: selam, yurt dısından gelen arac kimin uzerineyse sadece o kişi kullanabilir polis amca başka birini surucu koltugunda yakalarsa saglam cezasi var onu soyleyim baştan yurt dısından gelen bir aracın tr de kullanım omru 6 aydır sonra cıkıs yapip bir 6 ay sonra tekrar giris hakkı olur yani girdi çıktı işlemiyor bilginize saygılar. Anladığım kadarıyla 6 ay Türkiye'de, 6 ay yurtdışında olması gerekiyor. O zaman hiç gerek yok getirmesine. Neyse, bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2013 rica ederim baboli GEd said: Hazır konu varken : Alman vatandaşıyım mesela. Türkiye'ye yerleştim, çalışıyorum. Arabamı ne şartlarla getirebiliyorum? sana gelince panpa senin yapman gereken triptik denilen araba pasaportu gibi birsey var arabanin ruhsatının kayıtlı oldugu ulkeden baska bir ulkede kullanma diyelim onu yaptirman lazim diger prosedurleri tam bilmiyorum ama vergiden de birkac zımbırtı vardır diye tahminingen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2013 Sahibindende vergisiz arabalar var ya, onlari kullaniyosun. Hayat sana guzel anlayacagin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cairne Mesaj tarihi: Ekim 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2013 pascalnouman said: selam, yurt dısından gelen arac kimin uzerineyse sadece o kişi kullanabilir polis amca başka birini surucu koltugunda yakalarsa saglam cezasi var onu soyleyim baştan yurt dısından gelen bir aracın tr de kullanım omru 6 aydır sonra cıkıs yapip bir 6 ay sonra tekrar giris hakkı olur yani girdi çıktı işlemiyor bilginize saygılar. noterden soforum vs tarzi bir belge verip kullanma hakki verebiliyordu benim bildigim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2013 Var oyle bisey evet vekaletname gibin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2013 hiç uğraşmasın araba kiralasın, trde uzun süreli olan almanların hepsi öyle yapıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 yabancidan yabanciya satis zaten makul fiyatlarda. 2. el temiz bir arac yeter de artar. giderken satmasi biraz zor ama. zaman aliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pijo Mesaj tarihi: Kasım 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2013 Arac bir yil icinde 180 gun kalabilir. Pasaportunda aracla giris gorunuyorsa, yurtdisina cikarken araci havalimaninda gumruk otoparkina birakman gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 22, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2013 Vingthor said: kendide yapmayacak. araç kendisi çıkıp girecek. selam yakışıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yenerk85 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 6 ayda bir alim satim yapsin plakayi kaydediyolar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 Vingthor said: kendide yapmayacak. araç kendisi çıkıp girecek. istemsizce güldürdü sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 Bende 3 yıl arabamla geldim. Yıl içerisinde 6 ay kalabiliyorsun zaten. Gümrükten geçerken aracın sahibi olman lazım veya konsolosluktan vekalet alman lazım. 6 aydan fazla kalamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Katibim Mesaj tarihi: Aralık 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2013 bi şey daha var Türkiyede aracı kullanmak istiyorsan M plaka alman lazım sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar