Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saz (bağlama)


HocaEfendi

Öne çıkan mesajlar

  • 5 ay sonra ...
Ben baya uzun bir süredir uzun saplı bağlama sahibiydim.Her bulduğum fırsatta kısa saplı çalmaya başladım.Şu an kısa saplı bir bağlama aldım.
Daha önce hiç kurs, program nota vs. öğrenmedim.
Yeni bir kursa başlayayım dedim yeni bağlamayla.
Hoca en iyi grubunun bir önceki gruba aldı.Ve söylediklerini aynen yazıyorum:
-"Belki teknik bilgin eksik olabilir.Ama kendini o kadar iyi eğitmişsin ki en iyi grubumuza bile katılabilirsin.Ancak ben sana önermem,tek nedeni çok ağır bir yükün altına girersin.Parmakların ve bileğin bunu kaldırabilir.Ancak boş yere çok fazla yorulursun."

Yeni bağlama almışsın (Gerçi Temmuz'da almışsın ama). Eğer uzun saplıysa değiştirip kısa saplı almaya bak. Bağlama düzeni (Veysel Düzeni dediğimiz,Aşık Veysel ustamızın gözlerinin mani olması nedeniyle ürettiği ve insanlığa armağanı düzen.) öğren ilk.
Yakınlarında bağlamayla uraşanların çalmasını izle.Hiç bir el hareketini kaçırma.Her insanın ayrı bir bağlama çalış stili vardır.Ne kadar çok çeşit bilirsen çaldığında dinleyecek insan sayısı o kadar artar.
Kısacası:
-Çalışmak,çalışmak,çalışmak...[signature][hline]Dracula Mager[Humanity], Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]
[b]Diez2-->Human: Amazon [Lvl 3X],Kutsal [Lvl 3X]
Xigenon 1-->Human: Cesur [Lvl 3X] [Assassin]

Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ön bilgi: saz enstrüman demektir. davul da bir sazdır. bahsi geçen enstrüman bağlamadır.

dracula -sağolsun- bayağı bilgi vermiş. ben de birkaç şey ekleyeyim, uzun saplı özel havalarda kullanılır, kırşehir karşılama havası, edirne havaları vs. bu yüzden kısa saplı daha iyidir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bi de kara düzenden (sadece en alttaki 3 telden çalma) bağlama düzenine geçiş çok kasıyor. Yani ben denedim bizzat biliyorum. Ha şimdi nasıl çalıyorum? Allah için baya bir tatmin edici şekilde. Ancak işte o benim geçiş için harcadığım 3-4 ayı kaybetmezsiniz.
Uzun havalarda genelde çırpma gösterilir. Kısa saplı bağlama bile alsanız kurslarda vs. çırpma 3.-4. ayda gösterilir.Ve çok az zaman alır. Yani çok bişey kaybetmezsiniz kısa saplıyla başlamada.
Ama uzun saplıyla başlarsanız ve benim gibi zor olsa da birşey düşünürseniz uzun saplı bağlama ile de başlayabilirsiniz.

Son olarak tekrar önerim:
Kısa saplı bağlama ve bağlama düzeni (Veysel Düzeni) ile başlayın.[signature][hline]Dracula Mager[Humanity], Cesur Yurek = Ulrich Honorsword,WhiteOne [Army of Freedom]
[b]Diez2-->Human: Amazon [Lvl 3X],Kutsal [Lvl 3X]
Xigenon 1-->Human: Cesur [Lvl 3X] [Assassin]

Nasıl imza seviyoruz?-Paticik
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...