Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük bir salaklık sonucu HDD deki bilgiler uçtu sanırım

Abus

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar şu anda çok kötü bir durumdayım 3 senelik klip arşivimin,Resimlerimin,Projelerimin bulunduğu HDD deki partionı uçurdum.OLay şöle gelişti.

Pc'ye format atacaktım.Format atarken Windowsun Partion ları göstereb ekranında benim bahsettiğim bölüm D: yi boş gösterdi bilinmeyen alan dedi.Bende heyecanlandım formatı durdurdum HDD yi kardeşimin pc sine götürdüm.Onun PC sine takarken tabiki HDD yi slave e getirdim.Neyse baktım partion duruyor.Salak ben HDD yi tekrar benim Pc ye takarken HDD'yi Main yapacağıma , 32GB'a sınırla yapmışım.Neyse tekrar Windowsu yüklemeye başladım.Bir baktımki bana bir tane partion gösteriyo 32GB bende tekrar büyük bir salaklık yaparak sil dim bu partionı.Ve Xp yi yüklemeye devam ettim azda olsa.Sonra kapattım pc yi.Şimdik son durum şu HDD yi kardeşimin PC saine takıyorum 32Gb lık görüyor halbuki kendisi 80 GB.Arkadaşlar Tsunami filan diye birkaç programdan bahsettilerde.Sizlerin tavsiyelerinide almak istedim.

Soğuk su mu içmeliyim?
Sosyal ağlarda paylaş

şimdilik soğuk su kenarda dursun hemen içme, partitionlar uçunca herşey bi anda yok olmaz. hangisi kullanılabilir hangisi iyidir falan bilmiyorum ama silinmiş partitionları kurtaran programlar var.

biraz araştırma biraz sabır olayı kurtarır.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

bence biraz bekle şimdilik bu işlerde deneyim sahibi birileri muhakkak çıkar, bu arada google dan da

partition recovery
partition rebuild
partition rebuilder

diye aratıp kendinde araştırabilirsin, ayrıca zorunlu olmadıkça sorunlu diske bişiler kopyalama.[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !
Sosyal ağlarda paylaş

Sonunda GetDataBack i crackledim.Size daha önceden programı kullanma konusunda tecrübeniz olduğu için şunu sormak istiyorum.Şimdik Full Scan yaptırıyorum.Programın sol tarafında ki kısımda 5 tane başında sarı top olan kısım çıkıyo.Bunlarda zaten sektör aralıklarını gösteriyor.Ben bir tanesinden denemek amacı ile bir kaç tane dosya kopyaladım başka ir HDD'ye ama açılmadılar.Sorum şu acaba bu çıkan sarı toplu başlıkların içindeki verileri bir şekilde birleştirmek mi lazım?Yada bir tanesinden kopyalama ile verinin gittiğini anlayabilirmiyim.[signature][hline]Love is Divine
Sosyal ağlarda paylaş

geçen ayki chip dergisindeydi sanırım
PC Inspector File Recovery diye bir program var, crack'e falan da gerek yok, ben bununla iki hdd'deki bütün dosyaları geri getirebildim, kullanımı da çok basit

boot sectorü gitmiş iki hdd'di benimkiler, format değildi ama lost files, deleted files falan hep görünüyor zaten programda[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...