huun Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2004 kanuni iyi hos adamdi mustafa ya nasil kiydi ya . ah ulan ah .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
mexinth Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2004 Bu konu ile ilgili nette ve araştırmalarım sonucu ulaştığım en mantıuklı sonuç; Efsanevi ve kaybolmuş uygarlık(lardan) kalma haritalardan biri olduğudur. Kül edilen İskenderiye ve Semerkant kütüphanelerinde ki eski ve geniş bilgiler ve yok edilen paha biçilemeyen kitaplardan haberiniz vardır. En çok aklıma yatan senaryo bu haritalardan ve kitaplardan bazılarının kurtarılmış olduğu ve Mısır'ın fethi ile topkapı sarayına getirilmiş olduğudur ki, Piri Reis gibi birçok kapıyı açabilen birisi için saray kütüphanesine girmek ve bu haritaları inceleyerek birleşik bir harita çizmek çok kolaydı.[signature][hline]sonunda yeniledim.
balyoz Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2004 said: DonCorleone, 05 Kasım 2003 18:03 tarihinde demiş ki: eh neden acıklasın olm adam ben çizdim dicek tabi.. yani ben kısacası piri reisin uzaylılarla alakası olduğunu sanmıorum.. bence bu fotograf bile oldukça eskidir... bunun bir kopyasıda bizim reis in eline bir şekilde bir yerlerden geçmiştir... fotoğraf makinesi ve kamera piri reisten 200 yıl soora icad oldu[signature][hline]
esma-ul-husna Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 piri reis dunya harıtasını ceyalan derısının ustune cızmıstır suan meclıstekı koltuklarda ceylan derısınden
Anason Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2004 piri reis le pek alakası yok ama o zamanlardada fotograf makinesi icat olmamasına ragmen fotograflama kullanılmış.hatta da vinci nin fotograflama üstünde çalışma ve eserleri var.
DonCorleone Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: balyoz, 17 Temmuz 2004 19:44 tarihinde demiş ki: said: DonCorleone, 05 Kasım 2003 18:03 tarihinde demiş ki: eh neden acıklasın olm adam ben çizdim dicek tabi.. yani ben kısacası piri reisin uzaylılarla alakası olduğunu sanmıorum.. bence bu fotograf bile oldukça eskidir... bunun bir kopyasıda bizim reis in eline bir şekilde bir yerlerden geçmiştir... fotoğraf makinesi ve kamera piri reisten 200 yıl soora icad oldu ilk mesajı düzgün okumadın herhalde.. harita uzaydan çekilen bi foto ile birebir aynı dünyanın yuvarlaklığından dolayı haritada merkezden uzaklaştıkça meydana gelicek basık görünüm war bunda yani..
elesso Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 haritanın piri reise ait olması demek onun çizdiğini göstermez.adam korsan sonuçta.çalmış veya satın almış veya gasp etmiştir büyük ihtimalla
Delidumrul Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: elesso, 26 Temmuz 2004 10:49 tarihinde demiş ki: haritanın piri reise ait olması demek onun çizdiğini göstermez.adam korsan sonuçta.çalmış veya satın almış veya gasp etmiştir büyük ihtimalla Tabi sonra ben yaptim die cikiyor padishahin karsisina. Birgun orataya cikiyor ona ait olmadigi ve yalan soledigi sonra onu oradaki toplardan birinin azina yerleshtirip once hupletip sonra gumletmek suretiyle istanbulda dolashtiryolar.[signature][hline]:NSRq:üXrüt:irht:kök
karakedi Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 piri reis sadece haritası ile degil yazdıgı kitab-ı bahriye ilede ünlüdür. birde kanuniye "servet yiyen adam" olarak lanse etmek ayıp olmuş, yazdıklarınızın aksine onun döneminde büyük fetihler yapıldı, öldügü zaman başa geçtiği imparatorluğun sınırlarını nerede ise 2 katına çıkardı. osmanlı hazinesinin agzına dek dolu oldugu yıllardır kanuni yılları.[signature][hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus... Web Site(ler)mizin Tarihçesi
DIEMASTER Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Evet osmanlı dev. hazinesinin en zengin oldugu dönem Kanuni Dönemi dir. Karakedi ,ama şu var piri reis in yaptıgı harita dünyaca ünlü, artı en çok bilim adamlarını şaşırtan daha bi kaç yıl öncesine kadar tek parça olarak bilinen Gröndland(Yeşil Ülke) i iki parça olarak harita etmesiydi..(ki ada 2 parça).bu yüzden yazdıgı kitabın pekte ön planı çıkmasını beklemem[signature][hline]Diemaster never kill , never destroy and never forgive Slayertr Developer || MSN
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 said: karakedi, 26 Temmuz 2004 12:02 tarihinde demiş ki: piri reis sadece haritası ile degil yazdıgı kitab-ı bahriye ilede ünlüdür. birde kanuniye "servet yiyen adam" olarak lanse etmek ayıp olmuş, yazdıklarınızın aksine onun döneminde büyük fetihler yapıldı, öldügü zaman başa geçtiği imparatorluğun sınırlarını nerede ise 2 katına çıkardı. osmanlı hazinesinin agzına dek dolu oldugu yıllardır kanuni yılları. hayir abicim tam tersine osmanli hazinesinin bosaltildigi donem kanuni donemidir. yavuz gitmis sami almis, filistini almis, misiri almis, buradan yagmaladiklarini istanbula goturmus hazineye katmistir. kanuni ise bunu bolca kullanmistir. baba parasi yemistir yani. para tukenince, yeni fetih gelmeyince, macaristan, kafkasya gibi isler isi karli cikmayinca osmanli finansal olarak dara girmistir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
glamdring_S Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2004 unity bence o kanuninin dönemi en zengindir demekle kastı kanuni osm. tahta çıktığındaq devletin en zengin olduğu padişahtır ama sora hepsini saçmış :P[signature][hline]Fight Until We Die!!!
huun Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 kanuni doneminde paranin suyu cekmesinin en onemli nedeni fetih olmadigi icin hazinenin en onemli gelir kaynagindan yoksun kalmasi . o da zaten adamin elinde olan bir sey degil . saldiracak yer kalmamis artik adam ne yapsin o gunlerde abd nin yaptigi gibi saldiracak yer bulamayinca uzaylilara savas acacak teknolojide yok .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 yagmacilikla iste devletler anca bu kadar ilerler.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
haydari Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 bugünkü degerlerle geçmişi yargılayanlar yanlış yaparlar. geceyi anlamak için baykuş olmak gerekir. o devrin en ileri bilimi, teknolojisi, finansı olmadan nereye fetih yapıyon ayrıca.[signature][hline]İmzam yeter!
huun Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 kanuni zamaninda butun devletler yagmaci zaten . o zamanlar tek basina bir devleti ayakta tutacak hacimde bir ticaret yok . osmanli icin sorun olmasi cok buyuk olmasi . yoksa o kadar buyuk cografyada sanayi yapsan ticaret yapsan 10 sene sonra dunyayi satin alirsin . ha yagmaci olmazdi da somurgeci olurdu . somurgeci neden olmadik olamadik onlar baska bir tartismanin konusu .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 kanuni zamaninda butun devletler yagmaci degil arkadasim. orada siktin. ornegin felemenk ulkeleri 15. yuzyilin 2. yarisindan itibaren dunya dokuma sanayiinin merkezi. venedik cam sanayinin merkezi. 16.yuzyil ufak ufak uretenin kazanmaya basladigi donemdir. somurgeciligin temelinde dahi uretim ve tuketim vardir, kolonilerden getirilen egzotik materyallerin satisi cok kisa zamanda kolonide yetisip islenen malzemelerin satisina donusmustur ornegin. osmanli da ekonomiyi haydun yagmaya seklinde yurutmeyi tercih ettigi, ve yagmalanacak zengin ulasilabilir ulke kalmadigi icin bayira vermistir kendini. tabi yagmacilik ile gelecek varlik temeli uzerine gaza getirilmis bir askeri guc yagma yapamaz ya da yeterince yagma olmaz ise yenicerilerin yaptigi gibi zirt pirt ayaklanmaya baslar.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Halfmumi Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 said: mexinth, 16 Temmuz 2004 19:39 tarihinde demiş ki: Bu konu ile ilgili nette ve araştırmalarım sonucu ulaştığım en mantıuklı sonuç; Efsanevi ve kaybolmuş uygarlık(lardan) kalma haritalardan biri olduğudur. Kül edilen İskenderiye ve Semerkant kütüphanelerinde ki eski ve geniş bilgiler ve yok edilen paha biçilemeyen kitaplardan haberiniz vardır. En çok aklıma yatan senaryo bu haritalardan ve kitaplardan bazılarının kurtarılmış olduğu ve Mısır'ın fethi ile topkapı sarayına getirilmiş olduğudur ki, Piri Reis gibi birçok kapıyı açabilen birisi için saray kütüphanesine girmek ve bu haritaları inceleyerek birleşik bir harita çizmek çok kolaydı. Peki piri reis,oldu ki yaptı diyelim, İskenderiyedeki yada Semerkanttaki kitaplardakini kimler çizdi? Esas soru burada başlıyor... Ortada bir harita var.Fakat bu haritanın tamamen Radarla çizilmiş şekilde olduğuda ortada.Uydu yada Radar teknolojisi olman çizilmesi ne kadar zor olur?? Yani buzullara gemi ile girmiş olamaz mı?[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]
capul Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2004 Ulen adamın ufkunu genişletir bunlar...kim nası çizmiş bilmiom ama sonuçta inandığım biçok şeyi harbiden sarstı bu... böyle enteresan bişey olduğunu biliodum da bu kadarını bilmiodum...
arcane Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 şimdi yanlış hatırlıyorsam düzeltin kanuni piri reis i başka sebeplerden idam etmiş olabilir, ben piri reis baya bir süre korsanlık yaptı diye hatırlıyorum, yoksa o abisi miydi ? bi kitap okumuştum konuyla ilgili ama unutmuşum bulursam yazarım. not: tamamiyle yanlış hatırlıyor da olabilirim.[signature][hline]dark-dr, 25 Haziran 2002 11:29 tarihinde demiş ki: itinayla threadin agzina, edilir.
wintermaul Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 1 . pir-in haritası 18. yy değil 16 yy. çizilmiştir. 2 . semerkantda haritaylauğraşn bi uluğ bey var diye biliyorum bi de ömer hayyam bide konusu değil ama böyle çok gizemli( içlerinden bi kaçında hayatın anlamının yazılı olduğu düşünülen) çok önemli kitaplaın olduğu alamut kalesindeki kütüphane 11.. yıllarında Moğol istilasında yerle bir edilmiş kurtarıla bilen ender kitaplardan biri de ömer hayyamın rubaiyatı olmuştur. kurtarılacak kitaplar seçilirken de sesçen adama bi el arabası verilmiş ve en fazla bu kadar kitap alınabileceği söylenmiştir. kaynak: Amin Malouf - Semerkand bi de rubaiyattan bi beyit Ayağa kalk, uyumak için önümüzde sonsuzluk var[signature][hline]
huun Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 o dediklerin koca bir ulke degil ama uniti . her biri ancak sehir buyuklugunde ulkeler .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2004 wintermaul : söylediklerinin ne alakası war. zorla okulda okuttukları kitabı okuduğunla öwünüo gibisin sanki hehe. neyse beni ilgilendirmez. huun : unity doğru sölüor , yağma we feti yerini üretim ve sömürge almaya başlamıştı. osmanlının taktiği ise askeri güçle istila edip yağmalamak, sora oranın halkını (kalanları) da kendi ülkesinden saymak ki bu ekonomiyi rahatlatan deil zayıflatan birşey.sömürge sistemine ayak uydursaydı biraz üretime geçseydi osmanlı belki kurtulurdu o kadar düşmana rağmen. arcane : piri reis hint deniz seferlerinden bir tanesinin(4 tane war sanırım- hepsi hüsran) amiraliydi. başarısız olunca kellesi gitti.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendo
Halfmumi Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2004 said: wintermaul, 29 Temmuz 2004 18:23 tarihinde demiş ki: bide konusu değil ama böyle çok gizemli( içlerinden bi kaçında hayatın anlamının yazılı olduğu düşünülen) çok önemli kitaplaın olduğu alamut kalesindeki kütüphane 11.. yıllarında Moğol istilasında yerle bir edilmiş kurtarıla bilen ender kitaplardan biri de ömer hayyamın rubaiyatı olmuştur. kurtarılacak kitaplar seçilirken de sesçen adama bi el arabası verilmiş ve en fazla bu kadar kitap alınabileceği söylenmiştir. -ömer hayyamın rubaiyatı- Bu nerede bulunuyor şu anda?Baskılı herhangi bir versiyonu var mı? pfff ne kadar rezil bir şey ya : Moğollara kafam girsin.... O kitaplar şimdi olsaydı,belkide uzayda koloni kurmuş olacaktık...[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir! [Bu mesaj Marduk tarafından 32 Mayıs 2012 25:61 tarihinde değiştirilmiştir]
Öne çıkan mesajlar