Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2013 incdarkness said: radyo sinyali yani elektromanyetik dalgalari sayesinde bosluk ortadan kalkmis olup ordan gecen sesleri duymamizi saglar uzaya beatles dinletmemiz gibi sadece uyduyu dusunmen yeterdi aslinda loliyide ses dalgasını radyo dalgası seklinde kodlarıp soınra dekod ediyoruz diye ses dalgası boslukta ilerlemiş olmuyoki.. ses dalgası yine ses dalgası, radyo dalgası yine radyo dalgası. burda kaydedilen plasma patlamasının veya plasmalı patlamanın yaydığı dalgalar, partiküllü partiküllü. bunlat titreşiyo elbet. soncuta bu datayı ses olarakda kodlar gönderirsin, jpgde yapar gödnerirsin orası sana kalmıs. muhtemelen en az kayıp ve en dusuk hacım ve en rahat godnerebiliceği aletin ses kaydı olacağı öle göndermiş işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 basligi oyle bir yazmissiniz ki gunes sistemi disindan gonderilen bir iletisim dalgasini kaydettiler sandim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 bu giden aracın cebine altından bi güneş sistemi haritası koymuşlar falan diye biliyorum, olm ibneler bize uyanıp basmasın burayı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 gunes sistemine kadar geldiyseler haritasini da cikarmislardir zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2013 bingildak said: NASA yetkilisi Don Gurnett, “Bu sesi dinlerken, bunun tarihi bir olay olduğunun lütfen farkına varın” dedi. garibim ya ne zor bunların hayatı da. - dilara ne olduğuna inanmıycaksın! ilk defa uzayda ses duyduk, bir devrim niteliğinde! tarih yazdık! - aaa süper canım ya, akşam ben baranlarla dışarı çıkıcam, gece gelmeyebilirim, yarın haberleşiriz. sen akşam dışardan yemek söyler, sesi iyicene dinlersin. - tamam aşkım! "lütfen farkına varın" abi ahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar