Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Myrica said:

Her yeri istanbulla karşılaştırma hastalığı olanların gitmesi gereken yer hindistan.

Aynı manyaklık,aynı piskopatlık,aynı düzensizlik/kaos aynen hindistanda mevcut.

İstanbul güzel yer olsa anlıcam karşılaştırmayı da,allasen şimdi.

İstanbul'un plansız,çarpık,iğrenç yapılaşma olan ve berbat bir trafik sorunu yaşayan bir şehir olduğunu; insanların birbirine saygısı olmadığını,gelir dağılımı adaletsizliğinin en çok yaşanan ve hissedilen şehir olduğunu söylemek ayrı bir şey...

İstanbul güzel yer olsa anlayacağım(anlıcam demişsin gerçi)demek ayrı...

İstanbul'un güzel yer olup olmadığını ben tartışmam bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Avrupa Birliği'ne girdikten sonra Bulgarlar ve Romenler en yakında Yunanistan olduğu için buraya akın etmişler ama ekonomik krizde işsiz Yunanlıların baskısı ile çoğu kaçmış gitmiş Yunanistan'dan.Sana sadece Bulgarca ile anlaşabilirsin diyen abartmış.

Ama sadece Türkçe ile anlaşabilirsin dersem,abartmam.Hemen herkes Selanik'te Türkçe konuşur ve anlar.Çünkü anlattıklarına göre evlerindeki dedeler,nineler,anneler,babalar hala Türkçe konuşuyorlarmış.Küfürler,atasözleri,deyimler Türkçeymiş.Kulakları çınlasın,Selanik'te hep kaldığım otelde şeker gibi muhabbeti olan bir belboy vardı...Adı Niko(bu da ayrı hikaye...ya Yorgo,ya Niko ya da Aleksandır).Türkçe öyle atasözleri,öyle deyimler söylüyordu ki,gülmekten katıldığımı hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

2003 yılında sky train daha yapılmamıştı sanırım su an gittiğinde gerçekten çok değiştiğini görüceksinki adamlar sırf bizim cevahir kadar sadece teknolojik aletler satan bir alışveriş merkezi yapmışlar onun dışında Siam Paragon AVM ye kesin git görülmesi gereken bi yer tabi bu saydıklarım Bangkong için geçerli ayrıca vakit bulursan Dream World kesin uğra Disneyland ın Asya versionu gibi
Sosyal ağlarda paylaş

valvyn...vallahi bunları yazdığın iyi oldu çünkü cumartesi,pazar,pazartesi(3 gün)kalacağım yani bol vaktim olacak. çok şey değişmiş,belli.
örneğin,"şimdiden AMARI WATERGATE otelde yer ayırtın" dedim acentama,"orası artık yok" dediler.
işin enteresan tarafı acentam 14 sene önceki adam değil,onda da bayağı bir şımarıklık hissediyorum yazışmalarda,telefon konuşmalarında.dediğin gibi level atladıysa şehirleri,ülkeleri...
şımarıklık bundan sanırım.
sana çok şey danışacağım.mesela bu bahsettiğin elektronik eşya satan alışveriş merkezinde ucuz telefon,kamera alabilir miyim?
Sosyal ağlarda paylaş

yildirimokur said:

SEn git de Japonyadaki alışveriş merkezlerini gör asıl. Alışveriş yapasın gelir.

yan komşum (edit:hadi üniversitenin adını sileyim) üniversitesinde dekan yardımcısı.mimar.eşiyle japonyada yıllarca doktora yapmışlar.çocukları orada doğmuş.şimdi de sürekli gidip geliyor.inanılmaz bir yermiş ve en merak ettiğim ülke gerçekten.umarım bir gün görebilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

Alabilirsin ama çok sahte var güvenilir bi yerden alman lazım ki şöyle açıklayayım direk daha türkiye ye ipad gelmemişti ben ordayken adamlar ipadin içini açmış parçaları incelıyolardı büyük bi söylentide adamların bu parçaların bazılarını çakmalarıyla değiştirip sattığı
Sosyal ağlarda paylaş

Otel olarakda bangkok loft inn otelde kalmıstım ben illa havuz falan olsun derdin yoksa burası sabah amerikan tarzı kahvaltıda verıyo(sebze yumurta sosis gibi)Fiyatlarıda oldukça uygundu ayrıca sky train durağınada 100m mesafede zaten o şehirde araba kullanamassın trafik bi kitlendimi 3 saat bi köşeyi dönmek için beklersin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...