Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3D yazıcıda silah üretildi


Tatar Ramazan

Öne çıkan mesajlar

http://media3.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/Teknoloji/130917_silahh.hlarge.jpg
http://www.ntvmsnbc.com/id/25466804
said:
Dünyanın 3D yazıcıda üretilen ilk silahı olarak tarihe geçen ‘Liberator’, Londra’nın Victoria and Albert (V&A) müzesinde sergilenmeye başladı. Tasarımları müze tarafından satın alınan silah, sanatçı Cody Wilson tarafından hazırlandı.

Teknoloji dünyasında tartışmalara yol açan 3D yazıcıdan çıkarılan ilk silah olan Liberator, Lpndra Tasarım Günü’nün başlangıcı olan 14 Eylül’de Victoria and Albert müzesinde sergilenmeye başladı.

Müze, Liberator’a ait iki prototipi satın alarak silahın kopyasını ürettiklerini belirtirken, 3D yazıcıların sunduğu avantajlara ters düşen silahın kullanımı hakkındaki düşünceleri de tersine çevirmeyi başardı.

Forbes dergisinin röportaj yaptığı sanatçı Wilson, yaptıkları her iki prototipin de ateş ettiğini, ancak ikincisinin sağ tarafının patlayarak bozulduğunu belirtti.
Yaptığı çalışmayı Forbes’a açıklayan Wilson, “Burada sanatsal bir hassasiyet söz konusu... Teknik geleceğimizin bir gösterimi, kanıtı gözler önüne seriliyor” dedi.

Liberator, V&A müzesinde süresiz olarak sergilenecek. Wilson, silahın ‘kalıcı bir kültürel provokasyon’ olacağı düşüncesinde.

Liberator’ın tasarımı, üretici firma Defense Distributed tarafından Mayıs ayında internete konmuş, 100 bin kişinin indirdiği tasarım daha sonra ABD hükümetinin müdahalesiyle kaldırılmıştı. Defense Distributed, silah için lisans alındığını açıkladı.

artık hiç bir yer güvenli olmayacak!!1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...