Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yecüc ve Mecüc???[Mistik Konular,Sonsuz meraklar...]

TooRan

Öne çıkan mesajlar

said:
Bonecrusher, 27 Kasım 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
herşeyi dine özellikle islam'a çekenler yüzünden din konuşulması yasaktı

şimdi iyice arttı e güzel.
burda bilimsel gerçeklerle değil belli inançlara göre konuşmak zorunda kalıyoruz.... peeeeh

Din de zaten inanc bilimidir.Ama icin de imkansız olan seyleri de icerir.Kimse sanmasın ki,ben öyle asırı tutucuyumdur.Sadece bir cok kisi gibi diniler konulardan korkmam.Allah inancımdandır ki;bütün bilimlerin dogusu Allah'tan gelir.Din,bilimi dıslamayı degil,ögrenmeyi emreder.Ama bazı gercekler vardır ki;zamanını bekler ve bu gercekler söylenmistir,sadece zamanlarını bilmeyiz.Bazılarımız da bunlardan korkar ve reddeder...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 27 Kasım 2004 19:28 tarihinde demiş ki:
Öyle olsaydı bahsettiğiniz "kavimlerin mahvoluşu" olur muydu?

Madem din kitabının bozulmasını, islamiyet'in bozulmasını engelliyebiliyor,
neden o kavimlerin bozulmasını engellemedi? Neden hristiyanlığın bozulmasını engellemedi.

İyide o zaman bizim ne özgürlüğümüz ne anlamımız kalırki o kavimlerinde özgür iradesi var Allah bunları baştan böyle yapacaksınız demiyorki Kader'e gördüklerini yazıyor. Onların bozulması kendileri yüzünden kendileri bozulmuş Allah bunun bizi çok kötü etkilememesi için engellemiş onları..[signature][hline]
Mana alassë equë inyë Turk!!!
K.S.D.M.P.A.L
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 27 Kasım 2004 19:23 tarihinde demiş ki:
said:
TooRan, 27 Kasım 2004 19:02 tarihinde demiş ki:
bundan sonra her kim ki Müslümanlıgı secmezse cehennem azabının onu bekledigini söylemistir.
kur'an'da diger peygamberlere ve dinlere saygi gosteriniz diyor. bence sen kolpaliyorsun.

"Dinde zorlama yoktur."

Dinlere saygi gösterilmesinin nedeni olabilir mi? Bir insanı zorla müslüman yapmaya kalkışırsan uzaklaşmaz mı? Ayrıca hoşgörüyü de öğütlemiş dinimiz.[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Ne kadar gereksiz bir olay :)
Sosyal ağlarda paylaş

Allah (C.C.) gönderdiği kitaplardan sonra belirli bir süre insanlar o dine sahip çıkmışlardır ve sonradan gene bir çok sapıklıklar ortaya çıkmıştır.Bu yüzden yeni Elçiler gönderilmiştir ve Son elçi aynı zamanda Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz.Muhammed Gönderilmiştir (aslında biz çok şanslı bir ümmetiz.) Hz.Muhammed kuran-I kerimde belirtiği gibi son peygamberdir.Aynı zamanda zaten Incil'de ve Tevratta Hz.Muhammedi müjdeleyen geleceğini müjdeleyen msjlar vardır.Fakat Kuran-I kerimde böyle bir mesaj yoktur.Direk Son kitap ve Son Peygamber olması nedeniyle Allah (C.C.) "Onu(Kuran-I) biz indirdik ve biz kuruyacağız" ayetiylede aslının bozulamayacağı apaçık yazmaktadır.Ahir zaman ümmeti olarak geçiyoruz ve tabiki ne kadar yaşayacağımız ve ne zaman ne olacağı hakkında kuran-ı kerimde bir bilgi yok sadece son ümmet biz oldugumuz belirliliyor.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

said:
lord_elvyn, 27 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
said:
GM-Newbie, 27 Kasım 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
said:
lord_elvyn, 27 Kasım 2004 19:23 tarihinde demiş ki:
said:
TooRan, 27 Kasım 2004 19:02 tarihinde demiş ki:
bundan sonra her kim ki Müslümanlıgı secmezse cehennem azabının onu bekledigini söylemistir.
kur'an'da diger peygamberlere ve dinlere saygi gosteriniz diyor. bence sen kolpaliyorsun.

Kuranda Hak peygamberlere inanmamız gerketiği söyleniyorki biz Hz.İsa'ya ve Hz.Musayada inanıyoruz.Fakat Onların Kitaplarının Aslı bozulması sebebiyle Kuran indirilmiştir zaten bu yüzdende onların hükmü bitmiştir.
peki incilin tevratin bozulmasi neden onlenmedi?

sana Kur'an-ı Kerim'den bir ayetle cevap veriyorum:
"Biz istedigimizi saptırır,istedigimiz dogru yola sokarız.Eger o(kisi)İslam'ı secerse isi hızlanır.Eger o(kisi)yoldan cıkmak isterse önüne engel koymayız."

Kısacası Allah sadece Kur'an-ı Kerim'i korumaktadır.İnsanlar hala hür iradelidir.Kur'an-ı Kerim'in korunması da Hz. Muhammed'in duaları sayesinde olmustur,bunu da zaten hal-i hazır da bi arkadasımız söylemis.

[Bu mesaj TooRan tarafından 27 Kasım 2004 20:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GM-Newbie, 27 Kasım 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
peki incilin tevratin bozulmasi neden onlenmedi?[ signature ][hline]john the insane fork.

çünkü hristiyanlar (ilk havariler) ezberlememişler. Yazılı kaynak olarak geçirilmemiş. Daha sonraki Rahip ler kendi yorumlarını da katarak yazmışlar. Yani akıllarında kalanları akıllarınca yazmışlar. Neden mi önlenmemiş? Allah(c.c) [Carbon Copy falan değil saçmalamayın Celle Celaluhu] öyle istemiş öyle olmuş. Tüm dinleri tamamlayan İslam değil mi zaten...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 27 Kasım 2004 20:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yecuc we mecuc u annatan bı kıtap wardı Zulkarneyn dıye o kıtabı okumanızı tawsıye ederım orda anlatılana gore bı peygamber adını tam hatırlamıorum sanırım Hz. Suleyman bu yecuc we mecuc ırkını dunyanın dısında bır gezegene atıyor we etrafını bı dumanla çevırıyo muş.. gun gelınce bu yecuc we mecuc o dumanı kırmaya yarayan formulu bulcaklarmış we oradan ayrılıp dunyamıza gelceklermış..[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim
Sosyal ağlarda paylaş

said:

neden o kavimlerin bozulmasını engellemedi? Neden hristiyanlığın bozulmasını engellemedi.

sana ne! sanamı soracak. Allah bu Allah. Ona nasıl hesap sorabiliyorsun, Kuran da yazdıklarını sorguluyorsun, yaptıklarını sorguluyorsun, Allah o ne isterse yapar, isteseydi ademi hiç dünyaya getirmeyebilirdi, kudreti var,
Ben kudreti ve güzü olduğuna inanıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SimasheR, 27 Kasım 2004 20:26 tarihinde demiş ki:
said:

sana ne! sanamı soracak. Allah bu Allah. Ona nasıl hesap sorabiliyorsun, Kuran da yazdıklarını sorguluyorsun, yaptıklarını sorguluyorsun, Allah o ne isterse yapar, isteseydi ademi hiç dünyaya getirmeyebilirdi, kudreti var,

İnanmıyan kişiler içinde gerekli cevapları mevcuttur.Sonuç olarak dünyada Allah (C.C.) sebepsiz hiç birşey yapmamıştırki insanların aklı karışmasın.bu sebeplere danayaraktan sonuçlar bu sonuçlar sonucunda ise cevapları verebilmek.[signature][hline]||Hisar Oyun[b]||
Sosyal ağlarda paylaş

Allah ınsanları da dunyaya hıc getırmezdı weya ınsanalrın nası olsa hepsının cennete mı cehenneme mı gıdecegını de bılıyor o zmn neden bızı sınıyor ıste bu sorunun cewabı asıl onemlı olan bız sadece ufak kuklalarız koskoca alem içerısınde[signature][hline]Onen-i Estel Edain
ü Chebin Estel Anim
Sosyal ağlarda paylaş

sorgulayanlar umarım Kuran-ı Kerim'i okumuşlardır,okuyup sorguluyorlardır.[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

said:

ben bu tepkiyi doğru bulmuyorum. Öğrenmek isteyen ve aklında soru işareti olanların önünü kesiyorsunuz. Sonuçta adamın aklında soru işaretleri var. Sen çocukken sanki sormuyordun ha. Belki daha sonra kavradın o soru işaretleri gitti ama bu adamın soru işaretleri aklında.

Böyle yaparak hiç bir yere varamayız. Allah-u Teala'nın yarattığı her şeyin mantığa uygun bir sebebi olduğunu yani sebepler dairesinde yaratıldığını biliyorsun. Bildiğin halde böyle bir tepkiyi ben hoş karşılamıyorum....

kaş yapalım derken göz çıkarmayalım...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 27 Kasım 2004 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ruby_DraGon, 27 Kasım 2004 20:29 tarihinde demiş ki:
Allah ınsanları da dunyaya hıc getırmezdı weya ınsanalrın nası olsa hepsının cennete mı cehenneme mı gıdecegını de bılıyor o zmn neden bızı sınıyor ıste bu sorunun cewabı asıl onemlı olan bız sadece ufak kuklalarız koskoca alem içerısınde

kukla olarak görmek doğru mu bilmiyorum ama neden sınandığımızı ben de bazen merak ediyorum.. fakat biz insanız,herşeyi bilemeyiz..[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Allah ınsanları da dunyaya hıc getırmezdı weya ınsanalrın nası olsa hepsının cennete mı cehenneme mı gıdecegını de bılıyor o zmn neden bızı sınıyor ıste bu sorunun cewabı asıl onemlı olan bız sadece ufak kuklalarız koskoca alem içerısınde

bunu forumlardan falan öğrenme, veya arkadaşlarına sorup bilgi edinmeye çalışşma, kendin oku kendin öğren, hurafe haline gelmiş ve islamla bütünleşirilmeye çalışılan o kadar çok şey var ki, en sağlıklısı senin kendin öğrenmendir.
babaannemin çoğu söylediği gerçek değil mesela :)

Allah (cc.) ın ilk emri de bu değil mi :) OKU
Sosyal ağlarda paylaş

said:
shapshal, 27 Kasım 2004 20:32 tarihinde demiş ki:
kukla olarak görmek doğru mu bilmiyorum ama neden sınandığımızı ben de bazen merak ediyorum.. fakat biz insanız,herşeyi bilemeyiz..

Kader meselesi çokça tartışmalara neden olmuştur. Allah insanı yaratırken bir irade vermiş. Bu iradeyi insan kendi dairesinde kullanarak kendi kaderini çizer. Ama Allah(c.c.) insanın iradesini nasıl kullanacağını daha önceden bilir. Gibi cümlelerle açıklanabilir kanaatindeyim...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

said:

ben bu tepkiyi doğru bulmuyorum. Öğrenmek isteyen ve aklında soru işareti olanların önünü kesiyorsunuz. Sonuçta adamın aklında soru işaretleri var. Sen çocukken sanki sormuyordun ha. Belki daha sonra kavradın o soru işaretleri gitti ama bu adamın soru işaretleri aklında.

Böyle yaparak hiç bir yere varamayız. Allah-u Teala'nın yarattığı her şeyin mantığa uygun bir sebebi olduğunu yani sebepler dairesinde yaratıldığını biliyorsun. Bildiğin halde böyle bir tepkiyi ben hoş karşılamıyorum....

kaş yapalım derken göz çıkarmayalım...[ signature ][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 27 Kasım 2004 20:32 tarihinde değiştirilmiştir]

yukarda yanıldığımı kabul ettim, evet yanlış yaptım. özür dilliyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 27 Kasım 2004 20:34 tarihinde demiş ki:
said:
shapshal, 27 Kasım 2004 20:32 tarihinde demiş ki:
kukla olarak görmek doğru mu bilmiyorum ama neden sınandığımızı ben de bazen merak ediyorum.. fakat biz insanız,herşeyi bilemeyiz..

Kader meselesi çokça tartışmalara neden olmuştur. Allah insanı yaratırken bir irade vermiş. Bu iradeyi insan kendi dairesinde kullanarak kendi kaderini çizer. Ama Allah(c.c.) insanın iradesini nasıl kullanacağını daha önceden bilir. Gibi cümlelerle açıklanabilir kanaatindeyim...

belki de yüce Allah (C.C) aramızdan en sadık,en inançlı kişileri topluyordur..yani bu iş acaba Cennet ve Cehennem'de mi bitiyor,yoksa başka şeyler de var mı? İnsanları sınayıp ödüllendirmek mi sadece amaç? Bunların cevabını sanırım öğrenemeyeceğiz...şimdilik..[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Allah insanı kendine kulluk etsin diye yaratmıstır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ruby_DraGon, 27 Kasım 2004 20:37 tarihinde demiş ki:
Pardon ayet demek ıstemıstım pekı bı sey daha sorcam gok 7 kat ıse cennette ınsanlar sevaplarına gore 7 bolume mı ayrılıcak

evet level 1 olanlar strotosfere
level2 ler troposfer,
level3ler strotosfer,
level4 ler atmosfer

diğerlerini bilmiyorum :)

kendin oku kendin öğren :) sorma kimseye
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ruby_DraGon, 27 Kasım 2004 20:37 tarihinde demiş ki:
Pardon ayet demek ıstemıstım pekı bı sey daha sorcam gok 7 kat ıse cennette ınsanlar sevaplarına gore 7 bolume mı ayrılıcak

Açıkçası bu konu hakkında bilgim yok. O zaman göreceğiz ama bir kaynakta(Kur'an-ı Kerim, Tefsirleri vs...) geçiyor mu hiç bilmiyorum...[signature][hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...