Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beyaz şarap soslu kırmızı et


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Şimdi bir yerde gördüm konu açılmış antrikot aldım ama olmadı diye. O zaman tuto yazalım hazır geçen gün yapmışken.

Önce bir kapta şu 3 malzeme karışıyor;

1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı beyaz şarap

bu karışımda etleri oda sıcaklığında 10 dkk dinlendiriyoruz.



sonra 2 adet arpacık soğanı dilimleyip, 4 veya 5 yemek kaşığı olacak kadar da etsuyu hazırlayıp (ben 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı etsuyu koydum ama yarısı çöpe gitti) kenara koyun.

bir tava (demir olmasa daha iyi bu sefer) ısıtın, içini yağayın zeytinyağı ile. etleri pişirin. 4 er dakika ya da yeterince kızarana kadar.



sonra etleri bir tabağa alın. etleri kızarttığınız yavada 1 dakika kadar çevirin arpacık soğanı. üstüne marine olarak hazırladığınız sosu, 2 kaşık kadar daha beyaz şarap, hazırladığınız etsuyunu dökün. bu arfada bir spatula ile tavanın dibini kazıyıp sosa katarsanız daha iyi. bundan sonra sıvı daha sos kıvamını alana kadar pişirmek.



sonrasında etleri yine tavaya alıp o sos içinde çevirin ve servis yapın.

Mesaj tarihi:

walla hiç gerek yok ya yağa sosa mosa

çok kızgın ızgara tavasına atıyosun eti 1 dk 1dk her 2 yüzü
sonra kısık ateşe alıp 2dk 2dk her iki yüzü pişiriyosun

sonuç:

×
×
  • Yeni Oluştur...