Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evde pire var.

DaidaFlu

Öne çıkan mesajlar

kedi sevgisi öyle bi şey ki harika bir duygu yani. bu güzel mahlukata her baktığınızda nasıl da mağrur ve gururlu olduğunu, sokakta bin bir türlü pislik ve zorlukla mücadele ettiği halde o tüylerinin hala nasıl tertemiz ve yumuşacık olduğunu düşünürsünüz. kedi mırlaması en sevdiğiniz sesler arasındadır. ona nankör diyebilmek için canını sıktığınızda gitmesinden ya da ısrarla kölelik teklif ettiğinizde bunu tırmalayarak da olsa reddetmesinden daha fazlasının gerektiğini bilirsiniz. kediler sevilmek için yaratılmışlardır. bu dünyada bana göre kedilerin ekosistemdeki var oluş nedeni insanların onların tüylerine ellerini sürtüp mutlu olmalarıdır. ya da ben öyle yapıyorum en azından.

bilge karasu'nun çok güzel tanımladığını düşünüyorum:

“kedinin büyüsüne kapılanlar, genellikle, köpeklerin büyüsüne kapılanlardan farklıdır deyip geçeceğim. hayvan, bizim açımızdan, başka'dır. onun açısından bizim başka olduğumuz gibi… bu başkalıklar, pek güzel, bir arada yaşamayı öğrenebilir. kızdıklarında kedilerini, köpeklerini kendileriyle özdeşleşmiş sayanlar ne kadar yanılıyorsa, sevdiklerinde kedileriyle, köpekleriyle özdeşleşenler de bir o kadar yanılıyor diye düşünürüm. bir arada yaşayınca, ötekinin kaygısını taşırsınız elbet. ona dokunan size de dokunmuştur, onu sevindiren sizi de sevindirir. ama ötekinde kendi izdüşümünü aramak hiç gerekmez.”

cocuklar icin cocugun olmadan anlamazsin derler ya, cengoyu sevmekte boyle bir sey. gercekten seviyorsan hayatinda buyuk bir yer kaplar, degeri cok fazladir. eve kedi sevmeyen birileri gelince ve odaya kapat diyen biri cikinca agzina agzina vurasin geliyor. burasi onun evi. rahatsizsan sen git. bir gece kasla goz arasinda evden ciktiginda gece gece sokakta onu aramanin nasil bir sey oldugunu sadece kedi bagimlilari bilir. bagimlilik derecesinde bir sevgi bu. cok sukur ki tekrar buldum onu. buldugumdaki o korkmus hali cok kotu bir duygu. bir cok insandan degerlidir ozetle.
Sosyal ağlarda paylaş

moriarty said:

bilge karasu'nun çok güzel tanımladığını düşünüyorum:

“kedinin büyüsüne kapılanlar, genellikle, köpeklerin büyüsüne kapılanlardan farklıdır deyip geçeceğim. hayvan, bizim açımızdan, başka'dır. onun açısından bizim başka olduğumuz gibi… bu başkalıklar, pek güzel, bir arada yaşamayı öğrenebilir. kızdıklarında kedilerini, köpeklerini kendileriyle özdeşleşmiş sayanlar ne kadar yanılıyorsa, sevdiklerinde kedileriyle, köpekleriyle özdeşleşenler de bir o kadar yanılıyor diye düşünürüm. bir arada yaşayınca, ötekinin kaygısını taşırsınız elbet. ona dokunan size de dokunmuştur, onu sevindiren sizi de sevindirir. ama ötekinde kendi izdüşümünü aramak hiç gerekmez.”

<3

ne kitapsız, ne kedisiz <3
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...