babboo Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2004 Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum,konu şu: Sizce tarihte din tanrıyamı yoksa insana ulaşmak için mi kullanılmıştır? Örnek ve kaynaklarla açıklarsanız sevinirim.
Xanthe Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Din gerçek anlamda Kuran-ı Kerimdeki gibi uygulansa dünyada ne savaş olur nede herhangibi bi - durum.Herkes yürekten inansa İslama hiç bir şekilde sorun kalamaz.Islam diyorum çunku tek yozlaşmamış ve en son gelen dindir. Uygarlıklara geldiğimizde dini çoğu zaman suistimal ederek kendilerine çıkar sağlamışlardır.Bu Gerek Osm Byliğinde(Bizanslılara karşı dier beylikleri yanına almak için Osm Beeyliiğinin cihat ilan etmesi gibi)Gerek Osm Imp.sinde görülmektedir ki hala bunu Irak Ve kökten dinci olan ve tamamen Islamı yanlıştanıtarak yanlış tanınmasını sağlıyan devletler ve örgür vs. lerde görülmektedir....
huun Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 o sosyolojik aciklama biraz fazla basit olmus . insan ihtiyaclarini ve dogasini dikkate almadan sadece sistemin dayatmasi gibi ele almak pekte aciklayaci degil .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Bütün dinler barışçıl, birbirine saygılı, dürüst, sadık yaşamayı buyurur ama insanlar onları öyle yorumlar ki beline bomba bağlayıp kendini patlatır veya bütün bir ulusu peşinden dünyanın diğer ucuna çöllere götürür. Yani din sadece araçtır yapılacaklar için bahanedir uygarlıklarda.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru
babboo Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Arkadaşlar ben aslında farkıl bir boyutan ele almanızı istemiştim.Mesela 271 de İznik'de Doğu Roma İmparatoru bir kurultay toplayarak gerçek İncilin ortaya çıkarılmasını istemiş,nihayetinde Matta,Markos,Luka,Yuhanna adlarında 4 İncil ortaya çıkmış ve bu hristiyanlık için birleştirici olmuş.Halbuki bundan 50 yıl önce aynı imparatorluk hristiyan olanları katletmekteydi. Yada islamdaki cihat ta aynı şekilde öyle.Savaş çağrısı şeklinde ilahi bir bildiri niteliğinde ilan ediliyor,ve düz beyinli bazı arkadaşlarda peşinden gidiyor savaşmaya.Sizce bu iki örnekte bazı uyanıklar dini kullanarak insana hükmetmiyormu?Onu sömürmüyormu?Asıl sorumda burdan itibaren aktif hâle geliyor,din aslında tanrıya ulaşmak amaçlı kullanılmalıydı nasıl olduda insana ulaşmak ama.lı kullanılabildi,ve hâlâ kullanılabiliyor. Yeni yorumlarınızı bekliyorum...
Natural Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 din beynin afyonudur... bu kadar yorumum[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 dinin temel amacı tanrıya ulaşmaktır.ama bazı insan kılıklılar dini insana ulaşmak,onu sömürmek için kullanmıştır.çoğu zaman amacından saptırılmıştır... (bence)[signature][hline]-Micheal Jordan mı ??? -Hayır cormadım -Uğurcum oynat !!! -Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor... Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ... [Bu mesaj John_Petrucci tarafından 03 Aralık 2004 15:49 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj John_Petrucci tarafından 03 Aralık 2004 15:49 tarihinde değiştirilmiştir]
DiabloTyrael Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Din güzel huydur. Hz.Muhammed Tek gerçek din, yalandan ve düzmeceden arınmış uygulanmış mümkün olan, bilimleri ve toplumun en önemli yasalarını içine alan dindir, bu din doğal dindir. Uygarlığun emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir. Atatürk Uygarlık maddi ve manevi bir ilerlemedir. Bu ilerleme gerek kişilere, gerekse topluluklara hayat uğraşısının yarattığı zorlukları azaltmakla olur.[signature][hline]Tarih Türkler'de başlar
Skroce Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 said: Natural_Jedi, 03 Aralık 2004 15:29 tarihinde demiş ki: din beynin afyonudur... bu kadar yorumum +1
babboo Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 said: John_Petrucci, 03 Aralık 2004 15:48 tarihinde demiş ki: dinin temel amacı tanrıya ulaşmaktır.ama bazı insan kılıklılar dini insana ulaşmak,onu sömürmek için kullanmıştır.çoğu zaman amacından saptırılmıştır... (bence) Petrucci arkadaşım bende bunu söylüyrum zaten.Beni onaylamak yerine keşke bir iki örnek verseydin:( . Din beynin afyonu değildir.Ne yazık ki insanların başka insanları kontrol amaçlı kullandığı toplumbilimsel bir olgu.Bunu hatırlatmak istedim.Yinede yorum ve örneklerinizi bekliyorum.
Mandoo Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 din dünya üzerindeki en büyük kitle imha ve kitle yönetim biçimidir...din adına insanlar öldürülür veya esarete sürüklenir...[signature][hline]Penguen dergi kapağından alıntı: Chira:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!
huun Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 hitler dinden yola cikmamisti yahudileri yakarken ya da stalin nin dinle ilgili bir tezi yoktu onbinleri sibiryaya surerken . ayni haclilarin kuduste musluman kanindan ırmaklar yaptiginda dinle degil altinla daha cok ilgilenmeleri gibi ya da osmanlinin viyana kapilarina dayandiginda "alo uyanin size islami getirdik" demedikleri gibi . din hani nerde ne zaman kan dokmus ? din kan doker diyebilmen icin once herhangi bir dini kitapta katledin diye acik bir emir bulup bize gostermen lazim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mandoo Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 doğru bi noktaya parmak basmışsın mesajımı EKSİK yazmışım din bir mazeret olmuştur...kusra bakma eksik yazmışım...[signature][hline]Penguen dergi kapağından alıntı: Chira:Hepimiz Bizans Çocuğuyuz Bakan Tüzmen:Avrupalı ne çocuğu olduğunu bilir!
babboo Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Bakın ben size şunu söyledim.Din insana ulaşmak amaçlı kullanılmış,birsürü örneği vardır kesin.Yoksa şu yada bu kitapta şunları öldürün,katledin diye birşey zaten yazamaz,dinin etiğine aykırı birşey bu.Sadece insanların ne anladığına göre değişir.İnsanlar anlamaya çalışmadıkları için başkalarının anlattığına inanırlarsa din kullanılmış olur.Hasbelkader zaten kuranda dln da katledin die birşey yazmaz.osmanlıların başlıca geliri savaş ganimeti ve yağmaydı zaten.Osmanlıdan örnek vermen yanlış.Haçlılarda az önceki örnekteki gibi kullanılmışlar. Düşünerek ve somut örneklerle tartışırsak sevinirim...[signature][hline]|||||| || || || || || |||| || || || || || || ||
huun Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 yanlis falan degil . herkesi ornek gosterdik iste orda . dunyada ne zaman gercek amaci din olan bir savas olmus . olduysa bile ufak bir sey olsa gerek ben hic duymadim isitmedim . siz ya da gecmiste savas icin dini bahane edenler dinle savasin bir alakasi olmadigini goremiyorlarsa benim yapacak bir seyim yok zaten .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 din, ben inancıma göre, Allah ile kul arasındadır. Eğer ki bu iş böyle sabitlenirse, din tartışılmaz, tartışılmaz ise din tabanlı köleleşme olmaz, din tabanlı savaş olmaz.[signature][hline]Dignity consists not in possessing honors, but in the consciousness that we deserve them.
wanderer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 said: huun, 03 Aralık 2004 07:19 tarihinde demiş ki: o sosyolojik aciklama biraz fazla basit olmus . insan ihtiyaclarini ve dogasini dikkate almadan sadece sistemin dayatmasi gibi ele almak pekte aciklayaci degil . +1[signature][hline]templars of steel
huun Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 osmanlinin seri kurallarla yonetilen bir imparatorluk oldugunu iddia etmek ; en kibar tabiriyle biraz cahilliktir . ya da vatikanin eline bakan krallarla vatikan arasindaki iliskiyi sadece din olarak ele almak . dini degisik amaclarla kullananlar olabilir ama din icin savas cikar demek sacma .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
babboo Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Huun bak iletişim problemi yaşıyoruz resmen.Ben din in savaş içerdiğini yada savaşmayı koullandırdığını söylemiyorum.Benim dediğim insanlar dini kullanarak diğer insanları sömürüyor.Kim bu diğer insanlar?Düşünmeyip,araştırmayıp neyin ne olduğunu sömürenden dinleyen insanlar. Ayrıca din kulla allah arasında değildir diye birşeyde demedim zaten.Öyle olmalı ama olmuyor dedim gölge.Lütfen anlayarak...[signature][hline]|||||| || || || || || |||| || || || || || || ||
bestpeople Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2004 abi yanlışsınız orta çağda kilisenin gücü dini savaşlar için değil siyasi amaçlar için kullanılan bir araçtı .Papanın krallara taç giydirme olayı isekralların ve papanın otorite artırdığı birer olaydır.
Öne çıkan mesajlar