Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

unicef


monoscope

Öne çıkan mesajlar

selam,

6-7 ay önce taksimde bir unicef gönüllüsü arkadaş önümü kestiğinde biraz düşünüp nasılsa harcıyorum bari birilerinin yaşamına yardımcı olsun diyerekten başladım aylık otomatik bağışlara. bugün aradılar aşılarla ilgili bir çalışma varmış işte belli bir nebze daha arttırma konusunda onayımı istedilre. iyi dedim nasılsa istedikleri miktar da beni batırmaz kabul ettim.

zaman zaman aklıma gelir bu yardım kuruluşlarıyla ilgili acaba kime ne kadar güvenebiliriz ?

hani ok ben iyi niyetle bağışımı yapmışım günahı onların boynuna ama benim orda bağış yapma amacımdan farklı bir amaç varsa yaptığım bağışın kimseye yararı olmaz.

neler düşünüyorsunuz ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

genelde bu tarz kuruluşlar çok sıkı denetime tabi tutuluyorlar ve o paranın uygunsuz kullanımı tespit edilirse, faaliyetlerinin durdurulmasına ve kişilerin cezalandırılmasına kadar ağır cezalara çarptırılıyorlar (tabii hükümete yakın değilseniz. yoksa deniz feneri örneği de var türkiye'de). imajının zedelenmesi de cabası..

o yüzden unicef gibi global çalışan kurumlarda, parayı uygunsuz kullanmak pek kolay bir şey değil. her işlemi de şeffaf yürütmek zorunda olduklarından, takibi kolay yapılıyor.

bence insanların en azından bir sivil toplum örgütüne destek olması gerekir. konu sadece para vermek değil, destekçi sayısının çokluğunun da, örgütlenme açısından sivil hareketlerin elini güçlendirmesi mevzuu var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...