paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Selam, RAID yapmaya karar verdim yedekleme için ve anakartın üstündeki SATAlar boşa yatmasınlar, çalışsınlar dedim. Sadece BIOSdan ayar yapmak kâfi mi? Windows 7'den bir şeyler yapmam gerekiyor mu? Anakart: Asus P5QL-E Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 26, 2013 Anakartin intel p43 board oldugu icin intel tarafindan raid kontrol ozelligi kapatilmis olarak geliyor. Asus bunun icin jmicron sata controller kullanmis. Bios dan ilgili ayarlarini yapip jmicron un driverlariyla yapmalisin gereken islemleri. Windows uzerinde yapilacak ayarlar intel tarafindan engellenecegi icin bisey yapmana gerek yok. Jmicron ve asus gerekli sekilde yonlendiricektir seni. Bir de raid10 yapacagin icin pesinen uyariyorum, hangi diskin hangisi oldugunu pariteleriyle birlikte numaralandirip seri numalarini bi kenara yaz. Tercihen hangi sata portuna bagladigini da ekle, aradan 6 ay gectikten sonra bana tesekkur edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Selam, Çok mu önemli neyin nerede olduğunu not etmem; neden gerekecekler ki? Anladığım; BIOS yerine win tabanlı bir program ile mi ayar yapmam gerekiyor? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2013 Yok biraz karisik yazmisim sanirim. bios dan baglanti tiplerini raid/ahci olarak sectikten sonra bios acilisinda yeni bi context menu gelmeli raid ayarlari yapabilecegin. Oradan tum ayarlara hakim oluyor olman lazim. Hangi diskin hangisi, nereye bagladigin ve seri numarasi herhangi bi upgrade yaptiginda, image alip mount etmek istediginde, veya herhangi birisi bozuldugunda lazim olucak. Sonra deliler gibi hangi cluster hangisinin esiydi diye arayip hangi ikisinin dosya recover etmek icin yeterli oldugunu kara kara dusunur hale gelirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar