Suark Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 değişken karşılaştırma nası yapcaz? 2 js file var diyelim. a.js b.js global variable tanımladım a da, onu işledim falan. onuda window.globalvariable diyeyim. sonra bunun b de çağırdım. herşey ok güzel, ama değişkenimin içindeki şeyleri b'deki başka bi değişkenle kıyaslamak istiyorum, bunun için each kullandığımda, b'dekine erişemiyorum ( a.k.a undefined diyor). örnek a.js window.globalvariable HEDEHE DÖHÖDÖHE DEÖHEÖDE b.js var osman; osman = hede heöheöeh window.globalvariable.each(function(){ alert(osman); }); burdaki alerti verince direk undefined yazıyor. ( çalışsa kıyaslama yapıcam ). nası yapcam?
monoscope Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 dosyaları çağırma sırası doğru dimi
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 yep, a.js önce b.js sonra yükletiyorum. ayrıca iyice beklesin diye, başka bi tuşun click eventine atadım çağırma yerini.
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 çağırdığım yerde şu window.playlist.each(function(){ alert(AudioFile.currenTime); }); burda, playlist a.js den çağrılma ( ve çağırıyor gerçekten onda sıkıntı yok ). AudioFile da bizim bu b.js'den. ki bu yazdığım da b.js den. undefined veriyor alerte. ( currentTime ı belki bunu verir diye emin olmak için yazdım hehe, başka bişi de olur AudioFile la ilgili ).
di Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 JavaScript'te each diye bi fonksiyon yok. jQuery'de var ama verdigin ornekte window nesnesine jquery ustunden degil, direkt JS ile erismeye calisiyosun ? Neyse yapabilecegin ilk sey b.js icinde degiskeni okuyabildiginden emin olmak. console.log(window.playlist); ne yazdiriyor console'a ona bak bakalim. Sonrasinda each kullanacaksan syntax su olmali; $.each(window.playlist, function(index, item){ ... });
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2013 şey yaptım ya, window.playlist i b.js nin içinde başka bi değişkene atadım, onun üzerinden yürüdüm oldu. ama genede enteresanmış var forplaylist; forplaylist= window.playlist; forplaylist.each(function(){ if(AudioFile==this){ hede } });
Öne çıkan mesajlar