Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tiyatro Sahneleme

Pakize

Öne çıkan mesajlar

merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 aydan beri tiyatro eğitimi almaktayım.(bu arada gerçekten çok eğlenceli bi güzel bi aktiviteki herkeze tavsiye ederim.En yakın Halk Eğitim merkezinden başvuru yapabilirsiniz isteyenler için.)

hocalarımızın istediği üzerine ünlü tiyatrolar yada hoşumuza giden tiyatro çalışmalarını toparlamak (kısa tiyatrolarda olabilir.) bu konuda bana yardım edebilirsiniziniz.nereden tiyatro eserleri bulabilirim.(fazla uzun olmaması rica olunur)

tenkk u =)[signature][hline]Dostlarinla öyle yasa ki düsman oldugunda hakkinda söyleyecek sözleri olmasin...
Düsmanlarinla öyle yasa ki dost oldugunda yüzün kizarmasin...
Sosyal ağlarda paylaş

oynanması açısından en kolay ve en rahat açık/hata kapatabileceğiniz oyun tipi sokak tiyatrosudur .. bu türün yaraticisi Molliere'i yavsiye ederim ... oturup ağır dram ve ciddi karakter yapilandirmasi gerektiren oyunlar yerine bu nispeten sabun köpüğü oyunlar herzaman daha rağbet görür. sokak tiyatrosundan kastim sokağin yada bir meydanın köşesine kurduklari sahnede ayak üstü oyunlar oynayan genç oyuncular (çoğunlukla turnede ) akla gelmelidir . sokak tiyatrosunun aşağı görülecek yada horlanacak bir yanı yoktur , ortacağda tiyatro çoğu avrupa ülkesinde yasaklanmiş iken bu sanatin ayakta kalmasini sağlayan işte bu sokak tiyatroları idi . ve evet shakespeare de yemek yemek zorundaydi o de sokak tiyatrosu oyunları yazardi ÖRN : hırçın kız ( hani bizde M.Alabora ile M.Cumbul şu anda bile oynamakta devlet tiyatrolarinda ) ..
neyse sozün özü
Molliere - cimri başlangıç oyunu için yeteri kadar kısa ve izlenirdir (dikaktinizi çekecektir fazlasi ile nejat uygur oyunlarina benzer ki nejat uygur oyunları aslında molliere oyunlarinin adaptasyonudur )[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...