Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PatiViz 0.1

Cd-

Öne çıkan mesajlar

Valla nereye açsam bilemedim.
Forumda beni normalde tanıyan çok insan yok, tanımayanlar için söyleyeyim Information Visualization alanında master yapıyorum, bir takım görsel şeyler felan.

Yeni başlayacak bir proje için log parse etmem gerekiyordu. Onunla uğraşırken Python öğrenmeye başladım hazır alıştırma olsun diye Paticik'ten kullanıcı mesajlarını parse edip comma seperated file çıkaran bir şey yazdım. Benim mesajlar az gerçi 3500 küsür. 3 madalyalılarda kasabilir biraz sdf..

Çıkan sonuçlarla oynamak için bi kaç standart visualization tekniğine soktum onu paylaşayım dedim. Aslında forumun tüm kullanıcılarını içeren bi graph çıkarsak çok süper olur eminim ilginç sonuçlar çıkacaktır. Benim azıcık mesajdan bile direk nelerle ilgilendiğim çıkıyo. Futbol bölümünde sadece 1 tane mesajım var mesela sdf

Dediğim büyük graph için hazır crawler'lar var sanırsam kurcalamak lazım. Forumdan benim IP'ye DDOS yapıyo diye ban atılmayacaksa onlarla zorlayabilirim =) Ya da yönetim bi json api felan açsın ordan doğru gidelim. =) Neyse videoyu koyayım. Kaydederken arkada radyo çalıyodu onu da kaydetmiş.

Bu arada türkçe karakter sorunu var onu düzeltmekle uğraşmadım.

http://www.youtube.com/watch?v=H7GGy4N7lpM
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...