Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedisi olanlaradır sorum... "Kedi Bakımı?"

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Durum şöyle... Ben kedileri çok severim ama hayatımda hiç kedim olmadı... Ailem yüzünden herhalde...
Kedi bakmanın zorlukları nedir? Ne yer ne içeri geçtim, nelere zarar verebilir? Ne kadar emek ister? Ne yapmak gerekir? Bir genel anlatırsanız iyi olur...[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi öncelikle kedini fazla şımartmıcaksın.Sonra kabloları kemirir örnek benimki :).En büyük sorunları tüyleri,ama her gün tüylerini düzenli olarak tarıcaksın,yoksa yemeğinin içinde bile tüy bulursun ki bunlar çok önemli.Aşılarını hiç aksatma.Ha bide balkona çok alıştırma mazallah bi kuş geçerken atlıyı verir gider kedi çok gördüm öle.[signature][hline]Fm veCmTurk Site Editör.
FUTBOLA SIDDET KARISTIRAN,FAİR PLAY RUHUNDAN HABERSİZ OLAN,STADA FUTBOL İZLEMEK DIŞINDA HER ŞEYİ YAPMAK İCİN GİDEN HERKESİ ,VE BUNLARA ÇANAK TUTAN,ENGEL OLAMAYAN KULÜP YONETİMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
tuyleri kesinlikle cok sakattir. ozellikle tuy konusunda bir problemin falan varsa. tuylerini sik sik taramalisin veya daha az tuyu olan kedi cinslerini tercih edeceksin..
kediler ayrica yaramazdir. yerlerinde duramaz. perde,koltuk vs. atlar, ziplarlar.. bazen istemeden zarar verebilirler.. ancak onun disinda kedi kumu sorun olabilir. cevreye dagitabilirler..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
|playingarena|Pati Pet
*Kuş,tavşanlar ve balıklar için..*
orc_lord in melancholy (day 72)
Sosyal ağlarda paylaş

Walla kediler çok yaramazlardır. ben suana kadar yaklasık 20 kedi besledim hiç düzgün sakin bir kedi görmedim.
Kendi kedimin yaptıklarını söyleyerek konuya açıklık getirelim :)
kablo yerler , perdelerde tarzancılık oynarlar , masanın üstündeki eşyaları büyük bir zevkle yerlere atarlar , elbise dolaplarının içine girip uyurlar bu bütün elbiselerinin kıl içinde kalmasına neden olur , aksam uyurken tepende yatarlar sağa sola dönmene engel olurlar birde yataktan kovarsan gelip hiç acımadan cizerler :) teras yada bahceniz varsa kus gibi hayvanları avlarlar ama yemezler size gösterirler. Yanlız kalamazlar sahiplerine cok baglanırlar. beslenmesine cok dikkat etmek gerek özellikle kısırlastırılmıs kedilerde böbrek sorununa dikkat etmek ve light mama kullanmak gerekir. Siyah neredeyse herseyinizin üstünde kılları olacaktır :) yerlerdeki bardakların içindeki suları içip sonrada dilleri yetmiyince bardagı devirip içmeye devam ederler :P bu kedinin ruhsal dengesine göre değişir , benimki malesef hepsini yapıyor ama birde iyi yanlarını yazmaya kalkarsak buralara sıgmaz tasar gider :)[signature][hline]Emekli N!ndalf WoW / W3
Dont drink and Drive, Smoke and Fly

defAultgame - gamerbug postin.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım bu konuya güzel bir açıklama getirmek gerekli şimdi arkadaş bu güne kadar 12 tane kedi besledim hayvan kişiliğini 2 aylık oldugunda kazanır eğer bi kedinin uslu (Cool) bir hayvan olmasını istiyorsan yapacağın iş gayet basit 2 aylık ken evine alman gerek evde hızlı şekilde hareket etmemen ve asla fazla yüz vermemen gerekir kedin 4 aylık oldugunda erişkin bir kedi kadar düzgün davranışlar ve hayatı hızlı öğrenmeye başlıyacaktır ....

çok neşeli bir kedin oldugunu var sayalım bununda çözümü çok kolay kedin yavru ise ona bi tane ağızlık alman gerek kemirmesi için 2. olarakda Pratiker Yada başka bir yapı marketinden özel yumuşak ama ısırılınca koparamıyacağı bi Sünger alcaksın bunu yüksek bir demire bağülıyacaksın hatta Bi demir yardımıyla hafif yüksek bir yere rulo şeklinde sar bırak bir papağanın durdugu bi çubuk gibi düşün bunları yaptıktan sonra hayvanın yuva sorunu kalıcaktır Hayvan Kendine sıcak gelen yeri değil kendine güvewn veren yeri seçer o yüzden en az bulunduıgunuz odanın birine bi minden koy ve rulo işinide oraya yapabilirsin yemini suyunuda koy oraya Hayvan alışacaktır Yani kedi beslemenin bir sorunu yokh Sen tedbirlerini alırsan uslu olur gene yani kediliğini yapar ama abartmaz tırmalamaz Benim şuan 2 tane kedim var ve bi soeun çekmiyorum. İkiside birbirinden sevimli ve uslu

Sosyal ağlarda paylaş

Kedi bakımı zor değildir kediler zaten kendilerine bakmayı iyi bilirler.Siyam kedisi tavsiye ederim özellikle şirin yaratıklardır çocuklara zarar vermezler (tabi gidip çocuk boğazlarsa kurtulmak için tırmalıcaktır:D ) Kuru mama alırsın devamlı arada da et türü bir şeyler verirsin.Kedi kumu masrafı var bide tabi kedinin kuma alışması kolaydır zaten etrafı kirletmezler.Tırnaklarını düzenli olarak kesmen lazım yoksa koltuklar paçavraya döner:) Kısırlaştırmanı tavsiye ederim yoksa çiftleşme dönemlerinde seni uyutmazlar:) Birde kedinin tüylerini devamlı fırçalarsan çok hoşlarına gider.Çok tatlıdırlar büyüyünce siyam kedileri daha bir sevimli oluyorlar tüyleri kabarık oluyor fln:) Yani baktıgında kedine haftada 4 saat ayırsan yetiyor diyebilirim :)[signature][hline]Saeros, 24 Kasım 2004 22:34 tarihinde demiş ki:
bi an çok korktum ben de. geçti sonra
Sosyal ağlarda paylaş

bizim arkadaşda iki tane kedi var bi tanesi iran kedisi gibi kabarık bi dişi diğeride(sanırım cins bi kedi değil ama çok şirin) erkek hanım kızımız maşallah çok uslu kucağında uyuyup kalıyor genç delikanlımız ise pek bi yaramaz yerinde duramıyor sürekli ısırıyor tırmalıyor ordan oraya atlıyor arada küçük hanıma sulanıyor ikisininde tüyleri dökülmüyor ortalığı biraz batırıyorlar yalnız, daha dorusu dağıtıyorlar, yerlerde yuvarlandıkları zaman hele çok pis dağılıyor ortalık
birgün ikisininde havaya zıplayıp kucaklaştığı anı elimizde kamera ile yakalayabilirsek buraya koyarım çok hoş bi görüntü :)
kedi beslemek çok güzel bi duygu bütün stresini alıyorlar :)[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Sosyal ağlarda paylaş

kediler çok tatlı dogru walla.p.m gelince kedi sesiyle miav die otuo ya kedı alasım geLdi :D[signature][hline]ÖLÜM NE ZAMAN VE NASIL GELECEKSE GELSİN
TABUTUMA SARI LACİVERT ÇİÇEKLER ATILACAKSA
MEZAR TAŞIMDA "FENERBAHÇELİYDİ" YAZILACAKSA
CENAZEMDE ''MARŞIM'' OKUNACAKSA
ÖYLE ÖLÜM HOŞ GELSİN!!!!!!

Pati Sözlük!!!
Diomedes

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kerhuzad, 02 Aralık 2004 06:09 tarihinde demiş ki:
bizim arkadaşda iki tane kedi var bi tanesi iran kedisi gibi kabarık bi dişi diğeride(sanırım cins bi kedi değil ama çok şirin) erkek hanım kızımız maşallah çok uslu kucağında uyuyup kalıyor genç delikanlımız ise pek bi yaramaz yerinde duramıyor sürekli ısırıyor tırmalıyor ordan oraya atlıyor arada küçük hanıma sulanıyor ikisininde tüyleri dökülmüyor ortalığı biraz batırıyorlar yalnız, daha dorusu dağıtıyorlar, yerlerde yuvarlandıkları zaman hele çok pis dağılıyor ortalık
birgün ikisininde havaya zıplayıp kucaklaştığı anı elimizde kamera ile yakalayabilirsek buraya koyarım çok hoş bi görüntü :)
kedi beslemek çok güzel bi duygu bütün stresini alıyorlar :)

Her dediği çok doğru.

Benim kedim bilgisayar ekranını kıskanıyor sürekli ona baktığım için.Ne zaman ekrana baksam ekranla benim arama gelip oturuyor varmı böyle şey yaa...!!!
Sosyal ağlarda paylaş

ya yeni kedi sahibi olacakları, kediseverler yanıtlasa. yok halk arasında deyişmiş, yok öyle derlermiş....kedi sahibi olmak için sevmek ve istemek yeterlidir.tüy döken sevgililer, içip içip dağıtan arkadaşlar, yılın oniki ayı çiftleşme mevsiminde olan insancıklara kıyasla saf ve karşılıksız sevginin doyumunu yaşayacaksın güzelim.yeterki iste gerçekten.iki gün sonra sıkıldım diyeceksen mümkünse sokaktakiler bile yaklaşma....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...