Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kanada'da da pati

Lyv

Öne çıkan mesajlar

Black_Hand said:

Kanada'da yaşayan patilere (varsa) benim de birkaç sorum olacak.

Kalıcı olarak taşınmayı düşünüyorum.

Yaş 25
5 Yıl yurtdışında yaşadım.
Europass diplomam var. ( Not ortalamam oldukça yüksek )
Gemi ve gemi makineleri mühendisiyim.
Askerliğimi yapmadım.
İngilizcem iyi ama TOEFL yada IELTS almadım henüz.
Denizi, tekneleri, dağı, taşı, börtü böceği seviyorum.
Gece hayatını seven bir adam değilim.
40 bin TL param var.

birkaç yabancı forumda birşeyler okudum ama burada kanada deneyimlemiş patiler varsa onlardan tecrübe edinmek istiyorum.

Nereye gitmeli, nerde kalmalı?
40 bin yeter mi, ne kadar yeter falan... böyle bir sürü soru var kafamda.

Komisyon alıp yardımcı olan firmalar var, bunlara bulaşılır mı?

Gelin gidelim beraber?

bir arkadaşım gitti en ucuz en dandik üniversitesine kayıt oldu, hatta bölümüde kapoera öğretmenliği. neyse bu hanım kızımız bir yandan arada bir okula giderken bir yandanda part-time bir restaurantta garson olarak işe başlıyor sonra(asıl olayı muhasebecilik) orda yönetici asistan gibi bişey oluyor. haftada 4 gün mü ne çalışıyor. Okulu da bitti oturma iznini bekliyor ve denklik mevzusunu aldı.

Bunun dışında dil okulu ile gidebilirsin ve kolayca yerleşebiliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Black_Hand said:

Kanada'da yaşayan patilere (varsa) benim de birkaç sorum olacak.

Kalıcı olarak taşınmayı düşünüyorum.

Yaş 25
5 Yıl yurtdışında yaşadım.
Europass diplomam var. ( Not ortalamam oldukça yüksek )
Gemi ve gemi makineleri mühendisiyim.
Askerliğimi yapmadım.
İngilizcem iyi ama TOEFL yada IELTS almadım henüz.
Denizi, tekneleri, dağı, taşı, börtü böceği seviyorum.
Gece hayatını seven bir adam değilim.
40 bin TL param var.

birkaç yabancı forumda birşeyler okudum ama burada kanada deneyimlemiş patiler varsa onlardan tecrübe edinmek istiyorum.

Nereye gitmeli, nerde kalmalı?
40 bin yeter mi, ne kadar yeter falan... böyle bir sürü soru var kafamda.

Komisyon alıp yardımcı olan firmalar var, bunlara bulaşılır mı?

Gelin gidelim beraber?

40.000 butcem var ingilizcem iyi demissin hic beklemeden Ieltsi al. Dil okuluyla gidip orada almaya kalkarsan o para direk erir gider.
Kanada'da calismak istedigin alana uygun 1 senelik bir programa gir. Katilacagin programin part time calisma izni verip vermedigini kontrol et. Bazi okullar vermeyebiliyor. Egitimin suresi 1 sene ise sonrasinda genelde 1 senelik calisma izni veriyorlar. 8 aylik ise 8 aylik calisma izni veriyorlar. 2 senelik bir program ise 1 sene fakat bu 1 senelik calisma iznini 3 seneye kadar uzatma sansin da var (calistigin yer senden memnunsa ayarlanabiliyor) Bu da toplamda 5 sene Kanada'da kalmani sagliyor ama cok garantisi olan bir yontem degil. En kotu 3 sene, iyi ihtimalle de 5 sene diyelim biz.

Diyelim ki kendine uygun olarak buldugun program 2 senelik ve okul sana part time calisma izni de veriyor. ilk 1 senesini hem calisip hem okuyarak degerlendirip 2. seneyi dondurup 1 sene calisma iznini kullanip sonrasinda 2. seneye devam edebiliyorsun. Egitimin tamamen bittiginde de sana yine 1 sene daha calisma izni veriyorlar (bug buldum yess)

bu formulle 1 sene okul, part time is + full time is (para biriktir)+ 2. senesinden okula devam et, part time is + full time is = 4 sene Kanada'da yasamis oluyorsun

Yukarida bahsettigim calisma izinleri her okul icin gecerli olmayabilir. Sen once kendine uygun programlari sec sonrasinda calisma izinlerini kontrol et. Son olarak da okullarin parasini siralamaya sokarsin, burs imkanlari vb. var mi bir kontrol edersin, yasayacagin sehre gore bir butce cikarirsin.
Yapacagin meslek hangi sehirde daha cok araniliyor vb. bunlara da hep dikkat etmek lazim tabi.

Ayin 14'unde Vancouver'da olacagim. Sorunuz olursa seslenirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...