Fistan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Ram voltaj sorunu nedeni ile yanmıştı yeni ram aldım taktım. bilgisayarı açıyorum.işletim sistemlerinden windows xp yi seçiyorum.(salak gibi iki tane yüklemiştim önceden xp yi) Windows açılmıyor siyah bi ekranda bilmem önbellek hatasımı oluşturulamıyormu öyle bişey diyor. başlangıç disketi ilede açılmıyor cd ilede. Ram değiştirince ne gibi bi işlem yapmak gerekiyor bu konu hakkında hiçbir fikrim yok. Formatta atamadım yani anlicanız win98 başlangıç diketiyle... first boot floppy yapıyorum ses geliyor disketten ama okumuyor. ne güvenli kip ne başka bişey hep o siyah ekran çıkıyor.önbellek le ilgili bişeyler yazıyor. ne yapmam lazım.?[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agirol Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 ram i değiştirince herhangi bir şey yapmana grk yok. ama biostan ram sayımını kapattıysan onu aç. ayrıca belki ram tam olarak yerine oturmamış olabilir.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
December_Flower Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 dediğin hata ram in yerine tam oturmadıgında olur,sen iyice bastır aynı anda,korkma kırılmaz[signature][hline]You´ll never be alone again You´ll never die again You´ll never be born again You´ll forever be, stuck here in eternity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Peki ramler birbirine uyumlumu[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!.. Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Eski RAMlerinle aynı özellikte RAMmi taktın. Yani ddr zart zurtları falan aynı mı?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 eskisi 133mhz 256mb ddr idi şimdiki 400mhz 256mb ddr. ram i tam oturttum aynısı cıkıyor. mhz leri değişik ondan olabilir mi?[signature][hline]i love this game! tractor pulling [Bu mesaj Fistan tarafından 05 Aralık 2004 01:28 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Mümkündür. Yani boardın destekliyor mu yeni RAM ayarlarını. Birde destekliyorsa da biostan ayarlaman gerekiyorolabilir.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Kızımız Duru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 4, 2004 Windows bir bilgisayar disk donanım yapılandırması sonucu başlatılamadı. Seçili önyükleme disketinden okunamadı.Önyükleme yolunu ve disk donanımını gözden geçirin. Ek bilgi için donanım disk yapılandırması hakkındaki windows belgelerine ve donanım el kitaplarına bakın. Şeklinde siyah ekranda yazı çıkıyor.Diğer makinanın ram'ini taktım (512 ddr 333mhz) yine aynı yazı çıkıyor.Diğer slota taktım bişey değişmedi.oturtma meselesi değil yani. bide şu olay var. ben bunun hard diskteki windows u başka bilgisayarda yüklemiştim şimdi aklıma geldi.onun bi etkisi olabilir mi?eğer ilgisi varsa şu anda formatta atamıyorum hard disk e napacam ya pff.[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Abi anakartın 400mhz lık ram desteklıyormu benım bıldıgım eskısı 133 mhz ise 400mhz takamazsın o anakarta eski sanırım anakart[signature][hline][b]WoW:Hordish Manner Msn/Mail:[email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 board desteklemediği için oluyordur[signature][hline]Benim Şirin Ezik Sitem Estel_Anorien, 03 Eylül 2004 01:16 tarihinde Head'e demiş ki: ulan kelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 board a ışıkta bak ufak mhz yazısı vardır büyük ihtimalle ram taktığın yerin yakınında o desteklediği maksimum, o hızda veya daha düşük mhz ram takman lazım[signature][hline]"I have seen the future of horror, and his name is Turk Telekom" - Stephen King Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver1 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 yeni aldığın ramle açmayı dene bilgisayarı eski rami çıkartıp çıkan sonuca göre bir yargıya var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Agirol Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 anakartın ram in mhz ini desteklemese bile çalışır mesela max 266 mhz i destekliyor 400mhz ram takarsan herhangi bi sorun olmadan gene çalışır ama 400mhz hızında değilde 266 mhz hızında çalışır.[signature][hline]i'm ashamed, i was shamed Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screamer Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 400 mhz lik ram i iade et 133 lük al ve öyle dene bu şekilde sorunun geçer ama başka bir yöntem var mı bilmiyorum[signature][hline] Calculus diye bir şey buldum, finalde sorumlusunuz!.. Sir Isaac Newton (Cambridge Üniversitesi'nde hocayken) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Ram tam oturmamis olabilir diyenler icin; ram soket'ine tam oturmazsa makine acmaz zaten. Saglam olan takmi$ oldugunuz ram'de yanar ;)[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Bence bu problem için önce bi bios ayarlarını gözden geçir.Eğer bios'a reset attıktan sonra ayarlamayı biliyosan,bios'a bi reset at derim.Ama bence büyük bi ihtimal bu ram'lar eskisinden sonra bilgisayarına fazla yeni geldi :) Sistemini bi yazarsan belki daha iyi yardımcı olabiliriz.[signature][hline]Web Tasarım Web Hosting Hosting hizmetleri Kimdir bu Korax? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Ram'lerin "Mhz" olayina dikkat et. Bende oyle ram yakmistim bir ara, makine acilmisti ama yaklasik 20 sn. sonra gumledi ;)[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 bilenler yazsın ya şuraya :P Agirol'ün dediği gibi anakart 400mhz yi desteklemez diyelim 133mhz destekliyor en fazla. 400mhz lik ram takınca ram çalışır ama 133mhz de çalışır. zaten ram2in bozuldugunu benim ram'i takarak anlayabilmiştik. yanık ramle açılmadı benim 400mhz llik rami takınca çalışmıştı. bios ayarlarıyla hiç oynamadık. ancak hard diski söküp diğer makinada hdd ye format atıp diğer makinada xp home yüklemiştik. şöyle bi sorun olabilir mi? yani ben kendi biosumda yükleyecem xp yi başka makinanın yüklediğini kabul etmem diyebilir mi makina? pff delircem. bilenler yazsın :P[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yevaud Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 önceki ramle bi dene makinayı açmayı onla açılıyorsa bilgde bi sorun yoktur sonra yeni ramle dene hata vermeye devam ediyorsa rami değiştir eğer yeni eğer yeni ram tek başına açıyorsa sorunsuz olarak ikisi birbirine uymuyo demektir ramlerini birbirine uydur :)[signature][hline]ı was soldier ----------------------------------- 195.174.96.4 MHZ Radio Paticik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Başka makinada işletim sistemini kurunca onun donanım özelliklerine göre ayarlanır işletim sistemi. Bios bilgileride buna dahil. Bu ayarlar düzenlenebilir farklılıklarsa işletim sistemi ilk açılışta bunları düzeltecek ve kendini ayarlıyacaktır. Ama anakartlar arasında fark kurulumu tekrardan gerektirecek farklar ise kendi makinana taktığında işletim sistemi sorun çıkaracak hatta açılmayacaktır.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 çözüm ne ola? format atamıyorum hiçbi şekilde.[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Deminden beri, sanıyorum pati db'de bir sorun vardı, mesaj atamadım okuyabilmeme ramen. Bu çözümü elinde bir xp cdsi olduğu varsayılarak sunuyorum. Başka makinada xp kurduğun HDD'inin partition bilgilerini o xp yüklediğin çalışan makınada sil. (dikkat o hdd üzerindeki tüm bilgilerin yok olacak, bu yüzden gerekli bilgilerini diğer makinanda yedekle sonra partition'unu yok et.) Daha sonra o hdd'i sorunlu makinana tak. Çalışan ram ile boot et. (sanıyorum 400'lüğün çalıştığını söylemiştin) Önemli nokta bilgisayarın açılıyor olması RAM'in çalışıyor olduğunu göstermez. Bios'un yaptığı RAM testin sonuna kadar yapılabildiğine emin ol. ESC ile geçme. Bu aşamalar tamam ise boot sequence'de cdrom'un first boot device olduğun emin ol ve cd içinde iken makinanı boot et. Sonra partition'u windows setup ile oluştur ve xp'ni kur.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 said: yevaud, 06 Aralık 2004 15:11 tarihinde demiş ki: önceki ramle bi dene makinayı açmayı onla açılıyorsa bilgde bi sorun yoktur sonra yeni ramle dene hata vermeye devam ediyorsa rami değiştir eğer yeni eğer yeni ram tek başına açıyorsa sorunsuz olarak ikisi birbirine uymuyo demektir ramlerini birbirine uydur :) Bunları bir dene sonra cevap yaz buraya da ona göre kasmaya devam edelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Windows her turlu ayari eger senin makinende tanimli degilse makinen acildiginda tek tek yapar. Bios ayarlari ile alakasi yok. anakart ayarlarindan kaynaklanan sorunlar olusabilir ama tanittiktan sonra problem yasamazsin.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker. Msn | Icq | E-mail | Math Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 said: Odrin, 06 Aralık 2004 17:27 tarihinde demiş ki: said: yevaud, 06 Aralık 2004 15:11 tarihinde demiş ki: önceki ramle bi dene makinayı açmayı onla açılıyorsa bilgde bi sorun yoktur sonra yeni ramle dene hata vermeye devam ediyorsa rami değiştir eğer yeni eğer yeni ram tek başına açıyorsa sorunsuz olarak ikisi birbirine uymuyo demektir ramlerini birbirine uydur :) Bunları bir dene sonra cevap yaz buraya da ona göre kasmaya devam edelim buna ne cevap vereyim ben ilk mesajı okumamışınız ki ozaman. önceki ramle açılacak olsa ram almazdım zaten.ram yandı ondan değiştirdim. şu andaki 400lük ram canavar gibi diğer makinada tek başına çalışıyor.ramde bi sorun yok. ge-ta partition bilgilerini nasıl silecem direk format atsam diğer makinada hdd ye olurmu? xp yi yüklemeden söksem formatdan sonra kendi bilgisayarına taksam boş bi şekilde acaba olurmu deneyeyim buraya yazarım. fazlada vaktim olmuyo ugraşmaya ara ara boşluklarda ugraşıyorum biraz. sizide sıktım.[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar