kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Selamlar , Yakın zamanda gerçekleşebilecek bir satış olayı için , işin hukuksal yönünü araştırmaya girdim. Uygun hukuk büroları ile görüşüp, danışmanlık ve hizmet almak gerecek tabi ama. Ben burada da konuya hakim birileri çıkarsa diye konusunu açayım istedim. Hem fikir alışverişi olur hem de doğru adrese yönlendirirler belki. Hukukçularımız vardı hatırladığım kadarı ile. Olay said: Alıcı bizim firmadan bir ürünü piyasadan bulmasını istiyor. Biz de ürünü olan bir satıcıyı bulup, bilgi ve fiyat alışverişini sağlıyoruz aralarında. Bizde alıcı ve/veya satıcıdan komisyon alacağız. İş ciddiye bineceği zaman ( hatta binmeden bile olabilir bazı durumlarda, satıcı daha hiçbir belge döküman , detay vermeden , alıcının yetkili brokerı olduğuma dair belge isteyebiliyor, alıcının adı ifşa edilmiş olabilecek yani ) , alıcı ile satıcıyı mecburen buluşturmak , konuşturmak gerekecek. Benim aklıma şu geldi ; Satıcıya alıcının adını söylerken , onunla bir gizlilik antlaşması yapmak. Alıcıya şu seri nolu şu malı benim dışımda bir aracı ile veya direkt şu kadar gün boyunca satamazsın diyen bir antlaşma yapmak Aynısını veya benzerini alıcı ile yapmak. Bir de ikinci mevzu ; bize talep alıcıdan geldiği için , satıcıyı komisyona ikna edemeyebiliriz , bu durumda ; Diyelim ki satıcı x USD ye bırakmaya hazır ürünü , ben alıcıya önceden X+1 demişim ve kabul ettirmişim Satıcının alıcıya X+1 'e malını satarmış gibi devam etmesini , aradaki 1 birimi bize geri dönmesini sağlamamız lazım. Kendi kar payımızı koymuş olalım ,alıcı da bu durumu fark etmesin gibi. Sonra da X+1 üzerinden , alıcıdan sözleşme gereği olan y% komisyonu almak gerekiyor tabi doğal olarak. Satıcı ve/veya parasını/malını aldığı zaman , önceden imzladığımız anlaşmada yazan y% komisyonu alamadığmız takdirde çilemiz başlar mı ? Antlaşmaya sadık kalınmazsa , davalar vs açtığımıza değer mi masrafı ile birlikte hakkımızı alır mıyız ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 tek seferlik iş değilse satıcı firmayla anlaşma yapın alıcı zaten imzalamak durumunda değil biraz emlakçı mevzusuna benziyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Tek seferlik olmayabilir. Hem alıcılı ile hem satıcılı ile ileride de işler yaparız , bir kere başarabilirsek. Yalnız bize esas gelen alıcı , yani ilk aşamada satıcıdan komisyon istersek adam , hadi lan diyebilir , iş ciddi olmadan. Alıcı komisyon ödemeye hazır , ama % olur , ama işte fiyatı farklı söyleyerek ama ikisi birden :) Sonuçta bana bunu bul diyen kendisi , doğal olarak direkt satıcıdan almaya göre biraz daha fazla para çıkacak cebinden :) Satıcıdan komisyon alma işi ileriki işler için daha kolay olur. Bak ben daha sana satış yaptırırım ,potansiyelim var diye kanıtlamış olursun birincide çünkü. Zaten 4-5 kombinasyon var toplamda senaryo olarak :) Seçeceğimiz , seçebileceğimiz yola göre kendimizi hukuksal olarak nasıl koruruz uluslarası camiada onun peşindeyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 işin yurtdışı ayağı varsa bi ithalat ihracat şirketi kur, malı al sat yap, akreditifle çalış, risk kalmaz. ya da komisyon işi slavlarla yapılacaksa sorun çıkmaz. tek yetkili distribütörlük antlaşması da yapılabilir ama taraflara kabul ettirmek zor olabilir. çok dğeişken var belli olmaz. bunların hepsi negotiation işi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnos_1 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2013 Firma var zaten , aktif olarak benzer ürünlerin alım-satımını yapıyoruz. Ama bu sefer ki akreditifle bizim alıp satabileceğimiz bir ürün değil. Hem ürününü yapısı sebebiyle , bize direkt satılmama ihtimali çok yüksek( ztn bazı satıcılar o yüzden , alıcının yetkili brokeri miyiz diye kağıt istiyor ) , hem de bizim önce onu alıcak sermayemiz yok, almayız da zaten çünkü , son anda pürüz çıkarsa mal elimizde kalır. Yani bu işin kesinlikle broker gibi olması gerekiyor. Bir de yetkili dist olayı da burda olmaz , alıp sattığımız ürünler ikinci el , her ürün o yüzden kendince unique diyebiliriz. Yeni bir ürünü fabrikadan alıp adama satmıyoruz yani , o yüzden sürekli aynı satıcıdan aradığımız ürün çıkacak diye birşey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar