Killer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 yav yok ben kendi halimde takılıyorum para mara zor işler de mesala adsense reklamında google'da alıyo biraz galiba reklama tıklanınca dışardan reklam alamıyom musun? babamın sitesine reklam vercem mesala döeşemeci diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Abi disaridan alirsin kabak gibi koyarsin girise bi link falan, reklam aldigin kisi de oder sana parasini googlela bi ilgisi yok yani. Veya zaman zaman degissin diyorsan her app acilisinda kontrol ettirirsin bi URLden yeni reklam var mi diye, varsa indirtirsin falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 e vergi ot bok olayları yok mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 yok sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 google bile vermiyor sanirim su an devlete vergi, sen mi vercen :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 o google sdf neyse ya zor işler bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 dudes http://stackoverflow.com/questions/4867379/android-eclipse-ddms-cant-access-data-data-on-phone-to-pull-files burdaki problemin aynısı var bende. app başlıyo fakat db ile alakası olan biyere tıklayınca tabi güm. db'ye erişemediği için activity hatası verip table not found çekiyo manuel olarak ddms'de emulatore pushlayabiliyorum tabi db dosyasını (bilgisayarda dosya içinde gözükse bile) sonra çalışıyo aynı şeyi telefonda yapamıyorum ama çünkü izinlerle alakalı bi problem var galiba + onun dışında markete koyarsam mesala app yüklerken izin isticem ya, o zaman hallolur mu aceps? edit: ana problem şu galiba http://developer.android.com/reference/android/Manifest.permission.html#READ_EXTERNAL_STORAGE db kısmını arkadaş yazdı da, manifestte izin olaylarını falan halletmemiş hiç HELPMEBRAHS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2013 http://stackoverflow.com/questions/6165887/android-permission-of-creating-database Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 selam bi önceki yazıdğım problem de duruyo bu arada asd yeni sorum var splash screenim var bitane. 3 sn delayden sonra öbür ekrana geçiyo. 2. ekrandan geri splash'e döndüğümde yine 3 sn bekleyip öbür ekrana geçiyo ama splash screen'den geri dönüp menüye düşünce, splash screende zaten çalışmış olan 3 sn delay olayı, gidiyo 2. ekranı açıyo. program hiç bi zaman kapanmıyomuş gibi düşünün. what do? menüye düşünce programı kapat gibi bişey laızm bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desolator Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Son sorun için, splash screen in uygulamada bir kere gözükmesi daha iyi olur gibi sanki. Bunun için splash screen'den öbür sayfayı açtığın kodun altına finish(); eklersen, öbür sayfayı açıp kendini kapatır. Böylelikle öbür sayfadan "back" tuşuna basıldığında uygulama kapanmış olur. Umarım doğru anlamışımdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 aynen daha mantıklı. bazen kafayı daldırınca başka çözüm üretemiyosun yalnız finish'i koyunca splash screen'den diğerine geçemedi finish'i onCreate()'in en altına koyuyorum dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desolator Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Yok abi. startActivity(this,ÖBÜRSAYFA.class); dediğin satırın altına koyacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2013 adamsın eyv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2013 salak problemimiz devam ediyor db falan herşey kurulu. run edince database'i okuyamıyor program. db dosyasını emülatore manuel pushlayınca çalışıyor ama program yani izinlerden mi kaynaklanıyo nedir anlamadım yöntem de şu ddms'i açıyoruz emulatorun data dosyasını açıyoruz, sonra tekrar data uygulamanın paketine girip, db dosyasını TEKRAR bilgisayardaki db dosyasına pushluyoruz uygulama çalışıyor. şimdi telefonda aynı şey olmuyo çünkü data dosyasına giriş izni yok çözemedik şu problemi bi ----- ekstradan uygulamayı menüye dönünce nasıl kill'leriz? finish() ? (yukarıdaki problemin çözümü finishti ama hala çalışıyor gözüküyor uygulama) ty all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 db ile uğraşan bi allahın kulu yok mu la vay anasını fonksiyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desolator Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2013 Db ile uğraştım ama hiç böyle bir problemle karşılaşmadım daha önce. Muhtemelen koddan kaynaklı bir sıkıntı var. Arkadaşın database fonksiyonlarını şurdaki gibi mi yapmış? Uygulama kapandıktan sonra da hala çalışıyor gibi gözükmesi de zannedersem yine database bağlantıları ile alakalı bir şey olsa gerek. Kod olsa daha güzel olur tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2013 o problemi çözdük. nasıl çözdüğümüzü bilmiyoruz yalnız dsfs telefonda çalışıyo şu an uygulama fakat şöyle bi problem var uygulamayı yüklüyosun telefona, çalıştırdığında java.io.FileNotFoundException: /db'nin pathi/ open failed: ENOENT (No such file or directory) akabinde db ile ilişksii olan bir bölüme geçtiğimizde app patlıyo ve hata şu java.lang.RunTimeException:Unable to start Activity componentInfo(...) java.lang.IndexOutOfBoundsException: Invalid index 0, size 0 bu hatayı ilk yüklediğimde alıyorum. app patlıyo ya, sonra tekrar çalıştırıyorum sorun yok dsfgsdgö Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desolator Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Killer said: o problemi çözdük. nasıl çözdüğümüzü bilmiyoruz yalnız dsfs telefonda çalışıyo şu an uygulama fakat şöyle bi problem var uygulamayı yüklüyosun telefona, çalıştırdığında java.io.FileNotFoundException: /db'nin pathi/ open failed: ENOENT (No such file or directory) akabinde db ile ilişksii olan bir bölüme geçtiğimizde app patlıyo ve hata şu java.lang.RunTimeException:Unable to start Activity componentInfo(...) java.lang.IndexOutOfBoundsException: Invalid index 0, size 0 bu hatayı ilk yüklediğimde alıyorum. app patlıyo ya, sonra tekrar çalıştırıyorum sorun yok dsfgsdgö Database dosyası uygulamanın içinde mi (raw ya da assets klasöründe mi)? Uygulama ilk açıldığında uygulamanın içinden (raw ya da assets kalsöründen) kopyalıyor musunuz? Yoksa sıfırdan mı yaratıyorsunuz db dosyasını? Eğer uygulamanın içinde geliyorsa db muhtemelen kopyalarken bir sıkıntı oluşuyor. Önce database path'indeki klasörü elinizle yaratmanız gerekiyor olabilir. Bunun için şuraya bakabilirsiniz. Zannedersem böyle bir probleminiz var. Sonraki invalid index hatası da yine muhtemelen database düzgün bir şekilde yaratılamadığından kaynaklanıyor. edit:typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2013 ya ben de sorayım baya araştırdım bulamadım, mysql veri tabanı var elimde 1 tablo 3 sütun. bunu sqllite atıp uygulamaya gömmem lazım, bi türlü sqlite a çeviremedim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2013 selams toptan sorular sorayım 1-listview'i nasıl özelleştiriyoruz, defaultu baya kötü uzun stringleri çok kötü gösteriyo içinde. biyerde text'ler için ayrı layout tanımlayıp sonra bunu kullan mı diyoruz? 2-şimdi notification gösteriyor uygulama, tek bir cümle. ama cümle çok uzun atıyorum. adam tam okuyamıyor, tıklıyor notif'e uygulamaya açılıyor tekrar. ben diyorum ki ya popup şeklinde açılsın tıkladıktan sonra, notifteki string soldan sağa akışkan olsun 30saliselik şey zaten okuyacağı ama sığmıyor tabi ufak ekrana ty Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2013 courseera da android dersi açılıyor 2 aralık'ta ilgili herkese tavsiye ederim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Desolator Mesaj tarihi: Kasım 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2013 Killer said: selams toptan sorular sorayım 1-listview'i nasıl özelleştiriyoruz, defaultu baya kötü uzun stringleri çok kötü gösteriyo içinde. biyerde text'ler için ayrı layout tanımlayıp sonra bunu kullan mı diyoruz? 2-şimdi notification gösteriyor uygulama, tek bir cümle. ama cümle çok uzun atıyorum. adam tam okuyamıyor, tıklıyor notif'e uygulamaya açılıyor tekrar. ben diyorum ki ya popup şeklinde açılsın tıkladıktan sonra, notifteki string soldan sağa akışkan olsun 30saliselik şey zaten okuyacağı ama sığmıyor tabi ufak ekrana ty 1- Aynen öyle. Bir tane listede gösterilecek her item için bir layout tanımlıyorsun. Daha sonra ListView'a custom bir adapter oluşturuyorsun. BaseAdapter ya da her satırda sadece text göstereceksen ArrayAdapter class'ından extend ediyorsun. getView() methodunu override edip custom layout'unu kullanmasını söylüyorsun. 2- Notification'a tıkladığında uygulamandaki belirli bir Activity'i açmasını söyleyebiliyorsun yanlış hatırlamıyorsam. O intent'in içine de notification'da gösterilecek text'i ekle. Activity'nin onCreate'inde getIntent().getData() ile bundle'ı kontrol edip içindeki string'e activity'den ulaşabilirsin. Daha sonra istersen activity içinde bir pop up yaratıp mesajı orada gösterip, pop'up kapandığında da activity'i kapatabilirsin, ya da activity'i theme olarak "dialog theme" den extend edip direk layout'un içinde de gösterebilirsin. Anlaşılamaması durumunda Google'a sorulacaklar: - Android custom listview - Android passing string via intent - Android dialog like activity kolay gelsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trans Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2014 Selamlar konuyu hortlatayım. Androidde ne nasıl yapılıyor diye bir göz atayım dedim,web service olayına göz gezdireyim dedim. Herhangi bir web service çağırabiliyorum(tek parametreli çalıştırabildim fakat 2-3 parametreli nasıl çağırılıyor amaçlı başladım buna). Deneme amaçlı tckimlik olayını kontrol edeyim dedim. Ama beceremedim. SSL muhabbetlerinde TrustManagerManipulator kullanın demişler,o class ı da ekledim fakat yine de olmadı. neresi yanlış lan bunun.delirdim gece gece saçma sapan takıldığım web service bu. tc Constants Class ı public class Constants { public static final String NAMESPACE = "ht tp://tckimlik.nvi.gov.tr/WS/" ; public static final String URL = "ht tps://tckimlik.nvi.gov.tr/Service/KPSPublic.asmx" ; public static final String SOAP_ACTION = "ht tp://tckimlik.nvi.gov.tr/WS/TCKimlikNoDogrula" ; public static final String METHOD_NAME = "TCKimlikNoDogrula"; public static final String TAG = "LOGGING"; } MainActivity Class ı public class MainActivity extends Activity { public static String value; public static String ret; TextView tw; EditText et; @Override protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) { super.onCreate(savedInstanceState); setContentView(R.layout.activity_main); } public void sendToCalc(View v){ et = (EditText) findViewById(R.id.nbxInput); tw = (TextView) findViewById(R.id.txtResult); if (et.getText().length() != 0 && et.getText().toString() != "") { AsyncCallWS task = new AsyncCallWS(); task.execute(); } else { tw.setText("Please enter Value"); } } private class AsyncCallWS extends AsyncTask<String, Void, Void> { @Override protected void onPreExecute() { Log.i(Constants.TAG, "onPreExecute"); tw.setText("Checking..."); value = et.getText().toString(); } @Override protected Void doInBackground(String... params) { Log.i(Constants.TAG, "doInBackground"); TrustManagerManipulator.allowAllSSL(); getValue(value); return null; } @Override protected void onPostExecute(Void result) { Log.i(Constants.TAG, "onPostExecute"); tw.setText(ret); } @Override protected void onProgressUpdate(Void... values) { Log.i(Constants.TAG, "onProgressUpdate"); } } public void getValue(String celsius) { SoapObject request = new SoapObject(Constants.NAMESPACE, Constants.METHOD_NAME); PropertyInfo pi = new PropertyInfo(); pi.setName("TCKimlikNo"); pi.setValue(Long.valueOf("21312312312")); pi.setType(long.class); request.addProperty(pi); PropertyInfo pi2 = new PropertyInfo(); pi2.setName("Ad"); pi2.setValue("asdasd"); pi2.setType(String.class); request.addProperty(pi2); PropertyInfo pi3 = new PropertyInfo(); pi3.setName("Soyad"); pi3.setValue("klwerjt"); pi3.setType(String.class); request.addProperty(pi3); PropertyInfo pi4 = new PropertyInfo(); pi4.setName("DogumYili"); pi4.setValue(1235); pi4.setType(int.class); request.addProperty(pi4); SoapSerializationEnvelope envelope = new SoapSerializationEnvelope(SoapEnvelope.VER11); envelope.dotNet = true; envelope.setOutputSoapObject(request); HttpTransportSE androidHttpTransport = new HttpTransportSE(Constants.URL); try { androidHttpTransport.call(Constants.SOAP_ACTION, envelope); SoapPrimitive response = (SoapPrimitive) envelope.getResponse(); boolean check = Boolean.getBoolean(response.toString()); if(check){ ret = "true"; }else{ ret = "false"; } } catch (Exception e) { e.printStackTrace(); } } } Çok spesifik soru sormazsanız iyi olur çünkü android bilgim resmen 0 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar