Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yüksek lisans okul değişikliği

SPectre88

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben geçen sene Eskişehir Osmangazi'ye tezli yükseğe kaydımı yaptırmıştım.
Devam edemediğim için bu senede aynı puanlarımla başka okula başvuru yapıp kabul edildim.
Kaydımı sildirip direk kayıt yaptırabiliyor muyum? pek açıklayıcı bilgi bulamadım.
yoksa YÖK sen geçen sene bu puanları kullandın olmaz kardeşim mi diyor?
Eskişehir'den kaydı sildirip sap gibi açıkta kalmayayım sonra :)
Sosyal ağlarda paylaş

SPectre88 said:

okullar öyp harici kadro açıyor öyp Tayyip'in içi boş kurduğu devlet okullarına badem bıyıklı yetiştirmek için var.

Artık çoğu dalda açılmıyor normal kadro, ya da 4-5 senede bir açılıyor. Şu an yalnızca cariyle kadro açan 3-4 üniversite var.

Hani bir de olayın içinde biri olarak söyliyim, öyp'yle gelemiyor badem bıyıklılar sdf, dil sınavı bayağı eleyici duruma geldi son değişikliklerle, kendilerini patlattılar.

Eklemem gerekiyor bu arada, cari usulle (klasik sistem işte) açılan kadrolarda torpilin allahı dönüyor. Yukarıdan telefonlarla, çeşitli siyasi ilişkilerle, akraba torpilleriyle falan doluyor o kadrolar hep. Birebir yaşadım, 2 sene boyunca üniversite üniversite dolaştım; liste başı girip 100'lük kağıt verdiğim bölüm beni 1. yedek yaptı, 3. sıradaki adamı asilden aldı vs.

O yüzden en temizi ÖYP; ALES, ortalama, dil tutturan giriyor ki bu üçünün ortalaması 85 üstü olmak zorunda oluyor çoğu zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

Tecil işi de şöyle;

2 senelik teciliniz yükseğe girince bitiyor, yüksekte 3 sene tecil ediyorlar sizi okula devam ettiğiniz süreçte.

Eğer yükseği bitirirseniz 1 sene daha tecil hakkınız oluyor. Ama bitiremediniz ya da bitirmediniz diyelim, o zaman da yeni yükseğe başladığınızda tekrar 3 sene tecil alabiliyorsunuz tekrar, bunda şu an bir sınır yok.

Yüksek lisans olayı merkezi olmadığından dolayı, üniversitelerin birbirlerinden haberleri olmuyor, yani siz sürdürebiliyorsanız 3 üniversitede birden yüksek lisans yapabiliyorsunuz. Ama bir şekilde haberleri olursa, ikisi de yanıyor. (diplomayı aldığınız an gg no re, kafalar rahat)

Fakat birini bitiremedim, diğerine başlayacağım; askere almasınlar arada diyorsanız şöyle yapacaksınız, malum ağustos 16 mı ne celb döneminin bitişi, o dönemden sonra kaydınızı sildirdiğinizde tecil alamasanız da aralığa atıyorlar sizin askerlik işlemlerinizi; o dönem de zaten 10 üniversitenin 9'unun kayıt tarihi.

Özetle celb dönemi bitişinde kaydınızı sildirip, yeni üniversiteye kayıt yaptıracaksınız; böylece yeni üniversiteniz sizin askerliğinizi tecil edecek, afiyet olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...