darkageman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 öncelikle merhabalar; arkadaşlar benim pc şöyle Amd Athlon Processor II X2 3.00 Ghz İşlemci Kingston ram 8 gb 1333 mhz Ati Radeon hd 4800 Serisi Ekran kartı 1 gb 256 bit 500 watt pcu thermaltake MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART 1 tb samsung hard disk Ekran karti yanmişti garantiden geldi. Rift online adli oyunu oynuyorum medium seviyede misal bi alana girdigimde karşimdaki 5-6 player skill atiyorsa ekran kasiyor. Ne önerirsiniz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Particle engine tarzi bir yazilim varsa ve kapatilabiliyorsa kapat. Birde driver guncelle diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 herşeyim güncel dostum. ama devam ediyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Sorun ekran karti geri geldiğinden beri varsa kartla ilgili bir problem olabilir yok ondan deil diyorsan ozaman oyun kaynakli bir problem olabilir oyunun forumlarına bir bak istersen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Bende de buna benzer bir durum var. Donma gibi değil de sanki load lag gibi bişey, 4-5 saniyelik takılmalar oluyor sık sık, fps 1e düşüyor falan. Şöyleki; mesela ben de rift oynuyorum, genelde açık alanlarda oluyor bu dediğim, dungeon bg vs gibi loading screen ile girilen yerlerde gayet normal, akıcı. Bikaç oyunda daha oluyor. Arma 2 mesela. Steamden çalıştırınca oyun sapıtıyor, sanki arkada çalışan onlarca program varmış gibi kasıyor takılıyor. Steami kapatıp exeden girince ilk 1 saat falan sorun yok sonra yeniden takılmalar başlıyor. Bişeyler aşırı ısınıyor heralde diye test yaptım, ama öyle aşırılık bir durum da yok yani işlemci 50 gpu 80 derece max. Ve yaklaşık 1-2 ay önce falan başladı bu durum. Aynı oyunları eskiden sorunsuz çalıştırırdı. Driverlar güncel de ben asıl ramden şüpheleniyorum. Herhangi bir oyunu açtığımda %95 useage oluyor. Windows zaten %55'ini çekiyor direk. 2 yıldır aynı sitemi kullanıyorum ve artık ömrü bitti heralde?? Şöyle mesela kallavi bi ram alsam rahat edermiyim? Ekran kartı şimdilik idare ediyor i7 870 2.93ghz AMD Radeon HD 6570 2/1 gb 128bit 2gb ram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Yani genel olarak sorun isinma yada yetersiz ekipman gibi duruyor ama bilemedim hani gorsem belki daha kokay anlaşılır ama kasa icini temiz tutun. Grafikleri en dusuk ayara getirip bi sure test yapin. Belki guncel driver da problem vardir. Tek tek deneyin Kasa temizligi özellikle slot agizlarini Dusuk grafik ayarında performans testi. Steam agir bi yazilim bok var gibi gun asiri 75-80mb guncelleme yapiyorlar bi halta yaradigi yok. Steam bile kastiriyor olsbilir varmi bilmiyorumda steam ile oyunlari ayirabiliyosaniiz onu falan yapin. Bide mutlaka bu tarz problemler icin oyunun forumunu takip edin supporta yazın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkageman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Sandmandaki olayin aynisi bende oluyor raiddede oluyor ama bende ben ekran kartimdan süphe ediyorum cok ısınıyor zaten degişmek şart oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2013 Kasayı daha geçen gün temizledim en son, tek tek parçaları söküp temizleyip tekrar taktım gıcır gıcır oldu. Steamin gereksiz kasmasının farkındayım ama şu son zamanlarda bazı oyunları oyanmayacak seviyede kasması baya canımı sıkılıyor Hardware noobu olsamda ekrandaki değerlere baktığımda Ram'in rolantideyken bile yarısına yakını windows tarafından kullanılıyo olması ve diğer işlemler için bana 1 gb'lık diğer yarısını ayırıyor olması yetersiz kaldığını gösteriyor. Oyun açtığımda ise tamamına yakınını kullandığını söylemiştim zaten önceki mesajda. Bu durumda en büyük etkenin Ram olduğunu düşünüyorum. Doğrulatmak istedim. (ha gerçi 2 yıl boyunca bu şekilde kullandım alabileceğim en iyi persormansı aldım, ama şuanda neden böyle sorun çıkardığını anlamıyorum. Ömrü bitti sanırım) Bide merak ettiğim niye bir anda böyle bi sorunum olduki Parçalar düzgün çalışırken bir anda mı patlıyor? Ya bu bilgisayarda bişey var geç açılmaya başladı falan derken pat 2 gün sonra oyunlarda sapıtmaya, alt tab yaparken kitlenmeye falan başladı edit parantez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Ozaman bi hijackthis falan kur virus girmistir makinana. Yada trojan tarzi bi sey vardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 freeze lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2013 Buzlanma yapmis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar