Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyunlarda Freeze Problmei

darkageman

Öne çıkan mesajlar

öncelikle merhabalar;

arkadaşlar benim pc şöyle

Amd Athlon Processor II X2 3.00 Ghz İşlemci
Kingston ram 8 gb 1333 mhz
Ati Radeon hd 4800 Serisi Ekran kartı 1 gb 256 bit
500 watt pcu thermaltake
MSI 760GM-P21 (FX) AM3+ AMD 760G+SB710 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART
1 tb samsung hard disk
Ekran karti yanmişti garantiden geldi.

Rift online adli oyunu oynuyorum medium seviyede misal bi alana girdigimde karşimdaki 5-6 player skill atiyorsa ekran kasiyor. Ne önerirsiniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

Bende de buna benzer bir durum var.
Donma gibi değil de sanki load lag gibi bişey, 4-5 saniyelik takılmalar oluyor sık sık, fps 1e düşüyor falan.
Şöyleki; mesela ben de rift oynuyorum, genelde açık alanlarda oluyor bu dediğim, dungeon bg vs gibi loading screen ile girilen yerlerde gayet normal, akıcı.

Bikaç oyunda daha oluyor. Arma 2 mesela. Steamden çalıştırınca oyun sapıtıyor, sanki arkada çalışan onlarca program varmış gibi kasıyor takılıyor. Steami kapatıp exeden girince ilk 1 saat falan sorun yok sonra yeniden takılmalar başlıyor. Bişeyler aşırı ısınıyor heralde diye test yaptım, ama öyle aşırılık bir durum da yok yani işlemci 50 gpu 80 derece max.

Ve yaklaşık 1-2 ay önce falan başladı bu durum. Aynı oyunları eskiden sorunsuz çalıştırırdı.

Driverlar güncel de ben asıl ramden şüpheleniyorum. Herhangi bir oyunu açtığımda %95 useage oluyor. Windows zaten %55'ini çekiyor direk.
2 yıldır aynı sitemi kullanıyorum ve artık ömrü bitti heralde??

Şöyle mesela kallavi bi ram alsam rahat edermiyim? Ekran kartı şimdilik idare ediyor

i7 870 2.93ghz
AMD Radeon HD 6570 2/1 gb 128bit
2gb ram
Sosyal ağlarda paylaş

Yani genel olarak sorun isinma yada yetersiz ekipman gibi duruyor ama bilemedim hani gorsem belki daha kokay anlaşılır ama kasa icini temiz tutun. Grafikleri en dusuk ayara getirip bi sure test yapin. Belki guncel driver da problem vardir. Tek tek deneyin

Kasa temizligi özellikle slot agizlarini
Dusuk grafik ayarında performans testi.
Steam agir bi yazilim bok var gibi gun asiri 75-80mb guncelleme yapiyorlar bi halta yaradigi yok. Steam bile kastiriyor olsbilir varmi bilmiyorumda steam ile oyunlari ayirabiliyosaniiz onu falan yapin. Bide mutlaka bu tarz problemler icin oyunun forumunu takip edin supporta yazın.
Sosyal ağlarda paylaş

Kasayı daha geçen gün temizledim en son, tek tek parçaları söküp temizleyip tekrar taktım gıcır gıcır oldu.

Steamin gereksiz kasmasının farkındayım ama şu son zamanlarda bazı oyunları oyanmayacak seviyede kasması baya canımı sıkılıyor

Hardware noobu olsamda ekrandaki değerlere baktığımda Ram'in rolantideyken bile yarısına yakını windows tarafından kullanılıyo olması ve diğer işlemler için bana 1 gb'lık diğer yarısını ayırıyor olması yetersiz kaldığını gösteriyor.
Oyun açtığımda ise tamamına yakınını kullandığını söylemiştim zaten önceki mesajda.
Bu durumda en büyük etkenin Ram olduğunu düşünüyorum. Doğrulatmak istedim. (ha gerçi 2 yıl boyunca bu şekilde kullandım alabileceğim en iyi persormansı aldım, ama şuanda neden böyle sorun çıkardığını anlamıyorum. Ömrü bitti sanırım)

Bide merak ettiğim niye bir anda böyle bi sorunum olduki Parçalar düzgün çalışırken bir anda mı patlıyor? Ya bu bilgisayarda bişey var geç açılmaya başladı falan derken pat 2 gün sonra oyunlarda sapıtmaya, alt tab yaparken kitlenmeye falan başladı

edit parantez
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...