NeoStyle Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Beyler şu resimdeki engebeli gibi görünen kısıma kaç blok sığar sizce?
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Çok değişir o iş. İmar durumu ne? Çekmeler nereden, ne kadar var? Bloklarda kaç daire olacak? Daireler kaç odalı kaça kaç olacak? Tam olarak arazi de neresi anlamadım zaten. Metrekare hesaplayabilirsen google'dan tahmini çıkarırım ama birşeyler.
NeoStyle Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Aksarayda d 90 ile e 750 karayolunun cephesi, otogar ve devlet hastanesi ve buğday pazaro var epey yakınlarında,karşısındaki boş laanlardan birine Real yapılacakmış. Yine o civarlarda bi arsaya şu fiyatı çekmişler. almancısı bol bir memleket, adamların gözleri dönüyor arazi, gayrimenkul almak için yarışıyorlar adeta nedense
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Geniş bi konu şimdi. Metrekare bilmek lazım. Mesela elimde şuan bir iş var oradan örnek vereyim. 460 metrekareye 5 tane 2+1, 1 tane stüdyo sığdırdım. Geçen bir proje çizdim 225 metrekareye 2 tane 3+1 koydum geniş daireler oldu. 325'e 2 tane 3+1 yaptığım da var. Yani müşteriye göre falan değişiyor. İmarı lazım, ne kadar inşaat alanı veriyorlar o lazım. Sen az çok m2 biliyorsan arazi kenarlarından 3-5 metre içeriden başlayarak, bloklar arasına da 6 metre falan varmış gibi düşün işte. Çok random tabi bunlar, belediyeden gelecek imar durumuna bağlı hep.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 2+1den 28 blok sıkıştırırız biz oraya, %30u sizin kalanı benim, dairelere tezgah dolap takmam yalnız. edit: araya Black girmiş sdf
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 tam bir pislik müteahhit çıktın tatar.
NeoStyle Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Valla dededen kalmış, geçen sabah aradılar vekalet mekalet pek heyecanlı istekliydiler. Kuzen yeri gösterdi işte ada pafta parsel falan bilmiyorum tam, rakamsal bilgi yok elimde. Pazartesi gidip vekalet vereceğim. Bakalım ne çıkacak altından
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Konu mimarlıksa forumda 10 GERGE gücündeyimdir.
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 black ice. mimar falan değilsiniz siz. senin gibilere mimar değil yönetmelik bilen mimarlık operatörü deriz biz. 200 m2 ye 4 tane 2+1 1 tane stüdyo sığdırdım hehehehehehe. mimarlık bu değil canım benim. izmirde çalıştığım mimarların %95 i senin gibi. ama mimar olan o diğer %5i işte. siz sadece dünyanı çirkinleştiren ve müteahhitleri daha zengin etmek için eğitim görmüş çizimcilere benziyorsunuz benim gözümde. kusuruma bakma. bir inşaat mühendisi olarak çok şikayetçiyim sizden de projelerinizden de. daha çok yazarım. yazmayacağım. durduk yere gerek yok.
NeoStyle Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 harbiden durduk yere nerden çıktı bu laflar
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 chrome said: ben de izmirdeyim :) yeni başladım daha iş hayatına. iş öğreniyorum. bahsettiğin adam olsa olsa patronumdur. çünkü ben ofiste söylenen projenin uygulamasını çizen ya da cephelerini tasarlayan çalışanım. biraz daha bahsedersen sevinirim. belli ki deneyimlisin ben de yararlanayım çünkü yeni mezunum. mesela piyasada işler böyle yürüyorsa suç neden mimarın oluyor onu anlamadım. bir de verilen alanı verimli şekilde kullanmak neden yanlış? bunları ciddi merakımdan soruyorum sana karşı gelme amaçlı "ne var bunda karşim?" şeklinde değil.
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Baslik cukulatalar puskevitler i aninsatti...
KidLazer Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 http://www.daftlogic.com/projects-google-maps-area-calculator-tool.htm m2'ye osbeşbin ağaç düşseeee ...
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Black-ice said: chrome said: ben de izmirdeyim :) yeni başladım daha iş hayatına. iş öğreniyorum. bahsettiğin adam olsa olsa patronumdur. çünkü ben ofiste söylenen projenin uygulamasını çizen ya da cephelerini tasarlayan çalışanım. biraz daha bahsedersen sevinirim. belli ki deneyimlisin ben de yararlanayım çünkü yeni mezunum. mesela piyasada işler böyle yürüyorsa suç neden mimarın oluyor onu anlamadım. bir de verilen alanı verimli şekilde kullanmak neden yanlış? bunları ciddi merakımdan soruyorum sana karşı gelme amaçlı "ne var bunda karşim?" şeklinde değil. piyasada işler böyle yürüyorsa ile başlayan bir cümle seni çok kötü yerlere götürür ama b-ice. bazı devlet kurumlarında da rüşvet alan kişiler çok fazla ve onlar için de işler böyle yürüyor. ama bu kişiler onurlarını, haysiyetlerini, devletin olara verdikleri yetkileri menfaat uğruna satmış oluyorlar. ve inan onlar da işler böyle yürüyor kalıbının arkasına sığınıyorlar bu süreçte. işlerin nasıl yürüdüğünü iyi görebilmek iyi ve güzeldir. fakat işlerin yürüyüşüne rağmen yapabilinecek şeylerin olduğunu da unutmamak gerekir. alanı verimli şekilde kullanmak.. bu kelime çok önemli mesela. verimli neye göre? verimli kime göre? mesela içeride yaşayacak olan kişiye göre mi verimli? daire içindeki multi-konfor kriterleri açısından mı verimli? enerji ve ekserji açısından mı verimli? o evde oturacak kişinin sağlığı açısından mı verimli yoksa size bu projeyi veren müteahhite göre mi verimli diye sürüp giden soruları irdelemek gerekiyor. buradan çıkardığın cevapta optimizasyona gitmemiş isen, gitmek için çabalamamış isen yaptığın işi sorgulaman gerekiyor. ben de pek bilmem zaten bu işleri benim işim statik ve eco design üzerine daha çok. ama konu ile ilgili isim yapmış kişiler ile bir çay sohbeti yaparsan ki genç mimarlara seve seve yardımcı olurlar, aradığın cevapların tatmin edici versiyonlarını onlardan alabilrsin.
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 %50 imar yasasi cikiyo kac metrekare ise hesaplayin iste cok mu zor lan sunlar muhendis mimar olmaya gerek yok
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Forum ortamındayız, mimarlığa yeni başlamışım. daha o bahsettiğin adamlardan bile olmadım. biraz daha sakin olup somut örnekler falan versen iyi olurdu. neyi yanlış yaptığımı ya da böyle giderse ileride yapacağımı bile anlamadım çünkü. hangi verim? ben orada alandan bahsettim tabii. Peki senin karşı geldiğin kişi olmamak için neye dikkat etmeliyim? Hangisi doğru? Müh. olarak rahatsızmışsın, neden? Salak saçma taşıyıcı sistem falan çizip uğraştırdıkları için mi mesela? Tabii ki yerleşmiş sistem yozlaşmışsa buna uymak doğru değildir. Ama burada bahsettiğimiz sistem neye zarar veriyor anlamadım işte. Bir de b-ice çok karizma geldi. Nickimi değiştirticem.
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Bir yandan da altta 100 dairelik apartman çizmem ironik oldu bayağı.
NeoStyle Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 KidLazer said: http://www.daftlogic.com/projects-google-maps-area-calculator-tool.htm m2'ye osbeşbin ağaç düşseeee ... 10-11 dönüm falanmış
chrome Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Black-ice said: Forum ortamındayız, mimarlığa yeni başlamışım. daha o bahsettiğin adamlardan bile olmadım. biraz daha sakin olup somut örnekler falan versen iyi olurdu. neyi yanlış yaptığımı ya da böyle giderse ileride yapacağımı bile anlamadım çünkü. hangi verim? ben orada alandan bahsettim tabii. Peki senin karşı geldiğin kişi olmamak için neye dikkat etmeliyim? Hangisi doğru? Müh. olarak rahatsızmışsın, neden? Salak saçma taşıyıcı sistem falan çizip uğraştırdıkları için mi mesela? Tabii ki yerleşmiş sistem yozlaşmışsa buna uymak doğru değildir. Ama burada bahsettiğimiz sistem neye zarar veriyor anlamadım işte. Bir de b-ice çok karizma geldi. Nickimi değiştirticem. abi şimdi ben sana kalkıp bunları uzun uzun anlatamam ki şu an. sizin mesleğin paralel dokunduğu branşlar ve uluslar arası standartlar ile belirlenmiş kritlerleri var. eurocode, american standards falan var. eğer meraklıysan bu standartların nasıl oluşturulduğuna bakman gerekiyor. hangi parametreleri nelere göre belirlemiştler. örneğin sen şimdi bodoslama eurocode a göre güneşlik yaparsan olmaz. neden çünkü o ülkelerin güneş açıları ile türkiyeninki farklı. o ülkeler ile bizim iklim durumlarımız da farklı. o yüzden senin konfor için belirlenen parametrelere göre formüller ile oynaman gerekiyor. bu pencere boyutlandırması için de böyle, iç mekan geometrisi için de böyle. standartlarda neyin neden nasıl seçildiği çok güzel anlatılıyor. eğer oralardan açıp bakarsan görürsün zaten. ilk farkedeceğin şey de bizim yönetmeliklerimizin ne kadar sığ ve yetersiz olduğu olacak. onun dışında yaptığın yapıyı doğurup büyüteceğin bir çocuk gibi görmen gerekiyor. çünkü onun toplumda bir yeri ve önemi var. bir duruşu var. duruşu ile verdiği bir mesaj var tekdüze bile olsa. uzun yıllar boyunca belki de yüzbinlerce insan içine girip çıkacak, ona bakacaklar. dış doku ile uyumluluğu, içinde bulunacak kişiler ile iletişimi ve bunun gibi çok önemli nirengi noktaları var. o bina ile topluma istemesen bile bir mesaj veriyorsun sen. önce neyin ne anlattığını anlayıp sonra ona göre dilediğin mesajı verebilecek bilinçte olman gerekiyor. sorularının cevapları bende yok abi özetle. sağlam bir mimar bulmalısın. ben hem inşaat mühendisiyim hem de enerji sistemleri mühendisi. kendi açımdan rahatsız olduğum şey de mimarların çoğunun statiğe bakış açılarının çok sığ olması. mimari bir unsur olarak görmemeleri işin statik kısmı. bir de bilincinde olmaları gereken şey şu 2007 deprem yönetmeliği yetersiz bir yönetmelik. sadece o kritlerleri sağlaması yeterli değil binaların. enerji açısından da eksikleri say say bitmez zaten. konu ile ilgli kitap yazılmış hatta bu yüzden birsürü :) en basitinden neden her binaya mümkün olduğu ve masrafsız olduğu halde solar chimney modellenmiyor gibi gibi gibi.
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2013 Neyden bahsettiğini anladım. Bu konularda daha farkında olacağım bundan sonra. Araştırmaya da girerim. Teşekkürler.
Öne çıkan mesajlar