Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Guild olayına farklı bir bakış açısı..Belkide yeni bir topluluk.

CrayTotem

Öne çıkan mesajlar

(Öncelikle başka bir konu altında yazdığım şu yazıyı C/P liyerek konuya girmek istiyorum)
Yazdığım şeyleri dikkatle okumanızı ve lütfen belli bir saygı çerçevesinden çıkmadan açık şekilde fikirlerinizi , yorumlarınızı vermenizi istiyorum...

-
Şu garip forumlara bi göz attımda...Guild master muhabbeti dönmüş...Çok garip şeyler gördüm orda.. Sadece 1-2 sayfaya baktım sonra korktum kapadım diyim açıkcası...

Şimdi bence bu iş öyle referansla meferansla olmaz.. Hele hele UO referansıyla hiç olmaz.. Bu ne uo nede başka bi oyun...
Bence burda Master olucak adam Pati de adını duyurmuş saygın seviyeli aklı başında we dikkatli biri olmalı...We oyuna yürek wermiş biri olmalı =)
Ben en son City of Heroes isimli MMORPG de oynuyodum..Oraki Pati guildi tek kelimeyle süperdi..Başta iyilik meleğimiz Devvo olmak üzere yetkili kişiler 20-35 yaşları arasında we saygın insanlardı we bi o kadarda kafa insanlardı..3 ay boyunca minicik bir sorun bile yaşamadık kimseninde şikayeti olmadı...

Lafı uzatmanın manası yok.. Eno olsa güzel olurdu ama Eno muzda US de malesef..Ben şahsen coLdwind we Azmodai derim..Çünkü bu insanlar Bab the kenk olmadığını kanıtlamış yönetici ruhuna sahip saygın we muhabbeti iyi insanlar bence...

Gerçi azmo Guildde olmak bile istememiş coldwind da masterlık istemiyo sanırım ama ben sadece örnek olsun diye fikrimi söyledim =)
-
Şimdi arkadaşlar anlatmak istediğim sanırım anlaşıldı...Ama yinede kısa ve net bir şekilde fikirlerimi ve isteklerimi bir kez daha yazıcağım...
Öncelikle kimse üzerine alınmasın ben genel konuşucam...
Her zaman her yerde gıcık , dikkatsiz , saygısız başka bir tabirle ise lamer insanları görmek mümkündür..İşte beni bu oyunda gerçekten korkutanda bu yanlış , düzensiz , seviyesiz ve saygısız bir toplum...
Peki bu konuda ne yapabiliriz?
Aslında hiçbirşey..Ama bir o kadarda bissürü şey...
Şöyle açıkliyim ben burda daha cok Bol türk , bol bol adam , çok fazla adam çok fazla güç , daha fazla güç gibi kavramlardan uzak bir şekilde Saygı , seviye , dostluk we eğlence kavramlarını temel alan bir topluluktan söz ediyorum..
Seçici mantıklı we düzenli bir toplum...Evet zor ama imkansız değil.. Bunu başarabiliriz we 100 kişi olup sadece savaşmak ve kazanıp güçlü olmak ve daha fazla hırs yapmak kavramlarını yok edip Dostluk ve Eğlence kavramlarını öncü olarak alabiliriz...

Bende bunun için burda Seçici we düzenli bir toplum fikri ortaya atıyorum ve belkide temelini atıyorum...
Şunuda belirtmek isterim ben kesinlikle kendimi Guildmaster olarak önermiyorum ve istemiyorum..Çünkü insanlarla ilgilenme , otorite kurma gibi özelliklere sahip olmadığımı we bu sorumluluğu kaldırabilicek seviyede biri olmadığımı biliyorum.. Ama bunu başarabilicek insanlar olduğuna inanıyorum...

Okuduğunuz için çok çok teşekkür ederim..
Lütfen fikir we düşüncelerinizi açıkca dile getirin...
Kendinize sadece şu soruyu sorun ''Neden olmasın?''

Saygılarla...

Edit : Alliance veya Horde fark etmez..(Yazım hataları..)
Edit : Dip not : Arkadaşlar çok citti gibimi göründüm? Ne kadar geyik bir insan olduğumu çoğu kişi bilir.. Ama önemli olan yerinde geyik yerinde cittiyet olayını yapabilmektir..
Edit : Lütfen sadece ne istediğini bilen ve bu konuyu destekliyen insanlar yazsın.. Laf kalabalığı istemiyorum..
[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Eğer Haksızlığın Önünde Eğilirseniz....
Hakkınızla Birlikte Şerefinizide Kaybedersiniz.!!
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 06 Aralık 2004 03:37 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 06 Aralık 2004 03:39 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 06 Aralık 2004 03:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sana katılıyorum cray.
Zaten guild elemanlarının seçimi dikkatli yapıldıktan sonra fazla kişi alınması da çok büyük bir sorun teşkil etmez.
Yurt dışında yaşayan arkadaşlar var forumlarda. Onlar güvendikleri seviyeli insanları davet edebilirler.
Bu sayede sadece Türklere açık olmayan ama sadece düzgün insanlara açık olan bir guild kurulup hem raid vs. için yeterli kalabalık hem de kaliteli, paylaşımcı bir ortam yaratılabilir.

Guild master konusunda birşey söyleyemeyeceğim zira benim forumlarda uzun bir geçmişim yok, herkesi tanımıyorum ama çoğunluğun kabul ettiği, güvendiği bir insanın komutası altına girmekte sakınca görmem.

Evet, dediğin gibi bu gerçekleştirilmesi zor bir hedef ama imkansız değil.[signature][hline]Mahkumun dayanıklısı insana meslek zevki veriyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Çok teşekkür ederim acgur...
Senin benim gibi insanlar olduktan sonra o kadarda zor olmaz..( Çaktırmasalarda aslında baya var biliyorum :) )
Dediğin güzel zaten bende yabancılarada açık olmasından yanayım..Benim istediğim '' Bab KLANA alsana pls'' diyen herkesin giremiyceği seçici bir toplum.. Mesala güvenilen arkadaşları getirme demişsin o olay içinde adamı getiren kişinin kefil olması gibi bir düşünce öne sürüyorum ve sorun çıkarsa 2 sininde yanması =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

CrayTotem söylediklerine katılmamak mümkün değil. tabiki kimse istemez cıvık saygısız insanlarla oyun oynamayı. bu konu guild sayfasındada konuşulmuştu. bana ortada endişelenecek bir durum yokken bu tip konulara girmek biraz garip gelmişti. sonuçta gayet sevilyeli bir ortam var guild sayfasındaki foruma bakrasan. ama yinede anlıyorum endişelenmekte haklısın.

guild master konusunda ise o kadar büyük bir problem yok. o bahsettiğin başlıkta bi arkadaş daha kendini tanıtmadan ilk mesajında guild master olmak istiyorum dedi, kimse kaale almayıncada etrafa saldırdı. beni guild master seçmiyorsanız gidiyorum dedi ve gitti. sonuçta guild masterı zamanla tanıyarak bulabileceğimize karar verdik.

yani şu anki kadroyla iyi gidiyor bence. ilerde yeni üye alırkende çeşitli yöntemler geliştirebiliriz. mesela bi heyet kurulur guilde girmek isteyen önce bir hafta falan izlenir. davranışlarına bakılır. uygun bulunursa heyet raporunu alıp guilde girer. yani seviyeli bi ortam isteyenler çoğunlukta oldukça bi şekilde başarırız...[signature][hline]wowowowowowo
Sosyal ağlarda paylaş

Rinencim haklısın biliyorum ordaki çoğu insan düzgün lakin ben o foruma bakınca midem kalkıyo..Orda bir kaos oluşmuş herkez başka bişey söylüyo kısacası ağızı olan konuşuyo hesabına gitmiş...O yüzden bu konuda bana hak veren ve citti düşünen insanların bu topic altında konuyu dağıtmadan benimle konuşmasını ve bir toplum oluşturmasını istiyorum...

Bir nevi test diyelim sen anla..Konuşmasından kim kimmiş anlarsın değilmi =)

Bu bir başlangıç diyelim..Belki ayrı belki orasıyla birleşik bir toplum olur bilinmez..Ben sadece uygun kişileri bulup özelden haberleşerek temel atmak istiyorum =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
[b]CrayTotem, 06 Aralık 2004 03:36 tarihinde demiş ki:
Edit : Lütfen sadece ne istediğini bilen ve bu konuyu destekliyen insanlar yazsın.. Laf kalabalığı istemiyorum..

saygıdan bahsediyorsun fakat bunu söyliyerek en azından benim saygımı yitirdin.

Burası bir forum ve sen burda bir başlık atarsan insanlar burda istediklerini forum kuralları dahilinde istedikleri şekilde dile getirir. İnsanların düşüncelerini dile getirme özgürlüğünü kim oluyorsunda kısıtlıyorsun ve bunu yaparken de seninle aynı fikir de olmayan sana göre laf kalabalığı yapan insanları ezip dışlıyorsun hemde gayet şımarık bir dille.

yazık... bence ilk başta güzel bir konuya değinmişsin ama dip notların yazdıklarınla hiç tutarlı kalmamış.[signature][hline]When hell is full,
the dead will walk the earth.
www.rotten.com
Sosyal ağlarda paylaş

(MeTh) : orda demek istediğimi her mantıklı insan anlar...
İnsanlar topiclere gelip alakasız bir konuda konuşmaya başlayıp konuyu saptırıyolar...Tamam bende yanlış kaba bir dille söylemişim ama demek istediğim akıllı olun ben kralım bab the kenkim değil.. Saçma sapan konuşmayındı...

Ayrıca siyah yazmışın , kullandığın laflara ve iğrenç kaba diline bak...
Güzel bi yazıyla o yanlış lafımı eleştirsen ''Aaa ezdi direk ne saygılı , mantıklı adammış dur özür diliyim'' derdim... Ama şimdi ''Saygısız insan konuşmasını bilmiyo we bu yazdığıyla az sonra Topiğin konusunu saptırıcak'' derim...
Hala konuşmak istersen özelden gel Bunu zaten buraya yazarak nasıl biri olduğunu gösterdin.. Amacın herhalde ''Herkesin içinde eziyim kral oliyim'' falandı...

Özele....

Edit : Snnle aynı fikirde olmayan demişsin..Benimle aynı fikirde olnayan adam yazmıycak tabiki.. Gelipte ''aaaa olmaz bunlar çok saçma ezik lamer bi guild kuralım'' mı diycek?[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com

[Bu mesaj CrayTotem tarafından 06 Aralık 2004 06:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

katılıyorum sonuna kadar. seviye çok önemli. ben de yapı olarak çok ciddi değilimdir, hatta bazen geyik seviyem son derece yükselebilir ama seviye farklı bir şey.

tüm türkler gelsin, herkesi dolduralım, çok kişi olalım şeklinde bakmamak lazım olaya dediğin gibi. epey seçici olmak lazım, ister türk olsun, ister patiden olsun ister level 90 olsun tanımadan almamak lazım kimseyi.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 06 Aralık 2004 15:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

seviye konusuna bende katılıyorum,kalabalık olmak önemli değil isterse 10 kişi olsun ama düzgün insanlar olsun,zaten dediğin gibi kötü bir ortam oluşursa ben hemen soyutlarım kendimi şahsen, zaten herkesinde aynı şeyi yapacağına eminim kimse istemez bu tür kötü şeyleri,guilde girmek için sıkı bir denetim olması bencede şart[signature][hline]Sadece yaşamak için öldür
Sosyal ağlarda paylaş

dediklerin dogru olmakla birlikte, mevcut guild su an iyi gidiyor bence..
simdi tamamen ayri bir guild kurmanin geregi olmadigini dusunuyorum.
o guildmaster tartismasini yaratan ayrildi guilddan zaten..
gecici guild sitesindeki forumlarda da, 5-6 kisi gayet caliskan tutumlar icersindeyiz.[signature][hline]Seek & Destroy
Sosyal ağlarda paylaş

Sırf Türk diye her önüme geleni guilde almaya karşıyım, tabi eğer ben gm olursam.

Azmo bey, gm kavgaları eğer düzgün karar alınırsa olmaz. Ha, elbette ki tartışma olacak ama yani ben çözüm getireceğimize inanıyorum. Bir kere benim olduğum yerde sorun çıkmaz, çıkaranı dağıtırım :b

Ayrıca yok öyle kaçmak, sen de bu işin içindesin. Yoksa oyunda peşine adam takıp reskill çektirtirim hehe :)

said:
Azmodai, 06 Aralık 2004 06:09 tarihinde demiş ki:
referansiniz gururumu oksadi :P dediklerin dogru, ben sahsen yardimci olamam ama bir cok mmoda gorduk gm kavgalarini ve koskoca guildler bu yuzden dagildi, dagitildi vs.

Benim sahsi gorusum bunlari bosverin oyun ciksin kendi halinizde takilin. Kendinize uygun bir grup bulun illa Turk olcaksiniz diye bir kanun yok, ha belli basli kisiler ztn forumda sivrilir belli olur ne yaptiklari ne istedikleri falan onlarla konusursunuz halledersiniz. 3 ay onceden euda kurulacak muhtemel bir guild icin kapismaniz anlamsiz olmus :)

ben guild isine girmeyecem herhalde ama girenlerede onerim bi once kendiniz takilin bakin etrafa. sonra kararinizi verirsiniz.
[signature][hline]Neden feminist olayım ki? Ben güzel bir kadınım. - Courtney Love
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Elufulec, 06 Aralık 2004 16:16 tarihinde demiş ki:
dediklerin dogru olmakla birlikte, mevcut guild su an iyi gidiyor bence..
simdi tamamen ayri bir guild kurmanin geregi olmadigini dusunuyorum.
o guildmaster tartismasini yaratan ayrildi guilddan zaten..
gecici guild sitesindeki forumlarda da, 5-6 kisi gayet caliskan tutumlar icersindeyiz.

Zaten guildleri ayırmak 2. planda olan bişey şu anda...
Bu topic en azından bize kime güvenebileceğimizi gösteriyor...
Fikri olan insanları dinlemek ve kimlerin şu anda doğru yapılandırma yolunda ilerlediğini görmek şu anda bu topicdeki temel amacımız...[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MrMedia, 06 Aralık 2004 17:14 tarihinde demiş ki:
Basit bir olayı nekdar komplike bir hale getirdiniz hiç anlamıyorum burdaki guildmaster olayı UO daki gibi değil yani öyle zannediliyorsa,

Sen yazıyı tam okudunmu arkadaşım?
Burda tam olarak tartışılmak istenen şey ''Guildmaster kim olucak'' değilde ''Düzenli we saygın bir toplum nasıl olabilir , doğru adımlar nelerdir''..Çünkü kimse rahatsız edici bir ortamda oynamak istemez değilmi? =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi hem US deki guildimizin yapısını azıcık anlatıp hem de EU için bir iki şey söylemek istiyorum...

En başta, bu oyunda kalabalık guildler olmadan eğlenmek biraz güç. Çünkü bütün eğlence verecek organizasyonlar için, organize olmuş ve birbirini İYİ tanıyan insanlar olmas şart. US de bunu HER GÜN görüyoruz. EU da kurulacak guildin özelikle yönetici kadrosunun önemi büyük. US de, şu ana kadar guild dahilinde hiç sorunumuz olmadı. 30 üye var sanıyorum. Henüz organize bir topluluk değiliz ama olucaz işallah...

İşin özü, kavgalar kimseye fayda sağlamayacaktır...

Guildmaster olarak, İLK ETAPTA aklıma gelen isimler Qui, Coldwind, Azmodayı... En az onlar kadar iyi yapacak isimler de mutlaka var... Ancak bu zamanla, doğal bir süreç içerisinde seçilir. Gerekirse oylama yapılır, bende desteklerim.

Bu arada, ben EU versiyon edinicem kendime. Ama şu an için GM görevi üstlenmeyi pek düşünmüyorum. Ama tabi zaman ne gösterir bilinmez...
Sosyal ağlarda paylaş

Eno cok haklısın..
Ben Qui yi pek tanımıyodum ama forumlarda bi kaç şey gördükten sonra onunda bu görevi kaldırabileceğine eminim...
Kısacası şu anda benim favorilerimde aynı...Bu insanlar gibi bir çok insan var we yavaş yavaş bu topic de saygın we amaçları olan insanlarda kendilerini gösterip benim gözüme girerek içimi rahatlatmaya başladılar...

Şuan için güzel bir başlangış yapıyo gibiyiz =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MrMedia, 06 Aralık 2004 17:24 tarihinde demiş ki:
halen basit ?

Senin için basit =)

Basit bir gözle bakarsak basit ama detaylı we dikkatli bakarsak zor ama imkansız değil..[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kafama takılan bikaç şey var kusura bakma sormadan edemeyeceğim, offence olarak algilama. Şimdi demişsin ki
said:
Şöyle açıkliyim ben burda daha cok Bol türk , bol bol adam , çok fazla adam çok fazla güç , daha fazla güç gibi kavramlardan uzak bir şekilde Saygı , seviye , dostluk we eğlence kavramlarını temel alan bir topluluktan söz ediyorum..
Bence böyle bi topluluğu public bir foruma msg atarak oluşturamazsin. Eşin dostun arkadaşınla guild kuracaksan zaten forum açmanın bi anlamı yok bence. Onun haricinde çok fazla güç çok fazla adam değil saygı sevgi isterim demişsin. E peki guild kurmanın amacı ne ozmn? savaşlara girip kazanmak, serverda bi yer edinmek için belli şeylere katlanmak zorundasın. Askere sadece sevgi ve saygılı insanları almıyolar :) disiplin denen bişey var. Ayrıca sevdigin ve saygılı insanlarla bir arada olmak için guild kurmak zorunda değilsin ki, friend list var herkezin açabileceği özel chat kanalları var. Girer orda konuşur muhabbetini yaparsin, beraber oynamak istersen grup kurar gezersin. Siz nasıl düşünüyorsunuz bu işi bilemem ama benim aklımdakiler bukadar. Bi de söylemek istediğim bişey, hani paticikde bilen anlayan insanlar vardır normaldir tabi bu, ama türkiyede mmorpg oynayan herkez paticige takiliyo diye bişey yok. Ben mesela sadece wow forumlarına msg attim şimdiye kadar ve bütün mmorpgleri de oynadim ve benden başka 24/7 oynayan en az 100 kişi vardır. Türkiyede oyun oynayarak yaşanmasa da bundan para kazanan bir çok insan var :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CrayTotem, 06 Aralık 2004 03:36 tarihinde demiş ki:

Saygı , seviye , dostluk we eğlence kavramlarını temel alan bir topluluktan söz ediyorum..
Seçici mantıklı we düzenli bir toplum...Evet zor ama imkansız değil.. Bunu başarabiliriz we 100 kişi olup sadece savaşmak ve kazanıp güçlü olmak ve daha fazla hırs yapmak kavramlarını yok edip Dostluk ve Eğlence kavramlarını öncü olarak alabiliriz...

imkansızlığın tanımını yapmışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

s1eger@

Ne demek canım.. Soruları cewaplamak , bilgi ve düşünce paylaşımı için böyle bir topic açtık sonuçta değilmi =)

Şimdi öncelikle eşim we dostumla bir guild kurmuycam...
Tabiki güçlü olmak we bişeyleri başarmak çok önemli fakat önce düzgün bir toplum oluşturabilmek lazım...
Yani birbirini tanıyan saygılı we düzgün eğlenmeyi bilen bir toplum zamanı gelince dağınık bi toplumdan çok daha fazla güzlü olur emin ol =)
Ayrıca hiçbirşey imkansız değildir demiş atalarımız =)

Şimdilik sana verebiliceğim cewaplar bu kadar..
Başka bir sorun olursa weya daha fazla açarsan demek istediklerini daha çok yardımcı olmaya çalışırım.. =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

yapmak istedigin gercekten guzel, fakat sadece bir baslıkta amacına ulasman pek kolay olmasa gerek...
bu oyunda organize olabilmek ve iletişimin dogru sağlanması çogu oyundan cok daha onemli, ve elbette ki bu görevi büyük ölcude gm yerine getiriyor. mevcut gurubumuzda, gercekten sadece kendini dusunmeyip toplulugun cıkarlarını gozetmeyi amac edinmis çok da az denilemeyecek sayıda insan var zaten. sizlerin de katılımı ile bu tarz insanların sayısının artması ve bu kriterlere sahip olmayanların kendiliginden, aramızda rahatsız olup ayrılması ile sonuçlanacagına inanıyorum.
gm olarak favori gosterdiginiz 2 kisiyi de pek fazla tanımıyorum fakat tanıdıgım kişilerin onları onermeleri benim icin onemli bir faktor oldugundan, benim açımdan Azmo. yada coldwind (hangisi zaman ayırabilecegini dusunuyorsa) master olabilir. elbette ki koru korune boyle seylere karar vermek cok dogru olmaz, o yuzden hersey bence oyuna baslayınca netlesir. zaten yawas yawas herkes kendi gorevini ustlenir...[signature][hline]I'm blind, not dead !
biliyorum deaf, ama bu o degil !
Sosyal ağlarda paylaş

toprak güzel yazmışın we haklısın..
Tabiki 1 topicle puf diyip olucak iş değil bu ama dediğim gibi burda temelleri atmamız iyi oluyo.. =)[signature][hline]Haksızlıgın Önünde Eğilmeyin ;
Cray Totem/sNaKe
www.sanaldizin.com
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...