Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diğer ülkelerin mutfaklarından yemekler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dün taco ve körili tavuk yapmıştım güzel olmuştu.sizden istediğim yabancı ülkelerin yemeklerini yazmanız.yapılışlarını ben internetten bulurum ama yazayım ne olacak da diyebilirsiniz.
Mesaj tarihi:
Merguez... Güzel bir fast food tarzı bişey. Genelde Belçika, Almanya taraflarında yeniyor.

Zaten patates&bira olayını bilmeyen yoktur. 30 çeşit sos var. Ağzım sulanıyorrrr.

RACLETTE!!!
Yemin ediyorum şuan yapasım geldi. Çok uğraş gerektiren ama sosyal yemeklerin vazgeçilmezi bir yemek. Hem peynirin hem de yemeğin isminin aynı olması(sadece articleleri değişik, biri yemeği diğeri peynirini temsil ediyor) da ilginç bir detay. genelde İsviçre ve Fransa civarlarında yeniyor. Dediğim gibi, yemeğin sosyal yanı büyük.

Pâté de pommes de terre
Bu da Auvergne bölgesinden. Bayaaa doyurucu, tok tutuyor özellikle hamuru yüzünden. Soğuk bölgeler olduğu için, böyle besin değeri yüksek şeyler yiyorlar. Ağır ama lezzetli.
Aklıma geldikçe yazarım.
Mesaj tarihi:
yarım paket noodle
1 soğan
1 havuç
2 yeşil biber
soya filizi
300gr tavuk (jülyen veya kuşbaşı)
soya sos
zeytinyağı (varsa susam yağı)

havuçları ince dilimler halinde kes (jülyenden kalın olsun)
biberleri de aynen
soğanı da kalın yuvarlaklar olarak kesip her yuvarlağı 2 ye böl ayır dilimleri

noodle'ı haşla (3 - 5 dkk) kenara ayır
tavaya zeytinyağı dök,
tavukları pişir
üstüne havucu at pişsin kzarsın biraz
sonra biberler
sonra soğan
en son soya filizi
üstüne noodle ı ekle
baharat (sarımsak+tatlı toz kırmızı biber+ kara biber+biraz curry+vb)
son olarak soya sos

win

(not: susam yağı eğer noodle fried seviyorsan gerekli yoksa gereksiz. çünkü o zaman noodle ı ayrı bir kapta 3 5 dkk susam yağında çevirmen lazım)
  • Yeni Oluştur...