Wolas Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 çalıştığım yerde sigortam yatıyor şimdide şirket kurucam bakurlu olucam fakat nasıl olucak hangisi iptal olacak nasıl oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cipetpet Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Şirket kurmadan işten çıkışı yapman lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Mümkünse şirket kurduktan sonra çalıştığın yer bir kaç ay daha yatırsın sigortanı ssk devam etsin daha sonra kendi şirketine al sigortanı böylece ssk devam etmiş olur, bağkura geçmemiş olursun. Bağkur iyi değil demişti bizim muhasebeci biraz daha pahalıymış sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 çalıştığın şirketinden sigortan yatıyorsa kendi firmandan ödemen gerekmiyor bana böyle bilgi vermişlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Cipetpet said: Şirket kurmadan işten çıkışı yapman lazım şuan çalıştığım yerde devam etmeyi düşünüyorum sonradan kurduğum şirkette iş iyi giderse istifa edip ordan devam edicem olmuormu diyorsun böle? Churel said: Mümkünse şirket kurduktan sonra çalıştığın yer bir kaç ay daha yatırsın sigortanı ssk devam etsin daha sonra kendi şirketine al sigortanı böylece ssk devam etmiş olur, bağkura geçmemiş olursun. Bağkur iyi değil demişti bizim muhasebeci biraz daha pahalıymış sanırım. şirket kurunca otomatik bakura geçmiyormusun sskda kalma gibi bir tercihin oluyormuki ? jacabo said: çalıştığın şirketinden sigortan yatıyorsa kendi firmandan ödemen gerekmiyor bana böyle bilgi vermişlerdi banda dün hangisi yüksek yatıyorsan o geçerli oluyor dediler ama işte tam doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Churel Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Wolas said: şuan çalıştığım yerde devam etmeyi düşünüyorum sonradan kurduğum şirkette iş iyi giderse istifa edip ordan devam edicem olmuormu diyorsun böle? Olur. Sana kalmış istersen 80 tane şirket aç aynı zamanda başka bir yerde çalış falan vergilerini ve yasal hedelerini hallettikten sonra no problemo. Wolas said: şirket kurunca otomatik bakura geçmiyormusun sskda kalma gibi bir tercihin oluyormuki ? Sosyal güvencen yoksa şirket açarsan direkt olarak bağkura düşersin yok ama zaten hali hazırda bir sigortan var ve devam ediyorsa bağkura geçmezsin ssk devam eder istersen şirketi açtıktan sonra (2-3 ay sonra) ssk nı kendi şirketin üzerine alırsın bağkura düşmemiş olursun. Kendi şirketin üzerine almanda ayrıca fayda var gider gösterip vergi az ödersin falan filan... Sen zaten şirket açma noktasına geldiğin zaman mecburen bir muhasebeciyle görüşeceksin o sana daha iyi anlatır durumu. Bende ilk başlarda böyleydim, 40milyar tane detay var uzaylı gibi bakıuyorsun sonradan küçük bir malimüşavire dönüşüyorsun (mecburen). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Wolas said: çalıştığım yerde sigortam yatıyor şimdide şirket kurucam bakurlu olucam fakat nasıl olucak hangisi iptal olacak nasıl oluyor? Baska bir yerde calisirken vergi mukellefi olup fatura kesebiliyorsun. Sahis sirketi denilen olay. Vergi mukellefi oldugun sure boyunca kendi bag-kur primini odemek zorundasin. Ayni zamanda calistigin yerin elemani olarak olarak calismaya devam ettigin surece is yerin senin SSK primini odemek zorunda. Hangisi gecerli olur dersen, hangisi once baslamis ise o gecerli oluyor. Bu durumdayken isten ayrilirsan o andan itibaren bag-kur'un devam ediyor mesela. Sonra tekrar ise girersen yine SSK primlerin odeniyor ama bosa odeniyor zira sen bag-kur'lu olarak devam etmis oluyorsun. Bunun tek istinasi su sekilde, sen hali hazirda SSK'li isen ve is degistirmen gerektiginde yeni is yerin senin isten cikini hangi tarihte verdiyse, yeni is yerin ise baslamani ayni tarihten veriyor, boylelikle SSK'li olarak devam edebiiyorsun. Bunun disinda anlattigim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2013 Bakur yazımıyla dalga geçen alakasız resim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar