cagrus Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 DEÜ Mütercim Tercümanlık (ing-alm-tur) hakkında biriki sorum olacak umarım yanıtlayabilirsiniz çünkü hiç bir bilgim yok şuan. şöyle sıralayayım; 1- İkinci öğretimde hazırlık sınıfları varmı? Bu bölümün normalinde ingilizce ve almanca hazırlık sınıfları var 2 sene süren. (Çoh önemli) 2- İkinci öğretim olduğu için ortam var mı diye sormam gerekiyor şu an, gitsem bir ortamsızlıktan dert yakınır mıyım? Hep yaşlı başlı adamlar mı gider? 3- Tavsiye eder misiniz? Puanım 460 ve izmir'de oturuyorum o yüzden burayı tercih ettim şehir dışında ki özellleri düşünmüyorum izmir içi özellere de puan yetmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 örgünlere hazırlık varsa iö'ye de vardır elbette iö diye yaşlı başlı adamlar gelecek diye bişey yok ama gündüz olan ortam da olmaz akşamları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 iö ile gece kuşu olmaya hazır ol iş hayatına başladığında ilk başta alışmak zor olacak ama üniversite hayatı fena geçmiyor öğleden sonra kalkıp okula gitmek güzeldi mesela eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Evet ikinci öğretimde de var hazırlık sınıfları. İngilizce'yi geçersen sadece bir sene Almanca hazırlıkta okuyabilirsin. Yaşlı başlı adamlar olmaz ama ikinci öğretimde, özellikle geç saatlerde okul baya tenha olur. Tercümanlık Tınaztepe'de sanırım, o yüzden okuldan sonra gezme etme olayları falan da zor olabilir. Bölümde okumadım veya okuyan bir tanıdığım yok ama 2 sene önce tercih için araştırma yaparken hakkında hep olumlu şeyler okumuştum. Üç dil olması büyük avantaj. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 yeri öyle dağü başındaysa kardeş bir sene daha çalış hiç tercih yapma puanın da düşmesin sonra "nwden denemedim ki?" diye sorma kendine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 iö vezir de yapar rezil de avantajları dezavantajlarından daha fazla olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 biz tek vasite ile taksime gideibliyorduk.. hoş o da okula gidersek eğer, yoklama yoktu biz de gitmiyorduk.. sorna neden okul 5 seneye uzadı, e uzar tabi kopmadığına şükredelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 İö türk eğitim sistemindeki tek doğru ve düzgün şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cagrus Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız için. Evet tınaztepe biraz uzak ama bir araba yada motorla alsancağa gayet kısa sürüyor çevre yolu falan var sonuçta :) Yani ortam yapacak kişi(yaşıt) varsa ki var denildi, illa ki ortam yapılır. Hele ki gece direk barlara gidip en güzel saati yakalayabilmek varken. (12:00-ve daha sonrası) Eğitim öğretim açısından ikinci öğretimde ise hocalar daha ilgili ve daha nazik diye duydum. Örneğin dersi istek üzerine erken bitirme, large davranmaları vesaire. Sonuçta o hocaların maaşlarını bizler ödüyoruz çoğunlukla o senelik harç ile ! :P Zaten okulu bitirebilirsem eğer 2 tane diplomam olacak ve ikiside ikinci öğretim olmayanların ki ile aynısı olacak ve üzerindede ikinci öğretim yazmayacak(öyle duydum doğru mudur=) yani bir eksi artı tablosu yapacak olursam: İÖ: (+Sabah geç kalkabilme özgürlü, gerekirse çalışabilme özgürlüğü, hocaların daha iyi davranması+)(-Gece geç saatte bittiğinde hem geç hemde uzak olduğundan dolayı alsancağa kızların dönmesi gerekecek(çoğunlukla) erkek erkeğe bara gitmek te bir süre sonra sıkabilir tabii :p, sabah erken işiniz olduğunda geceki derslerde zombi gibi olmanız braaaaiiiins demeniz-) Bence makul yani sağolun yorumlarınız için :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 marmara ünideki diplomalarda iö yazmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Hiç bir şeyde İÖ yazmaz. Ama ben gururla İÖ'ydüm diyorum. Resmen 500 600 lira daha fazla ödeyip daha kral şartlarda okuyorsunuz. İÖ'nün tek zararı derse giren hocalara, akşamın bir saati derse geliyor adamlar. (hoş 1500 2000 liraya yakın para geçiyor fazla derse giren hocaların ceplerine) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nordlydian Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 İÖ candır 6.5 sene kullandım çok memnun kaldım tavsiye ederim. hele kuytu köşelerde yiyişmenin heyecanını bir daha yaşayamazsın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 bir daha okusam üniversiteyi yine İÖ seçerdim güzel sanatların iö sü var mı lan? seneye sınava neyin greyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2013 cagrus said: öncelikle teşekkür ederim yorumlarınız için. Evet tınaztepe biraz uzak ama bir araba yada motorla alsancağa gayet kısa sürüyor çevre yolu falan var sonuçta :) Yani ortam yapacak kişi(yaşıt) varsa ki var denildi, illa ki ortam yapılır. Hele ki gece direk barlara gidip en güzel saati yakalayabilmek varken. (12:00-ve daha sonrası) Eğitim öğretim açısından ikinci öğretimde ise hocalar daha ilgili ve daha nazik diye duydum. Örneğin dersi istek üzerine erken bitirme, large davranmaları vesaire. Sonuçta o hocaların maaşlarını bizler ödüyoruz çoğunlukla o senelik harç ile ! :P Zaten okulu bitirebilirsem eğer 2 tane diplomam olacak ve ikiside ikinci öğretim olmayanların ki ile aynısı olacak ve üzerindede ikinci öğretim yazmayacak(öyle duydum doğru mudur=) yani bir eksi artı tablosu yapacak olursam: İÖ: (+Sabah geç kalkabilme özgürlü, gerekirse çalışabilme özgürlüğü, hocaların daha iyi davranması+)(-Gece geç saatte bittiğinde hem geç hemde uzak olduğundan dolayı alsancağa kızların dönmesi gerekecek(çoğunlukla) erkek erkeğe bara gitmek te bir süre sonra sıkabilir tabii :p, sabah erken işiniz olduğunda geceki derslerde zombi gibi olmanız braaaaiiiins demeniz-) Bence makul yani sağolun yorumlarınız için :) çap yaparken bi kısım dersleri ikinci öğretim alma hakkı kazandım çoğu dersi gündüz alabilirkende 2.öğretim aldım. tınaztepe uzak malesef ama en son izmir'de trafik yoktu yarım saat 40dakkaya alsancakta olursun.metro falan gelmiştir şirinyere dahada kısa sürer. yaş ortalaması 2.öğretimden bağımsız bişey ya ama daha eğlenceli daha az inek insanlar oluyor puanı düşük biraz öss zamanı daha az test çözen kafayı daha az sıyırmış insanlar oluyo genelde.o 12den sonra party olayıda ağır yalan söylim millet evine gidiyor en fazla pubta falan oturursunuz sdf hocaların maaşını biz veriyoruz kafasında olmayın bide kesinlikle öyle bi olay yok o adamında akşama planları oluyor çoluğu çocugu ailesi var ondan erken bitirir çoğu.bide zaten aynı dersi anlatmış sabah ikinci öğretime özet gibi anlatıyor kısa sürüyor sınıfta aptal aptal herşeyi soran tipler yoksa örün öğretimin 40%ı kadar sürüyor ders saatleriniz. diplomada yazmıyor 2.öğretim diye transkriptte yazıyodur belki bakmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar