Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

htaccess

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
htaccess daha önce de aynı şeyde kafayı yedirtmişti bana, hatırlamamakla beraber sanırım "eeh, senle mi uğraşcam" diyip bırakmıştım.

RewriteEngine on
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?p=$1 [L]

gayet basit bir şekilde domain.com/sayfa şeklinde gelen şeyleri gitmesi gereken yere götürebiliyorum bununla. sorun birden fazla parametre geldiğinde başlıyor.

mesela domain.com/sayfa/id gibi ya da domain.com/sayfa/altsayfa gibi ya da domain.com/sayfa/altsayfa/dahaaltsayfa gibi bir şeyi haliyle bununla yönlendirme imkanım yok. diyeceksiniz ki yap $1 $2 $3 $4 diye ama her seferinde hepsinin geleceği de garanti değil.

4 tane gelebilecek değer var bu arada. biri sayfa zaten, kesin geliyor. diğerlerinden 4. gelirse başka bir şey gelmiyor; 2. ve .3 ayrı ayrı ya da birlikte gelebilir durumda. umarım çok karışmamıştır, ben yazarken balon oldum.

bu durumların alayını çözümlemenin bir yolu varsa söyleyene bir dürüm akar.
Mesaj tarihi:
https://github.com/dannyvankooten/AltoRouter diye bir şey buldum, hatta öncesinde https://github.com/dannyvankooten/PHP-Router diye başka bir şey buldum.

Alto istediğim şeyi çok güzel yapıyor. Saygılar sevgiler.
Mesaj tarihi:
e tamam da link'i nası gösteriyosun o zaman?
domain.com/index.php?a=1&b=2&c=3 diye mi? sorun zaten onu domain.com/1/2/3 e çevirmek ile alakalı. gelen parametreler ve sayıları kesin olmadığı için takla attırmaya çalışıyoruz ya zaten.
ya da sen gerçekten çalışan bir yolunu buldun ama söylemiyorsun :)
Mesaj tarihi:
Ben söyle yapıyorum. Örnek bir link.

/haberler/yeni-sitemiz-yayinda/1/ şeklinde bir link oluşturuyorum.

Tüm istekleri index.php gönderdiğim için index.php üzerinde PHP ile URL parcalıyorum.

explode("/",$url); dönen arrayden istediğim parametreyi alabiliyorum.

Kullandığım htaccess dosyası. alttaki uzantılar harici tüm istekler index.php dosyasına düşüyor.

RewriteEngine on
#RewriteRule .* index.php [L]
RewriteRule !.(gif|jpg|JPG|png|css|swf|js|xml|xsl|html|htm|pdf|ico|php|flv|txt|doc|docx|rtf|xls|xlsx|ppt|pptx|pps|ppsx|rar|zip|mp3|tff|eot|svg|woff)$ index.php
Mesaj tarihi:
Ben fix htaccess yaratmaya karşıyım. htaccess inizi bir php dosyası gösterin ve gelen link şemasına göre cevap verirseniz çok daha mantıklı olacaktır.
  • Yeni Oluştur...