Sypro Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 htaccess daha önce de aynı şeyde kafayı yedirtmişti bana, hatırlamamakla beraber sanırım "eeh, senle mi uğraşcam" diyip bırakmıştım. RewriteEngine on RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]+)/?$ index.php?p=$1 [L] gayet basit bir şekilde domain.com/sayfa şeklinde gelen şeyleri gitmesi gereken yere götürebiliyorum bununla. sorun birden fazla parametre geldiğinde başlıyor. mesela domain.com/sayfa/id gibi ya da domain.com/sayfa/altsayfa gibi ya da domain.com/sayfa/altsayfa/dahaaltsayfa gibi bir şeyi haliyle bununla yönlendirme imkanım yok. diyeceksiniz ki yap $1 $2 $3 $4 diye ama her seferinde hepsinin geleceği de garanti değil. 4 tane gelebilecek değer var bu arada. biri sayfa zaten, kesin geliyor. diğerlerinden 4. gelirse başka bir şey gelmiyor; 2. ve .3 ayrı ayrı ya da birlikte gelebilir durumda. umarım çok karışmamıştır, ben yazarken balon oldum. bu durumların alayını çözümlemenin bir yolu varsa söyleyene bir dürüm akar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Selam, MVC framework'lerin hemen hepsinde bir router class'i var bunun icin. O tip bir mekanizmayi/sinifi alip kullanmanda fayda var bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2013 selam, tey ne çok olmuş :)) onu son çare olarak düşünmüştüm, hatta wordpress'inkine falan baktım. sanırım öyle olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2013 O zaten başka türlü olmuyor hiç uğraşma ben çok uğraştım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Haziran 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2013 https://github.com/dannyvankooten/AltoRouter diye bir şey buldum, hatta öncesinde https://github.com/dannyvankooten/PHP-Router diye başka bir şey buldum. Alto istediğim şeyi çok güzel yapıyor. Saygılar sevgiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2013 Ben böyle durumlarda tüm istekleri index.php dosyasına yönlendiriyorum. Daha sonra / dan parcalıyarak istediğim değeri alıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 e tamam da link'i nası gösteriyosun o zaman? domain.com/index.php?a=1&b=2&c=3 diye mi? sorun zaten onu domain.com/1/2/3 e çevirmek ile alakalı. gelen parametreler ve sayıları kesin olmadığı için takla attırmaya çalışıyoruz ya zaten. ya da sen gerçekten çalışan bir yolunu buldun ama söylemiyorsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Ben söyle yapıyorum. Örnek bir link. /haberler/yeni-sitemiz-yayinda/1/ şeklinde bir link oluşturuyorum. Tüm istekleri index.php gönderdiğim için index.php üzerinde PHP ile URL parcalıyorum. explode("/",$url); dönen arrayden istediğim parametreyi alabiliyorum. Kullandığım htaccess dosyası. alttaki uzantılar harici tüm istekler index.php dosyasına düşüyor. RewriteEngine on #RewriteRule .* index.php [L] RewriteRule !.(gif|jpg|JPG|png|css|swf|js|xml|xsl|html|htm|pdf|ico|php|flv|txt|doc|docx|rtf|xls|xlsx|ppt|pptx|pps|ppsx|rar|zip|mp3|tff|eot|svg|woff)$ index.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2013 Ben fix htaccess yaratmaya karşıyım. htaccess inizi bir php dosyası gösterin ve gelen link şemasına göre cevap verirseniz çok daha mantıklı olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar