Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Internetten alışveriş (ipod) gümrük vergisi olayı? Kafa sorularla dolu tabi...

karpuz

Öne çıkan mesajlar

Baktım iPod Apple'ın offical sitesinde 300$, dedim alınabilir yahu. Sonra düşündüm bunu türkiye'ye getirirken 50 tane vergi sokarlar 300$ şey olur 500$... Sonra arama yaptım tabii... Biri hiç vergi olmuyo demiiiş biri bazen oluyo bazen olmuyo demiiiş biri elektronik alet yollamıyolar demiiiiş her kafadan başka bir ses çıkmış açıkcası.... Beni bu konuda adam gibi aydınlatabilecek varsa iyi olur... Ama lütfen konuyu sapıtıp içine sıçmayın... Şimdiden teşekkür ederim.[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

sanmam sonuçta ısmarladığın anda gümrüğe getirmezler..daha önceden vermen gerekir heralde[signature][hline]Guitarist Dark Elf Commander
------------
Blackice, 19 Ağustos 2004 03:57'da demiş ki:
OHA PUHUAHEAHAH osurugumdan annem uyanmış Hehahaehah osurdum kapı açıldı direk noluyo olm diyo bi de bılı zort diye çıktı EHeah
Sosyal ağlarda paylaş

vergi çok tutmuo da
rüşvet işini biliosun ülkemizde her mercide mevcut olan.
babanla faln gidersen sanırım bi problem olmaz da
gümrük dediğin yere ben bikaç kere gittim bu münasebetle
ben ebaydan aldıgım için deerini düşük yazdırdım aldıgım adama direk aldım ama
bildigin kamyoncularla dolu bi mekan abi
ondan aman yane[signature][hline]Bornozlu Canavar
Sosyal ağlarda paylaş

Gümrük kapısına gitmiycen tabi postahanenin gümrük bölümüne gelicek oraya gitcen alıcaksın.

Şimdi bu iş yılbaşından 1 ay önce ve sonrasına kadar 300$ olan ürünler geçiyor. Yani öyle tam yılbaşını tutturcan diye bişey yok mantığıda yok. Tanıdığın varsa üzerine fiyatı düşük yazar , hediye olarak yazar o zaman hiç bi sorun olmaz ben Amerikadan öyle aldım.

Elektronnik en çok vergi uygulanan şey. O yüzden sen yinede alıcağın yere bi email çekip içine az bi fiyat yazmalarını falan rica etsen güzel olur. iPod küçük bi alet olduğu için muhtemelen dikkat çekmeyebilirde.
Normalde 300$ lık bi ürüne iyi bi vergi verme olayın olabiliyo. Yılbaşındada geçiyo ama sanırım %10 vergi verme olasılığın var.[signature][hline]Bunu yazan tosun güç seninle olsun
Sosyal ağlarda paylaş

amazon.com dan flan alacaksan elektronik eşya yollamıyor tr ye baştan söyleyim :) kitap oyun vb yolluyorlar ama elektronik şeyleri yollamıyor adamlar.

ama international orders falan gibi aracı bi şirketle şeyedebilirsin :)[signature][hline]FR - Wow - MM - G.Spot - SmS - NwN-II - Satılık!
let the echoes of doom resound across this wretched world that all who live hear them and despair
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...