Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nuclear BomB

BullDoG

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar bu rusyanın yaptıgı atom bombasını hepiniz haberlerde duymussunuzdur fakat Putin konusmasında boyle bir bombanın ne amerikada ne cinde ne fransada nede baska bir ulkede olmadıgını ve olamıycagını acıkladı fakat bu bombanın yapımına sebep süsten bir sebep oldugu icin sacma geldi size sormak istedim bu nuclear silahsızlanmaya karsı imzalan antlasma felan yokmuydu ben ole birsey okudum diye hatırlıyorum beni aydınlatırsanız sevinirim[signature][hline]CoCoCola ic
Hayatı Yasa
Sosyal ağlarda paylaş

rusya sov basliyor . ne zamandir son model balistik fuzeler gemiler vs uretiyordu zaten rusya da bunun kadar ses getirmemisti .

30-40 seneyi bulmaz diyorum 2 kutuplu siyasi duzen geri gelir uluslararasi arenaya .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

huun'un dediği abartma bence, o kadar gaz bi durum yok bence ortada =) Olsa olsa amerika kendini yer bitirir, kendi karışıklıkları yüzünden, çıkar çatışmalarından vs. Rusyanın nükleer bombasına gelince, adam teroristlere karşı dedi ya =) Ulan çeçen teroristlere nükleer mi atıcaksınız, bu kadar kolpa bi neden sürmeyin bari. Rusya zaten uğraşmaz iranla vs. ama o kimsede de olmayacağı olayı cia e felan bi gönderme olmasın sakın =) Amerika bunun kendisine enişe veren bi hadise olmadığını açıkladı da iki seneye planlar usa e geçerse putin de az morarmaz ne diyim =)

onun dışında gövde gösterisi bi olay zaten bu, bakalım ardından ne gelicek[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside

**no paranoia@ montezaus
Sosyal ağlarda paylaş

Rusyanın bunu yapmasındaki amaç, ben hala buradayım ulan mesajı vermek. Putinle Rusya kaybolan gücünü toparlamaya çalışıyor, bunun için biraz da uluslararası arenada dayılanmaları lazım. Muhtemelen o süüpppper bombanın da kolpa olduğu çıkar. Geçen senelerde Ruslar yine "Acayip bir şey icat ettik, bittiniz olm siz" diye çıkmışlardı, o da kolpa çıkmıştı. "Bilmemne genetik silahı bulduk" demişlerdi yine yalandı. Bu da yalandır.[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı
Sosyal ağlarda paylaş

rusya sov basliyor dediysek sadece yeni bomba yuzunden demedik .

son 2 senedir adamlar envai cesit silah gelistirdi . ekonomileri fevkalade yolunda ırak savasindan sonra tekrar etrafina dandirik ulkeleri toplamaya baslayacak diye dusunuyorum .

yeni bir fikir degildir . insanlarin cin yeni super guc mu diye tartistigi eski bir topic tede ayni goruslerimi etraflica anlatmistim .

no gaz[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Putinin amacı zaten "eski güzel günlere dönüş".
Huun burada sana katılıyorum, bence Amerikanın saldırgan politikasının meyvelerini doğru hareketi yaparsa Putin toplayacak. Ama önünde iki sorun var. Birincisi hala paraları yok (ama çok sıkı toparlanmaya çalıştıkları ve giderek ordunun seçkin gruplarının toparladıkları doğru, bkz Tyhpoon sınıfı nükleer denizaltılar) ikincisi de Amerika ve muhtemelen Çinden gelecek baskı.
Bence gelecek 10 yıl her an çok şenlikli hale gelebilir. Biz de muhtemelen hala borç ödüyor oluruz ayrıı...[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı
Sosyal ağlarda paylaş

sunu da eklemek isterim .

gecen sene genelkurmay baskani savunma bakaniyla arasinda bir uyusmazliktan dolayi gorevinden alindi .

anlasmazligin nedeni genelkurmay baskasi eski stil sovyet ordu tarzini benimserken savunma bakani "uzay savaslarina" para ayirma taraftariydi . sonuc genel kurmay gitti bakan yerinde .

abd nin uzay savaslari sistemine karsi ruslarin 5 sene icersinde bir kart acmasi bekleniyor .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Sosyal ağlarda paylaş

Rusya artık başka bi kulvarda, kendilerine blok arayışında felan da değiller. Huntington teziyle de alakası yok bunun, yapmaya çalıştığı şey bir çatışma değil ki huntington teziyle de benzerlik göstersin.

Rusya hala kendini büyük bir ülke, büyük bir devlet olarak görüyor, kendine özgü bi havası da var. Fakat arayışları kominizm yönünde değil, ne kadar halkın çoğu rusyanın hafif sosyalist bir yapıya sahip olmasıyla tekrar güçleneceğine inansa da.

Rusya ayrı birşey yapmak istemiyor, ayrılmak-kutup oluşturmak istemiyor. Avrupayla, amerikayla sıkı stratejik ilişkiye girdiler, enerji desen doğalgazın 45%i onlarda, petrol suudilerden fazla çıkartıyorlar artık. Ellerindeki kartları sovyetvari şekilde oynayarak kendini güçlendirmek arayışındalar.

Bu bomba, putinin 'nükleer bomba araştırması yapın' talimatıyla gelişmedi, putinin askeri konularda araştırma yapın talimatıyla gelişti. Bundan sonra gerek uzay alanında, gerek askeri donanım açısından bu yönde adımlarını göreceğiz.

Bekledikleri şey ise kutuplaştırmak değil, güçlenmek, aynı ligde yer alıp o ligde güce sahip olmak, o ligde söz hakkını arttırmak, o ligdeki etkisini arttırmak.

Kısacası şunu diyebiliriz, rusların sözü bundan sonra daha çok geçicek..[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside

**no paranoia@ montezaus
Sosyal ağlarda paylaş

Çokbaşıklı Füzeden bahsediyor olmalıdır. Yeniden Soğuk Savaşı açabileceğini hiç sanmıyorum. Neyse Atom bombamız olsaydı ne olurdu? "Türkiye de, diğer bütün ülkeler gibi atom bombası yapmak istiyordu fakat yapamazdı." "Tabi ki" dedim, "En temel malzeme olan zenginleştirilmiş uranyum ve plütonyum yok. Her ne kadar toryum ve uranyum yatakları olsa da bu pek işe yaramıyor çünkü hem bunlar çok az miktarda hem de zenginleştirmek için gerekli tesisler ya da atık malzemesini kullanabileceğiniz bir nükleer santral yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

Alakasız kaçabilir belki ama, birçok kişi isviçre, finlandiya vs. gibi sivilleşmiş bi toplumda yaşamak yerine, devletçi (ekonomi sistemi olarak değil), devletin kendini hissettirdiği bi toplumda yaşamayı tercih ediyor.. ilginç[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside

**no paranoia@ montezaus
Sosyal ağlarda paylaş

hangi akıllı teroriste nükleer bomba atacak. zatem bu rusların baskınları fln çözme olayına tapıyorum basın sinir gazını rehinerlerde gebersin şeklinde artık atın nükleeri rehinelerde gebersin diyecekler herhalde[signature][hline]The golden age of being amused has turned into the modern life and times of being confused
Sosyal ağlarda paylaş

Bence artık öle büyük bir savaş mavaş yok soğuk savaş vs.olucağını sanmıyorum.Çünkü 2. dünya savaşından sonra yapılan bir kaç savaş sonunda ortaya çıkan tek şey yıkım .
Para ve zaman kaypı=ekonominin kötüye gitmesi.
Ruslar sadece bende warım benıde unutmayın diyor hala elimdekaynağım ve yaptırım gücüm var diyip birazcık devletlere gözdağı veriyor.
Bir arkadaşımız çok güzel bir nktaya parmak basmış .Neden sivil devletler(İsviçre gibi) de yaşamak yerine böle savaş mavaş çıakrabılıcek sılahları çok olan ama o sılahları kullandıktan sonra başka hiç bişi kalmıcak ve ekonomık bunalıma girip halkının fakirleşmesini sağlıycak bir devleti tercih ediyorsunuz?
Gönül isterki herke belirli bir hayat standartını yakalasın açlık veya yoksulluk çekmesin.
Devletlerın savunmaya harcadığı para eğitim,açlıkve bunun gibi sosyal konulara harcansa şuan kimse o toprak bnm bu toprak senin gibi şeyleri düşünmezdi gibi geliyor bana.Düşünsenize kafanız rahat gelecek kaygınız yok belirli bir yaşam standartınız war insan gibi yaşıyorsunuz.Daha güzel olmazmıydı?
Hem bu paralar böle yerlere gitse mutlaka uzayada buyuk bir gelişim sağlıyarak gideblirdik.Filmlerde gördüğümüz bir çok şey gerçekleşiyor(yada altyapısı oluşuyor)Kim derdiki 20 -30sene evel cep telefonuyla konuşucaz yada ışığı oda sıcaklığında depolıyabılıcez diye?

[Bu mesaj Xanthe tarafından 03 Aralık 2004 02:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ne demiş bilen biri;

"3. Dünya Savaşı'nı bilmem ama,4. nün taş ve sopalarla yapılacağından şüphem yok."

Fizik Lisans öğrencisi olarak söyleyebilirimki,nükleer güç ve kullanımı(Zararlı Yönde) söz konusu olamaz,çünkü 75 kilotonluk bir bombanın yaptığı etki hâlâ sözkonusu kaldıkı çokbaşlıklı(Herbiri megatonlarla ifade edilebilecek)MİRV ler in kullanımı insanlığın sonunu getirir.

Şimdi konuşmadan önce bence biraz jeostrateji okumakda,ve ayrıca "Nükleer Kış" tabirini araştırmakta fayda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...