HattoriHanzo Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Veteriner veya konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan destek ve yardım bekliyorum Bir sürü arkadaşım oldu, 3 yaşında ki kedimde bunlardan biri. Ailemin en son üyesi olmasına rağmen, ikamet yeri olarak odamı tercih etmesi, her akşam kafamızı aynı yastığa koymamız, beraber paylaştığımız acı ve sevgi dolu günler sebebiyle aramızda bir karı-koca bağı oluştu. Bundan 1 hafta evvel iştahsızlanmaya başladı, köpeğimi traş ve aşıları için götürdüğüm de veterinere sordum, "başka bir sorun gördünüz mü" diye sordu, gayet sağlıklı gözüküyordu, "mevsimseldir" dedi. Bundan 2 gün evvel gece vakti sık sık tuvalete gitmeye başladı, sık sık derken 2 dakikalık aralıklardan bahsediyorum ve kumu tertemizdi. Yani birşeyini yapamıyordu. Arada köpeğimin başına gelir bu birşey yutar, birşey yer zorlanır ama inler. Kedim inlemiyordu, saldırgan değildi. Halsizliği vardı. Anlamıştım canı yanıyordu. Hemen o gece götürmek istememe rağmen teknik ve maddi imkansızlıklar nedeniyle sabahı beklemek zorunda kaldım. Sabah ilk iş veterinere götürdüğümde doktor "iyiki erken getirmişsiniz, bir gün daha gecikseniz dostunuzu kaybedebilirdiniz, bu akşam operasyona alıp, testleri yapacağız yarın taburcu edebiliriz" dedi. Rica ettik "sürekli köpeğimizle ilgilenen doktor beyle beraber ilgilenirseniz" diye. Dün ilk operasyonuna girdi, doktor aradı, durumun 1 günlük birşey olmadığını daha öncesinden başladığını, idrar kesesinde çatlaklar olduğunu, kedimize bugün kavuşamayacağımızı en aşşağı 3-4 gün daha müdahele edilmesi gerektiğini, hayati tehlikesinin bulunduğunu fakat kedimizin güçlü olduğunu söyledi. Bugün ikinci operasyona girdi, yine doktorla konuştuk idrarını yapabildiğini, iyi gözüktüğünü fakat hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi, yine bize veremeyeceğini vurguladı, *kanındaki üre değerinin 100, kreatin(telefonda anlamadım ama keratanin de olabilir) değerinin 5 olduğunu söyledi. Veteriner bir arkadaş varsa rica ediyorum bir kritik yapsın durum nedir nasıldır. Kendi kendimize umut tüccarlığı yapıyoruz güçlü olduğunu söyledi, hiç sormadığımız halde, doktorlar sürekli size veremeyiz, burada kalmalı, operasyona devam etmeliyiz tarzı bir yaklaşım içerisinde, buda durumun iyiye gittiğini mi gösteriyor ? Bu kan değerleri ne anlama geliyor normal değerlere düşme ihtimali nedir ? Birde içinde bulunduğum psikolojik durum sebebiyle kedimle görüşmemiz sürekli engelleniyor aile bireyleri tarafından, çocukluğunun ilk 2 ayını sürekli o evden o eve taşınarak geçirdi benimle yaşamaya başlayana kadar, şimdi "hasta oldum beni bıraktılar" gibi bir düşünceye kapılıp vazgeçsin istemiyorum. Dostları olan arkadaşlarım içinse bir tavsiye vermek istiyorum, hem dostlarınız, hem kendiniz için iştahım yok, burun akıntım var gibi ufak tefek gözüken problemlere "nasıl olsa geçer, mevsimseldir" şeklinde yaklaşmayın. Hem sizin, hem onların vücudunda ki en ufak bir sorun, çok büyük şeylerin belirtisi olabilir. İki güne kadar oyun oynadığım, film seyrettiğim hayat arkadaşımın katili gibi hissediyorum şimdi kendimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 idrar kesesi çatlağını bilmiyorum da, idrar yollarında sorun oluyor kedilerin baya sıklıkla. yapamıyorlar çişlerini. sonra o kese doluyor baskı yapıyor, kaka da yapamıyor, yemeği de kesiyor... yemek yemeye başladıysa iyileştiğine işarettir diye biliyorum, bizim veteriner öyle demişti. yemek yemiyordu, "en sevdiği yemeği getirin onu da yemezse düzelmediğini gösterir maalesef" demişti. tavuk götürdük hapur hupur yedi. sonra da 3-4 gün sonra falan çıktı veterinerden. ama ameliyat olmadı diye hatırlıyorum, serum takıp ilaçla falan geçirmişlerdi. iyileşince tuzsuz, özel bir mama var onu verecektir muhtemelen royal canin urinary mama. bir de üstüne siz bir süre boyunca hergün kumuna bakacaksanız çişini kakasını yapmış mı diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HattoriHanzo Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Ameliyat içeriği olarak "katatoner" gibi birşeydi bunla o idrar kesesini boşaltıp kum ve taş alma durumu şimdi serumla besleniyor dostumda. En çok merak ettiğim o kan değerleri. Teşekkür ederim cevabın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 6, 2013 kan değerlerini merak edicek bir şey yok. doktora sorucan normali kaç, kediminki getirdiğim zaman kaçtı, şu anda kaç diye. düşüyor ise iyiye işaret işte. belli bir miktardan fazla üre olunca kanda, zehir haline geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Son durum nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HattoriHanzo Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 7, 2013 İlaç ve serum alıyor, doktoru zorla yemek yediriyor. Ama hali vakti yerinde gözüküyordu, kızgın gibiydi biraz, kızgın olması inat göstergesi olduğundan hoşuma gitti, kan değerleriyle ilgili "uç değerler mi" soruma doktor bu tarz hastalıklarda dışarı çıkamayan idrarın içeri geri döndüğünü ve kana karıştığını doğal olduğunu söyledi, daha önce ki bilgileri babam aracılığıyla aldığımdan bir miktar yanlış anlaşılma bugün açığa çıktı, tedavi ilaç serum ağırlıklı yapılıyormuş, asıl operasyona hafta sonu girceği söylendi. Biraz olsun rahatladım, kaldığı yer de güzeldi kumu temiz, suyu temiz. İki gün sonra tekrar gideceğim ziyaretine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Son durum nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 24, 2013 Geçmiş olsun çok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HattoriHanzo Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2013 Teşekkür ederim =) Şimdi durumu çok çok iyi bu tarz hastalıklarda tekrar nüksetme durumu varmış ama bu sefer değil iştahtan kesilme, yemeğine pati atsa kontrole götürücem =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar