Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nullsec Haber/Tartışma/Troll Konusu

Aluriel

Öne çıkan mesajlar

Akşam ekşın çıkmış. US tz muhabbetine gıcık oluyorum ya paso kaçıyor güzel killer. GG kadeshi

SuperKills

Arada Gents e küçük bir cap kullanma dersi verdik asd. Adamlar supportsuz , sistemde neutla pos repliyorlar caplerle. Elo direk "n3 e öleceklerine biz vuralım ebleklerii, belki ders alırlar" dedi:)
Gents Carrier
Sosyal ağlarda paylaş

KaRa_DaVuT said:

=)
Mete EN24 deki RAZOr yazısını okudunmu bide altındaki yorumları =D

Military Updatei diosan okumustumda, yorumlar genelde çok fuzuli oluyo okumuyorum.

Ben herkezin (alliance) ne oldugunu biliyorum, yorumlara ihtiyacım yok :P

Karşıda bi kişi olunca kasmıyorum bende, yoksa son zamanlarda o kadar komik seyler oluyo ki yazacak. CFCnin Super Capital taşıma opu çok komikti mesela. Korkularından staging sistemlerine bile sokamadılar capleri, 2 mid uzakta bıraktılar :)
Sosyal ağlarda paylaş

http://themittani.com/news/gsf-ceo-update-space-communism-gone-wild

"and spending hundreds of billions of alliance isk giving everyone a Boot carrier. For free."

Dahada komiği CFCden biride çıkıp demiyor ki e bu iki yüzlülük değil mi diye. Mittani ve meşhur goonlar ne derse düşünmeden onu savunmaya başlıyolar.

Hayır, her koalisyonda biraz beyin yıkama/propaganda olurda, hani her şeyede inanılıp körü körüne savunulmazki. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece bir tarafın cap kullanma olayı çok saçma. İki tarafta da var ama kalabalık taraf kullanmıyor. Öz güven eksikliğinden kaynaklanıyor , bu kadar korkmamak lazım, patlıyorsa patlar.
Sayı olarak avantajlı taraf CFC ve eminim her archon binen slowcatle gelse fleetlereCFC de, N3 ve PL nin 2 katı olur. Sc muhabbetinde de CFC de sayı olduğuna inanıyorum ama kullanmaya niyetli adam olmadığı için (kem bireysel hem de HQ bazında) pos ta tozlanıyor. Boş yere kendilerini rezil ediyorlar :)
Sosyal ağlarda paylaş

metecim objektif olarak sana bir oru sorsam objektif cevap verirmisin yoksa böhü böhü cfc FU diye hönkürürmüsün bilmem ama ben genede sorucam:

Ki ikiyüzlülüğe yada blobla kazanamadığım yerde nerfletiyim bakış açısına bende katılmıyorum, baştan söyleyeyim.

ama sence
*ishtar / sentry drone setuplar ve
* boot archon + sentry setuplar

dengeli midir yada oyun mekaniğine mantığına uygun mudur yoksa biraz abuse e kaçmıyor mu sence de?

bırak CFC vs kısmını, turnuvalar için konuşayım ben.

bak NEW EDEN OPEN başlayacak bende takım antremanlarına gidiyorum, bir ton setup var ama seve seve bi ishtar sentry setup bide ona counter bişiler bulmaya ugrasıyor millet çünkü abuse u cok. ve tamamiyle oyun mekaniğinin çok dışında bir şey, bi tablo vardı hatıralrsın belki, ishtar senty drone larla herkesi tracklıyor omnidirectional ffalan fitleyince, başka böle über olabilen bi gemi setup ı yok çünkü drone ugrade mod ları biraz dengesiz bonus veriyor, diğer weapon upgrade lerine göre.

mesela drone tracking ve hız arttıran omnidirectional larla silah tracking i arttıran tracking computer ın bonuslarına bakarsan karşılaştırım demek sitediğimi anlarsın.

Ben bunları yazarken objektif ve kendi görüşüm olduğunu düşündüğüm şeyi yazıyorum sana. sokam CFC ye,

TL;DR: bence boot archon / ishtar farketmiyor, sentry setup lar çok aşırı OP ve oyun mekaniği içinde denge bozuyor. Bu yeni değildi zaten de iyice boku cıktı artık.

ha bir de CFC ikiyüzlülüğü demişsin kardeşim, ben bu forumda ve oyunda genel olarak çok fazla S2N ve N3 üyesinin "aga CFC hep blob böhü böhü" dediğini biliyorum =) şimdi archon larla "blob" yapıp sonra ehue gf" demek bana ikiyüzlülük gibi geliyor. ;) sen yapmıyor olabilirsin ama zaten direk sana değil bu lafım ikiyüzlülüğe ;)
Sosyal ağlarda paylaş

KaRa_DaVuT said:

ama sence
*ishtar / sentry drone setuplar ve
* boot archon + sentry setuplar

dengeli midir yada oyun mekaniğine mantığına uygun mudur yoksa biraz abuse e kaçmıyor mu sence de?

Ishtarda ne var ki? S2N'nin çok uzun süre Gila ile yaptığı şeyin ishtar versiyonu sadece. Counterıda var, ki çok gila kaybettik biz :)

Slowcatlere gelince evet çok kullanışlı gemiler, ama abuse yada opluk bi durumu yok. Bir şeyin op olması için counterının olmaması lazım. Slowcatlerinde var. Sen şimdi 300 kişilk slowcat fleetine 200 dictor ve ıvırzıvır yüzlerce gemi getirirsen bir şey yapamayıp, slowcatler çok güçlü dersin. Yada cesaretini toplar dread yada süper indirsin sonra slowcatlerin erimesini izlersin.

Oyunun en kalabalık koalisyonu, en zengin koalisyonu savaşa doğru gemiyle gelemiyorsa bu karsıdakilerin kullandıgı gemiyi op yapmaz.

KaRa_DaVuT said:

bırak CFC vs kısmını, turnuvalar için konuşayım ben.

Turnuva ap ayrı bir şey. 0.0 da olan fleet savaşlarıyla hiç alakası yok turnuvada yapılan pvpnin. Başka bir konuda tartısırız istersende konu o değil suan.

KaRa_DaVuT said:

TL;DR: bence boot archon / ishtar farketmiyor, sentry setup lar çok aşırı OP ve oyun mekaniği içinde denge bozuyor. Bu yeni değildi zaten de iyice boku cıktı artık.

Bir şeyin counterı varsa op değildir. Ki ishtar için zaten öyle bir iddia yokta, esas CFCnin direttiği carrierların op oldugu.

KaRa_DaVuT said:
ha bir de CFC ikiyüzlülüğü demişsin kardeşim, ben bu forumda ve oyunda genel olarak çok fazla S2N ve N3 üyesinin "aga CFC hep blob böhü böhü" dediğini biliyorum =) şimdi archon larla "blob" yapıp sonra ehue gf" demek bana ikiyüzlülük gibi geliyor. ;) sen yapmıyor olabilirsin ama zaten direk sana değil bu lafım ikiyüzlülüğe ;)

Blobun anlamı ne? 1000 kişiye 400archonla saldırınca archonlar bloblamışmı oluyo? Sayıları böyle vermemin sebebi son savaşın hep bu şekilde ilerlemesi. Sayı olarak outnumbered olan taraf hep biziz. En son olan carrier savasının linkini atayım. http://dog-net.org/brdoc/?brid=25702 (250 carrier + 250 frigate vs 900 kişi) (superler ve dreadler savas alanında yoktu, sadece structure vurdular)

Ayrıca tüm koalisyonlar imkanı varsa bloblar (sayı olarak üstünlük kurmaya çalışır yani). Sen hiç işin ucunda sov varken savunan yada saldıran tarafın "tamam yeterince sayı topladık, başka kimsenin gelmesine gerek yok" dediğini gördün mü?

Burda olay, bloblama çözüm olmayınca karşı tarafın kullandığı gemilerin op olarak görülüp nerflenmesinin istenmesi.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaş o konu değil bunun counteri var bu öyle değil =D

onjektivite bumu ?

bi oku bidaha neden bahsettiğimi anla lütfen ben counteri yok demedim sana. bambaska birseyden bahsediyorum. salt CFC vs N3 muhabbetinden biraz daha geniş bakman gerek ama anlaman için

Sonra, OP counter ının olmaması falan demek de değil canım kardeşim =D dengesizlik demek. nasıl dengesizlik dersen de, CAPITAL bir geminin subcap gemileri çatır çatır patlatması bana sorarsan dengesizlik. seni bilemicem tabi.

o beğenmediğin benim de bira zşaibeli bulduğum mittani.com yazısında bir örnek var, 250 arhon patır patır subcap patlatıyor ama chain i kıramıyorlar , sonra dread elr gelince de ya nod çöküyor ya da offline olanlar anca ölüyor diğerleri ya kaçıyor yada dediğim gibi hiç capital ölmeden tamamlanıyor olay.

senin dediğin şu "Burda olay, bloblama çözüm olmayınca karşı tarafın kullandığı gemilerin op olarak görülüp nerflenmesinin istenmesi." kısmı zaten bu arada benim de "eğer okuduysan tam olarak" benim de yanlış olduğunu zaten bahsettiğim şey. ben sana bambaşka bir sıkıntıdan, objektif olarak başka bir sıkıntıdan bahsettim sen gene olayı cfc vs n3 ye getiriyorsun.

benim oalyım o değil senin olayın o olabilir kardeşim. ha görüşlerine saygı duyuyorum ama birazcık geniş perspectiften bakarsan capital bi geminin subcap gemiyi hapır hupur öldürmesinin biraz ters olduğunu anlarsın. yada anlamazsın banane takıl kafana göre niye açıklamaya calısıyorsam bende

he he n3 l33t
Sosyal ağlarda paylaş

CFC ya cap getirecek, yada bu savaş birisi bıkana kadar ve iyice fakirleşene kadar aylarca devam edecek. Olayın özeti "caps or gtfo" olacak gibi geliyor.
7 yıldır gördüğüm en sıkıcı ve uzun savaş. 3 ay oldu N3 de ,CFC de elle tutulur bir şey yapamadı. Ruslar cacık, onları saymıyorum bile.

Şuan savaşan her geminin counter ı var o yüzden OP mantığını anlamış değilim hala. CFC de istese 400-600 sc çıkarabilecek bir durumda ama hala tık yok. Bknz. Asakai
Sosyal ağlarda paylaş

Counterı varsa neden op? Op yapan ne?

Dronelar mı? İshtar kaç drone alıyo, smartbomb bs yada bomberla droneları patlatmak ne kadar sürüyo? Ve suan o ishtarlar ne işe yarıyo dronesuz?

Carrier çok sayıda drone alabildiği sıkıntı çıkıyo bu taktikte. Bu seferde capitaller devreye giriyo.

Op diye savunan taraf CFC o yüzden konuda CFC geçiyo, hatta direk nerflenmesini savunuyo. Ki op değil yani.

Ona bakarsan bomberlarda op. Teknik olarak yüzlerce battleshipi 20-30 bomberla 15 saniye içinde patlatabilirsin. Ama bunu engellemek için yapılan taktikler vesaire var. Slowcatde öyle. Doru şeyi yapmazsan slowcatler güçlü gelir sana, ama bu slowcati op yapmaz.

Her geminin artısı veya güçlü oldugu yönleri var. Olması gerekende o. O güçlü yönlerine çözüm bulamayınca nerflemeyi istemek saçma.

Yoksa ben carrierlar güçlü değil yada dronelar iyi değil demiyorum. Ona bakarsanda 2-3 hafta önce CFC naglfar ile archonları alphalıyodu tek atışta. Benm carrierda öyle rep isteyemeden patladı. Ama gidip naglar nerflensin alphası çok yüksek demedim. Yada op diye diretmedim.

Matar gemi, alphası yüksek olacak tabi.

İşin özü, o gemiler op değil, CFC patlatmakta beceriksiz (hoş patlamışlıklarıda var, ilerde de patlatırla çok).
Sosyal ağlarda paylaş

KaRa_DaVuT said:

Sonra, OP counter ının olmaması falan demek de değil canım kardeşim =D dengesizlik demek. nasıl dengesizlik dersen de, CAPITAL bir geminin subcap gemileri çatır çatır patlatması bana sorarsan dengesizlik. seni bilemicem tabi.

Bu biraz, tankın piyadeyi öldürebilmesi saçma demek gibi olmuş.

2b isk harcanan gemi nasıl olurda 100mlik gemiyi patlatır, çok op bu gemi!!11!!1

KaRa_DaVuT said:
o beğenmediğin benim de bira zşaibeli bulduğum mittani.com yazısında bir örnek var, 250 arhon patır patır subcap patlatıyor ama chain i kıramıyorlar , sonra dread elr gelince de ya nod çöküyor ya da offline olanlar anca ölüyor diğerleri ya kaçıyor yada dediğim gibi hiç capital ölmeden tamamlanıyor olay.

savaş başladıgından beri 300den fazla carrier kaybetti n3 bilmem biliyormusun. Her senaryoda yukarıda yazan olmuyor.

KaRa_DaVuT said:

he he n3 l33t

Ne zaman normal moduna döencen diye bekliyordum, tahmin ettiğimden çabuk oldu :)
Sosyal ağlarda paylaş

Birisi oturup cap kayıplarınız hazırlamış, güzel olmuş.

N3 Side

374 Capitals lost
Biggest Loser - Insidious Empire with 76
Supers Lost - 11. 1 Titan, 10 Supercarriers
Most Lost Capital - Archon 179

CFC Side

314 Capitals Lost
Biggest Loser - Black Legion with 96.
Supers Lost - 16. 1 Titan 15 Super Carriers
Most Lost Capital - Naglfar 95
Sosyal ağlarda paylaş

Altta yazanlar eksik, hazırlayan adam demiş .

Somethings of note

Counted ratting carriers provided that they got killed by involved alliances
Did not count renters such as Solar Wing, BOT, NA, Hand of Despair etc
Did not count capitals dying to random things in low sec, wormholes, roaming gangs etc unless they were from involved alliances.
Did not count the following alliances: Coven, Stain Alliance, Mildly Sober, Atrocitas, Red Alliance, Gorgons
Counted XIX for N3 side due to Solar involvement in Cache
If an alliance joined the conflict late, I counted their involvement as if they were there from the beginning. Such as goons killing EMP ratters before they even deployed.
Only kills that show up on Eve Kill are on this list. There is some weird API stuff, so some might be missing.

Sosyal ağlarda paylaş

SIKYAHONAW said:

Birisi oturup cap kayıplarınız hazırlamış, güzel olmuş.

N3 Side

374 Capitals lost
Biggest Loser - Insidious Empire with 76
Supers Lost - 11. 1 Titan, 10 Supercarriers
Most Lost Capital - Archon 179

CFC Side

314 Capitals Lost
Biggest Loser - Black Legion with 96.
Supers Lost - 16. 1 Titan 15 Super Carriers
Most Lost Capital - Naglfar 95

hep ezik taraftayım lan ben :<
Sosyal ağlarda paylaş