Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

web service wsdl-xml


DoubleW

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Önemli bir projede işim düştü, bu wsdl olayına, webservice tanımlıyoruz falan ama kafam karıştı HİÇ bilmediğimden biri açıklayabilir mi?

1-şunlar aklımdaki sorular, standart bir java classından çağrılabiliyor mu?

2-Düz bir methodla sadece web service i çağırmak için kullanabilir miyim?

3-browserdan görüntülediğimiz zaman kendi formatıyla yazılanları listeliyor ya, genel yapısından bahsediyorum yani.

okudukça kafam karıştı anlayacağınız, biri sade bir dille anlatırsa gerekirse açık anlaşılır bir kaynak verirse sevinirim.

Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

soruların çok açık kalmış, o yüzden cevap bulman zor.

düz metod ne demek misal? java spesifik bilgim yok ama java'da da web servisler için bir arayüz vardır muhtemelen, xml'i serialize/deserialize ederek, hazır objeler üzerinden çağırmanı sağlayacak..

senin amacın web servis oluşturmak mı? çağırmak mı? db bağlantısı web servisten diyorsan, bildiğin db bağlantısı olacak aslında?..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Racta Selam,

aslında sorduğum sorularda kafamın karışıklığının özeti, evet web service oluşturayım diyorum, sonra db ye bağlansın işlemler yapsın update delete falan, db kısmı hazır tablolar falan , test için oluşturdum.Bir arayüzle web service e bağlanıp db ye kayıt eklemek silmek istiyorum mesela, adımları nasıl olacak bunun? biri düz bir şekilde yazabilir mi? web service kısmı, wsdl falan burda biraz detaya inerse iyi olur.

teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

java tabanlı bir anlatım yapamayacağımdan, senin de web servisinin temellerinden önce bir web servisi görmen gerektiğinden, aşağıdaki makale başlaman için uygun göründü bana =)

http://www.java-forums.org/blogs/web-service/1145-how-create-java-web-service.html

hatta bir kere oradaki örneği yaptıktan sonra, orada endpointeki implementation class'a yeni metodlar ekleyerek, o metodları da db'ye bağlayarak istediğin çözümü de bulabilirsin. ya da kafanda sorular netleşir en azından ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...