KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Uçağa gidiyorum.yazarım israilden size.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Ben de sizi seviyorum.
Tarumar Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 ne yapacaksın israil de hergele seni
_Rave Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 kudüsü acayip merak ediyorum ya.gelince detaylı bi kudüs-akre kritiği istiyorum çeto senden.iyi yolculuklar bide.
guernica Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 çetin abi, siyonistlere tokatları çak gel aslan abim benim.
KidLazer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 höff leş gibi nem vardır şimdi orda. humus ye muhterem fenadır aşkelondan da uzak dur :*
Masakari Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Abi Orta Doğu'ya barışı getirmeden gelme. Hadi güveniyoruz sana.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 İran'dan sonra İsrail'e girmek? Hmm. Pasaportunu değiştirdin umarım :D
KidLazer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mr_Hand said: İran'dan sonra İsrail'e girmek? Hmm. Pasaportunu değiştirdin umarım :D yanlış bilmiyosam iran-israil arası sorun yok da emrenistana girdikten sonra azerbaycanda sıkıntı çıkıyor. hatta çok enteresan şirkette bir arkadaş var bulgaristan göçmeni avrupa birliği vatandaşlığı mevcutt ama azerbaycana uçtu ama kapıdan döndü
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2013 Mr_Hand said: İran'dan sonra İsrail'e girmek? Hmm. Pasaportunu değiştirdin umarım :D tam 3 saat havaalanında bekledim. lan kardeşim,madem 3 saat bekleteceksiniz,neden türkiye'de pasaportumdaki 3 adet iran vizesini gördüğünüz halde ve hem de ben istemeden 3 aylık vize veriyorsunuz? gerçi herkesi bir bahaneyle tutuyorlar arkadaşlar. ayrıntılı olarak sonra yazacağım ama hollanda ve avustralya pasaportlu türkleri dahi ayırdılar.bizden sonra hintli,libyalı,müslüman amerikalı çeşitli milletlerden insanlar geldi ama bizim kadar beklemediler;hele türk pasaportlu olarak benim de içlerinde olduğum 3 kişiyi beklettiler.yarım saat süren sorgum sırasında bu durumu sordum,rutin güvenlik uygulaması olduğunu söylediler.ben sadece 3 türk pasaportlunun en sona bırakılmamızın tesadüf olup olmadığını sordum,kasıt yok dediler. türkiye ve israil arasındaki gerilimle bir ilgisi var mı dedim,adının ali olduğunu öğrendiğim sorgucu polislerden birisi,"olur mu,obama buraya geldiğinde sizinle bizi barıştırdı"dedi gevrek gevrek gülerek. hikaye uzun. tel aviv'in güneyine indik,sonra kuzeyine çıktık,geciktiğimiz için müşteri ziyaretinden müşteri ziyaretine koşturduk.hayfa'daki otelimize az önce geldik,bir duş alıp 9da resepsiyonda olacağım(saat farkı yok),yemeğe gideceğiz. teferruatlı olarak sonra yazacağım,birkaç foto da çektim,paylaşacağım. kral adamlarsınız lan patiler,seviyorum hepinizi.
KidLazer Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 benden bir ufak tavsiye iş amaçlı gidiyorsan ticari bir formları var önceden beyan etmek zorunda olduğun. eğer bunu doldurmazsan ve elinde işle alakalı birşey varsa uzun süre sorguya çekiyorlar ben aşamalı olarak 20 40 ve 1 saatlik 3 sorguya maruz kalmıştım israil vizemi 3 günde ve konsolosluğa gittiğimde printerdan aldım soru dahi sormadı neden gidiyosun vs diye ancak 1 saat sorguya çeken adam akla ziyan sorular sordu 'sizin şirket 3 ortak dimi? senden 2 yıl önce müdürün gelmiş sen daha 6 aydır çalışıyosun neden sen geldin? IAI'den çıktıktan sonra yanında birşey çıkardın mı(firma bilgisi vermemiştim daha önce)' resmen dumur halde adamları izledim o_O konunu baltalamiyim ancak şöyle de bir medeniyet örneği sundular adamlar metalicone firmasının genel müdürü kapıya kadar gelip özür dilemişti. anlamamıştım 'kusura bakmayın aceleden atladık' dedi kafayı bi çevirdim türk bayrağı dikmişler.
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 öncelikle bu sana yukarıdaki jesti yapan adamlara helal olsun. benim acenta ve müşteriler böyle şeyler yapmadılar.aksine "senin yüzünden 1 çok önemli randevuyu ertelemek zorunda kaldık,ne işin vardı ki İran'da"gibi yarı şaka,yarı ciddi şeyler söyleyip durdular. şimdi uçağı bekliyorum.bu sefer yani dönüş için havaalanında pasaport kontrolü yaptırırken bir sıkıntı olmadı. sadece bu benim müşteri bize hediye paketi verdi,içinde de I LOVE ISRAEL yazan bir saat. önce aklıma gelmedi ama çantayı kontrol ederlerken saat lapin gibi görünmesin mi x-ray cihazında. küçük çaplı bir telaşlandılar ama hediye paketinin içindeki orijinal saat kutusunu açıp saati alıp iyice inceledikten sonra geçtim. gerçekten de senin dediğin gibi ıcık cıcık akla hayale gelmeyecek bir sorgulama yaşadım. bunu ayrıca yazacağım sonra ama şimdi 2 günlük bu hızlı ama İsrail'in her tarafını görmemize yetecek süre için izlenimlerimi kısa kısa yazayım: -hep duyduğum şeyi bir de kendi gözlerimle gördüm.adamlar çölün ortasında modern bir dünya yaratmışlar.hemen hemen bütün avrupa'yı gezdim,gördüm;belli başlı şehirlerinde bulundum.israil baştan başa hemen hemen bütün o avrupa şehirlerinden daha modern,daha güzel bir ülke. -aşırı derecede milliyetçiler ve sürekli teyakkuz halindeler.biz oradayken dün öğlen saatlerinde aniden her taraftan siren sesleri yükseldi. hava saldırı ikazı!tatbikat yapıyorlarmış.tüm işçiler sığınaklara indiler,biz de misafir odasından onları izledik.hee,bizden pek çokları bu psikoloji ile yaşamayı kaldıramaz çünkü adamlar milletçe bu motivasyona sahipler.sürekli teyakkuz halinde olma motivasyonuna sahipler. -kibutun ne olduğunu anlattılar.bayıldım.sosyalizmi siyonizme uygulamışlar taa kuruluş yıllarında.bu marx'ın,engels'in musevi olması israil'i gördükten sonra sosyalizm konusunu kafamda oturttu.adamlar siyonizmdeki birlik ve beraberlik ruhunu ideolojiye dönüştürmüşler. -hiç eski ya da dandik araba yok ama çok lüks arabada bizim ülkemizdeki kadar fazla değil.arabalar hep ortalama arabalar yani renault,kia,toyota,peugeot,hyundai gibi. -insanlar mutlu. -bunlar da araplar gibi sağdan sola doğru yazıyorlar. kabul etmeseler de dilleri arapça'ya çok benziyor.kendi aralarında konuştuklarında pek çok şeyi arapça'dan bildiğim kelimeler sayesinde anladım.söylediğimde şaşırdılar her seferinde.nasıl bildiğimi sorduklarında arapça'ya benziyor,oradan anladım dedim.çok bozuldular. -7 miyon nüfus var,bunun %15'i arap yani yaklaşık 1 milyonu.100-150 bin kadar hristiyan var.kalanı yani 6 milyonu musevi. sokakta,trende,otelde,restaurantta,fabrikada gördüğünüz insanlar sanki tüm dünyanın karışımı.birleşmiş milletler gibiler.ve bunun nedeni de dünyanın her yerindeki musevilerin toplanma noktası olmaları.dolayısıyla "biz museviyiz,kendimizden başka kimseyle evlenmeyiz"şeklinde savundukları görüş geyikten ibaret. sokakta gördüğünüz mükemmel ötesi güzellikteki kız pekala ukraynalı,ruslara benziyor.soruyorsun ve aynen rus kökenli olduğunu öğreniyorsun. -kızlar genel olarak gerçekten çok güzel. hele kadın askerler inanılmaz güzeller ya da biz hep alışmışız bitli piyade görmeye ülkemizde ve gittiğimiz ülkelerde.burada ünifıormalı kadınları görünce mi öyle gibi geliyor?ama yok ya,gerçekten israilli kadınlar güzel genel olarak.çirkinleri yok mu?var tabi ama genel olarak güzel kadınlar. erkekleri de bir o kadar çirkin.harbiden. -kipa takıyorlar kafaya israilli dindarlar.ve anlattıklarına göre banyo hariç yatarken dahil kafalarından çıkartmıyorlar. -bunların yobazları da iğrenç saç-sakal kombinasyonuna sahipler.kafada melon şapkalar,upuzun siyah elbiseler... -başa döneceğim ama her yerde asker var. bir çok otobüs durağında otomatik silahlı askerler var. -askerlik Musevilere zorunlu.Arapları almıyorlar.aslında devlet almak istiyormuş ama tutucu museviler istemediği için almıyormuş hükümet.kadın-erkek her israil vatandaşı 18 yaşını doldurduktan ya da 12inci sınıfı bitirdikten sonra askere gitmekle yükümlüler.öyle bizdeki gibi bedelli askerlik neyin yok.kızlar 2 sene, erkekler 3 sene askerlik yapıyorlar.daha sonra da 45 yaşına kadar her erkek sene de 1 ay işyerlerinden ücretli izin verilerek askerlik hizmetlerine devam ediyorlar.kadınlar gönüllü olmadıkları sürece 2 senelik askerlik hizmetinden sonra askere çağrılmıyorlar. -gezerken adını bildiğim tabelaları gördüm.nazareth gibi, lod gibi,meggido gibi.hatta meggido'nun fotosunu çektim uzaktan.meşhur ROTSCHILD'lerin evlerinin önünden geçtim. ama turistik amaçla gelmediğim için kudüsü gezmeye fırsatım olmadı. şimdilik aklıma gelenler bunlar.21:'20de uçağa biniyorum. toparlanmam lazım.döndükten sonra şu sorgulama faslını ayrıntılı yazacağım.birkaç fotoğrafta paylaşacağım. görüşürüz gençler...
Flassh Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 3 yıl askerlik nedir ya yazık insanlara
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Uçağı beklerken telden bağlansın. Şehirleri hem binaların mimarisi açısından, hem her yerin yemyeşil olmasından, hem toplu taşımanın planlanmış olmasından, tertemiz olmasından dolayı. Yav bozuk türkçe oldu ama kusura bakma.anons ediyorlar.sıraya giriyorum.daha yazacağım şeyler var.dönünce artık.
KidLazer Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 @kuddusimavra yazdıklarına birebir katılıyorum. hepsini okurken tekrar yaşar gibi oldum. kısaca adamlarda balon patlasa sığınağa koşacak ama balonu patlatmayacak bir zihniyet var. ben aşkelonda çalışırken sireni duyunca apar topar sığınağa inmiştik ne oluyor diyince gayet sakin bi şekilde 'birşey yok 1km uzakta hamas ile çatışıyoruz roket atıyolar ama bizim demir kubbemiz var' demişti. hayret etmiştim o kadar çok alışmışlar ki sıradan birşey resmen. şehirleri de modern kuddusinin dediği gibi çölün ortasına ülke kurmuşlar. metalicone'u hatırladım bildiğin taştan sapa biryere türkiyedeki Bosch fabrikası kıvamında fabrika dikmişlerdi adamlar. ha bu arada teknolojileri gerçekten sıyrık vaziyette. ISI'ye girmiştim israilin savaş uçaklarını imal ediyorlar. güvenlikte gördüğüm silahlar muhtemelen CoD 35'te falan çıkar.
Finklorpeyniri Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 KuddusiMavra said: Uçağı beklerken telden bağlansın. Şehirleri hem binaların mimarisi açısından, hem her yerin yemyeşil olmasından, hem toplu taşımanın planlanmış olmasından, tertemiz olmasından dolayı. Yav bozuk türkçe oldu ama kusura bakma.anons ediyorlar.sıraya giriyorum.daha yazacağım şeyler var.dönünce artık. dönme
KidLazer Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 dönsün hacı dönsün leş gibi sıcak ciddi anlamda nem var bura serin miiiis
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2013 Taksideyim.eve gidiyorum.eyvallah kidlazer.çok yazacaklarim var.sabaha yazarım.
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2013 Siyasi mesajlarının aksine gezi gözlemlerini merakla okuyorum
Öne çıkan mesajlar