Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

OSMANLI yı yıkan sebepler???

cambaz_11

Öne çıkan mesajlar

halifelik en önemli sebeblerdendir tabi..
ama
en önemli salaklık padişahların sarayda kafes sistemi ile büyütülmesidir..
devşirme ve zeki insanlar yükselişte sadrazam ve devlet görevlisi olurkeb duraklama döneminde salak saçma kim varsa enderun mektebine rüşvet ile alındı..
tımar sistemi sıçtı..
yeni çeri olmak için rüşvet verenler çıktı..
salak saçma insanlar Osmalı hazinesini hortumladı..
padişahlar gölgelerinden korkan karaktersiz kişilerdi..
donanma sıçtı..
barbaros hayrettin paşa'nın ölümü ile yeri dolmadı.. ayrıca B.Hayrettin paşanın yerine zamanın Vezir-i Azam'ı sokullu getirildiğinde Kıbrıs alınsa da rodos adası bizim g.tümüze gitdi, st. jean(yannış olabilir yazılışı) şovalyeleri ile 25 yıl savaşıldı..
100 yıl austalya ile savaşıldı 1700 lerin başındna 1799 a kadar :(
olcak iş değil ya devlet uyuyordu..
donanmanın saçmalamasına Osmanlı'nın gördüğü en büyük Vezir Sokullu bile "ben devlet işlerinden anlarım beni neden derya amirali yaptınız demiştir."

hele o gerileme padişahları hakkında hiç bişi yazmak isemiyorum ağzım bozulur korkusu ile, 1799 dan sonra gelenlerin hepsi MAL diyorum be yıkılma sebebin böle açıklıyorum..

Bu konularda konuşmak zevk verir Msn'im yazıyor altta sıcak dialoglara girebiliriz.[signature][hline]|GBmod.|PAmod.|MEresimos|Pati Sözlük|
|Lominadze|News|Blog|
|Mail|MSN [email protected]|icq:2135528|
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_Insomnia_, 29 Kasım 2004 18:33 tarihinde demiş ki:
yıkılıs sebebi cok basit
faşist ve dinci yobaz bir yonetim.

ehue sadece yetermi?

*!fıstık atar*[signature][hline]Erhan Güleryüz, 10 Kasım 2004 22:00 tarihinde Pala'ya demiş ki:
-Çıkar lan gözlükleri Özenti Dallama

Başka Bi tarihte Röpörtajda Reha Muhtar'a demiş ki :
-Palayla bi ilişkiniz varmı?
-Sadece arkadaşız...

Sosyal ağlarda paylaş

Faşist????
Vay be o zaman Osmanlı zamanının çoooook ilerisindeymiş, nasıl battı acaba???
Gördüğünüz herkese her şeye faşist demeden önce bir faşistin ne olduğunu ikincisi ne işe yaradığını öğrenin be. Herkes bir "Gömünüst" bir de "Faşisst" tutturmuş gidiyor.[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deli_Haci, 29 Kasım 2004 23:10 tarihinde demiş ki:
Faşist????
Vay be o zaman Osmanlı zamanının çoooook ilerisindeymiş, nasıl battı acaba???
Gördüğünüz herkese her şeye faşist demeden önce bir faşistin ne olduğunu ikincisi ne işe yaradığını öğrenin be. Herkes bir "Gömünüst" bir de "Faşisst" tutturmuş gidiyor.

faşisti etrafta bol miktarda bulmak kolay.fazla bir tanıma ve teorik kurama gerek yok.komünizme gelince forumda tartısılacak bir konu deil.biraz arastırmak ve okumak gerekiyor.haliyle forumda tez yazacak halimiz olmadıgına gore,iki uc cumleylede bir yere warılamayacagına gore konuyu dagıtmayalım en temizi.ama osmanlı yıkılısı ıcın soyle bir tabirde bulunabiliriz rasyonal bir bicimde.tarih her zaman belli bir devinim ve diyalektik icinde gelisir.hicbir toplum yapısı ve devlet sonsuza kadar surmez.bu etkıleyen faktorlerden o toplumun nesnelligi de dahildir muhakkak.kısaca osmanlı tarihin devinimi icinde belki biraz daha hızlı bir bıcımde miladı dolduran devletlerden biridir.abartacak ya da sayfalar madde yazacak bir durum yok.[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

kadın düşmanı felan değilim ama osmanlıyı içten yıkan kadınlar dır.kanuni nin harem i kurması şunlara yol açtı
*padişah ordununu yanından çok zamanını haremde geçirdi .hiç birşeyi denetleyemedi.saray masrafları 100 kat arttı.padişahlar yawşayınca tımar sistemi sancak sistemi şuydu buydu ...düzgün yürüyen çarka çomağı sokan hep valide sultanlar ve şakşakçı vezirler olmuştur.[signature][hline]"Kaybetmek ölmektir.Binlerce savaştan galip çıkabilirsin ama sadece bir savaşta mağlup olursun"
Zaknafein Do'Urden
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten başlı başına monarşi yönetimi de en parlak dönemlerinden sonra yıkılmaya mahkum değil midir hep? Osmanlının yıkılması yine uzun sürmüş. Meyveli ağacı taşlarlar hesabı, o şakşakçı vezirler, güç delisi valideler falan, hepsi parlayan mücevheri kapma peşindeydi. Demek ki Osmanlıyı padişahlık sistemi de yıktı diyebiliriz.
Bir de Fatihin kanunları vardır ki çok adamı psikopat etmiş, devletin başını kuvvetlendirmek için düşünülse de suistimal edilmesi sonucu iyice zayıflatmıştır.
Ek olaraktan Insomnia sana da "faşistçe" :) yaptığım çıkıştan dolayı kusura bakma. Saygım sonsuz, bilip bilmeden konuşanlar o kadar çoğaldı ki ben de çatır çutur dalar oldum, kusur bende.
[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı
Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı

[Bu mesaj Deli_Haci tarafından 30 Kasım 2004 23:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Nedir bu kardeşim misyonerlik diye tutturmuşsunuz.Sana ne adam istediği gibi yayar dinini,ne bu ya müslümanlık kimliğiyle türk kimliği birleşiş..Hristiyan gavurdur,yok onu ikinci dereceden adam statüsüne koyalım,yetmedi mi yüzlerce yıldır insanlara karşı yapılan bu ayrımcılık ki hala devam etmekte bu insanların kafalarında..Sen ve senin din adamaların müslümanlığı yaymaya çalışmıyorlar mı,İslam devleti adı altında kurulan devlet zamanında zorla yaymadı mı islamı,Noldu birdenbire hristiyan olan anadolu müslüman oldu yola mı geldiler bırakın şole şeyleri ya..Önce kendi yap aynı olayı sonra da başkaları yapınca tüh,ayıp..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...